ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Bibliotek   

MENY DIRIGENTER

Helen Grönberg

Siegfried Köhler

 

ÅTER TILL

Meny bibliotek

Första sidan

 

Dirigenter


Dirigenten är en förutsättning för att bringa till liv och verklighet vad kompositörer och textförfattare har skapat i sitt inre och tecknat ned i form av nottecken för orkestern och ord för artisten. Den inspirerande kraft som utgår från dirigenten kan ge oss oförglömliga och omtumlande upplevelser som inte sällan får avgörande betydelse får kvaliteten i våra egna liv.

I det här avsnittet presenteras dirigenter som ägnat och ägnar sig åt den lättare klassiska musiken. Klicka bara på det dirigentnamn som intresserar Dig i menyn längst upp till vänster och en spännande resa kan börja!

Dirigentavsnittet utvidgas efterhand. Återkom därför gärna då och då för nya spännande upptäckter!


  

Edition Allegro Musik HB har en betydande samlig material om dirigenter som ägnat hela eller delar av sin verksamhet åt den lättare klassiska musiken. Vi har också ett stor samling av både historiska och nyare inspelningar på skiva med en rad framstående dirigenter. Till detta kommer ett omfattande stoff av mera allmänt slag med anknytning till dirigenternas verksamhet.

Med materialet som utgångspunkt – vid behov kompletterat med egen källforskning – åtar vi oss mycket gärna att författa artiklar om dirigenter.

Enklast skickar Du förfrågningar genom att välja sidan Dialog på Huvudmenyn. Det går givetvis också bra att använda  e-post, telefon/telefax (08-702 94 70) eller brev/kort (adresserade Edition Allegro Musik HB, Regattakajen 10, 116 68 Stockholm).

Vi lovar att  göra vårt allra bästa för att finna det Du efterfrågar!

 

  

  

  

  

  

Dirigentstavar som tillhört

Joseph Lanner respektive

Johann Strauss d ä.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 10 december 2006

© Edition Allegro Musik HB