ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Bibliotek   

MENY ARTISTER

Jan Kiepura

Eva Magnusson

Gretl Schörg

ÅTER TILL

Meny bibliotek

Första sidan

 

Artister


Sångare, talskådespelare, dansare, scenografer, koreografer, regissörer med flera är de som bringar till liv och verklighet vad kompositörer och textförfattare har skapat i sitt inre och tecknat ned i form av nottecken och ord. Det är de som ger oss oförglömliga och omtumlande upplevelser som inte sällan får avgörande betydelse får kvaliteten i våra egna liv.

I det här avsnittet finner Du biografiska uppgifter, sammanställningar av fonografiska inspelningar, uppgifter om referenslitteratur, hänvisningar till andra intressanta platser på Internet etc, allt med anknytning till artister som ägnat och ägnar sig åt den lättare klassiska musiken. Klicka bara på det namn som intresserar Dig i menyn längst upp till vänster och en spännande resa kan börja!

Artistförteckningen utvidgas efterhand. Återkom därför gärna då och då för nya spännande upptäckter!


  

Edition Allegro Musik HB har en stor samling biografiskt material om sångare och andra artister som ägnat hela eller delar av sin livsgärning åt den lättare klassiska musiken. Vi har också ett betydande samling av både historiska och nyare inspelningar på skiva och video med en rad framstående artister. Till detta kommer ett omfattande stoff av mera allmänt slag med anknytning till den tid då artisterna levde och verkade.

Med materialet som utgångspunkt – vid behov kompletterat med egen källforskning – åtar vi oss mycket gärna att författa artiklar om sångare och andra artister för teater- och konsertprogram, facktidskrifter, CD-böcker etc.

Enklast skickar Du förfrågningar genom att välja sidan Dialog på Huvudmenyn. Det går givetvis också bra att använda  e-post, telefon/telefax (08-702 94 70) eller brev/kort (adresserade Edition Allegro Musik HB, Regattakajen 10, 116 68 Stockholm).

Vi lovar att  göra vårt allra bästa för att finna det Du efterfrågar!

 

  

  

  

  

  

Eva Magnusson

Årets svenska Operettartist 2000.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 2 maj 2006

© Edition Allegro Musik HB