ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Eva Magnusson   

ÅTER TILL

Meny Eva Magnusson

Första sidan

 

 

 

 

Artiklar 2006


Operett och musikal med strålglans i Västerås Konserthus

Arosorkestern vid konsert den 13 november 2006. Solister (från vänster): Eva Magnusson, Jonas Grönberg och Karin Pagmar. Dirigent: Helen Grönberg. Konsertmästare: Christer Norrman.

 

 

 

 

 

 

 

 

Västerås är att gratulera! Staden har en symfoniorkester - Arosorkestern - som är värd all tänkbar uppmärksamhet och beundran för en stor och viktig kulturgärning. Sedan ett och ett halvt år har orkestern breddat sin repertoar med en stor mängd musik av världsberömda kompositörer av operett, musikal och filmmusik. Musiken framförs därmed så som upphovsmännen Från vänster: Eva Magnusson, Sven Idar och Karin Pagmar.en gång skrev den - för stor orkester. Något som svensk konsertpublik hittills har haft ytterst få tillfällen att få uppleva. Arosorkestern ändrar nu på detta genom sina nyskapande insatser

När Helen Grönberg, Arosorkesterns ledare och dirigent, måndagen den 13 november 2006 kl 19.30 höjde taktpinnen och Johann Schrammels berömda Wien bleibt Wien tonade ut, då inleddes ett par mycket angenäma musikaliska timmar för publiken i Stora Salen i det vackra konserthuset i Västerås. Välkända stycken blandades med några mycket sällan hörda rariteter och därtill fick åhörarna vara med om en världspremiär - en operettduett av den välkände svenske kompositören Sven Idar, som också var hedersgäst vid konserten.

För sånglig strålglans svarade den charmerande sopranen Eva Magnusson, Karin Pagmar - internationellt berömd bland annat för sina Zarah Leander-tolkningar - samt den skönsjungande tenoren Jonas Grönberg. Som solist på piano medverkade den unge och mycket begåvade Samuel Skönberg.

Bland dem som hedrade konserten med sin närvaro fanns Ulrika Johansson, kulturansvarig vid Österrikes Ambassad i Stockholm och Mikael Damsgaard, ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden i Västerås.

Tillsammans med Västmanlandsmusiken, Sensus och flera andra bidrog också Österrikes Ambassad med mycket värdefullt stöd till konserten.

(2006-11-19)


Karin Pagmar och Eva Magnusson i Västerås Konserthus

Karin Pagmar i "100 Jahre Zarah Leander".

Direkt från stora framgångar i Österrike och Tyskland kommer Sverige-bördiga Karin Pagmar till Västerås den 13 november för att medverka i den stora populärkonserten med Arosorkestern. Särskilt har Karin Pagmars tolkningar av Zarah Leanders musik kritikerrosats. Leander skulle ha fyllt 100 år i mars nästa år och publiken i det vackra konserthuset i Västerås kommer att få en försmak av det som bjuds under minnesåret 2007.

Eva Magnusson och medlemmar i Arosorkestern, Västerås.En välkänd och mycket omtyckt sångerska, som vid konserten den 13 november är tillbaka i Västerås Konserthus, är sopranen Eva Magnusson. Den här gången bjuder hon på en rad operettklenoder och anslående wienerlieder.  Men också på en riktig nyhet. För några år sedan skrev den ansedde kompositören och musikern Sven Idar en ny svensk operett med titeln Paljettprinsessan och i en urpremiär med stor orkester får publiken höra en duett från operetten med titeln Är du inte säker på din känsla som Eva Magnusson framför tillsammans med konsertens skönsjungande tenor Jonas Grönberg. En annan och mycket älskad duett, Barcarole från Hoffmans äventyr, sjunger Eva Magnusson tillsammans med Karin Pagmar.

Som solist på piano medverkar den mycket begåvade och inom operett- och musikallitteraturen väl bevandrade Samuel Skönberg. Bland annat får publiken höra honom spela en verklig raritet - Valse brillante, opus 4, komponerad av Robert Stolz år 1898. Stycket var det allra första som publicerades av den mycket produktive och berömde kompositören och dirigenten. Arosorkestern i Västerås. Dirigent: Helen Grönberg.

 

 

 

 

 

 

Dirigent vid konserten i Västerås Konserthus är Arosorkesterns mångåriga ledare Helen Grönberg. Konsertmästare är Christer Norrman. (2006-10-30)


Eva Magnusson med ackompanjatör Ralph Petruschka efter konsert på Konditorei Zauner i Bad Ischl, Österrike.

Eva Magnusson sjunger Robert Stolz i Österrike

I den sedan mera än 150 år musikaliskt traditionsrika kurstaden Bad Ischlfinns också ett av världens mest berömda och storslagna konditorier. Det grundades år 1832 och heter Konditorei Zauner. Zauner var, och är ännu idag, en omtyckt träffpunkt för verksamma inom både österrikisk och internationell musik och musikteater, särskilt under sommarmånaderna då musiklivet i Bad Ischl är som intensivast. Till berömda kompositörer som var bofasta eller under längre tider vistades i staden och som var stamgäster på Zauner hör Johann Strauss d y, Franz Lehár, Robert Stolz och Emmerich Kálmán.

Levande musik är ett stående inslag på Konditorei Zauner och i slutet av juli hade den svenska sopranen Eva Magnusson nöjetKonditorei - Grand-Café - Zauner, Esplanade, Bad Ischl, Österrike. att vid två tillfällen få framträda i uppskattade eftermiddagskonserter med sånger av den tidigare nämnde och mycket folkkäre kompositören Robert Stolz. Eva Magnusson ackompanjerades av Ralph Petruschka, som i rakt nedstigande led är släkt med den världsberömde kompositören och pianisten Franz Liszt. (2006-09-05)


Eva Magnusson medverkar i musikfestival i Wales

I det kulturellt och även i många andra avseenden fascinerande Wales genomförs mellan den 12 och 19 augusti The Mid Wales Music Festival. I festivalen medverkar bland andra sångerskan Eva Magnusson och det gör hon i en version på engelska av det musikaliska emigrantäventyr som med stor framgång har uppförts på olika platser i Östergötland under sommaren. Produktionens titel på engelska är It's Time For US.

Bland kommande evenemang där Eva Magnusson medverkar vill vi redan nu nämna årets stora svenska konserthändelse för operett-, musikal- och filmmusikvänner. Konserten äger rum den 13 november 2006 i nya och förnämliga Konserthuset i Västerås, Stora salen. För musiken svarar symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg.

Genom att klicka på länken här nedanför kan Du lyssna på Eva Magnusson och symfoniorkestern i Västerås i ett avsnitt från Min himmel alltid blå sig ter ur operetten Värdshuset Vita Hästen. Musik: Robert Stolz. (2006-07-23)

Musikexempel Min himmel alltid blå sig ter (mp3) »


Stor publiksuccé vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Eva Magnusson, sångsolist, omgiven av medlemmar i Arosorkestern vid konsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2006.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I samband med firandet av Sveriges Nationaldag tisdagen den 6 juni 2006 bjöd symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg på en riktig musikalisk högtidsstund för en entusiastisk och rörd publik i ett till nästan sista plats fyllt Västerås Konserthus. Blandat med svenska stamsånger, där publiken bidrog med sina röster på ett sätt som det sällan är förunnat att få höra, undfägnade orkestern med en rad vackra svenska instrumentalverk. En av höjdpunkterna bland dessa var när orkestern med Eva Lindqvist som solist på saxofon framförde Land du välsignade.

Genom stort tillmötesgående från Mats Olsson, en av Sveriges främsta arrangörer genom tiderna, hade orkestern fått den unika möjligheten och stora glädjen att ackompanjera konsertens sångsolist Eva Magnusson i en alldeles utsökt version av Evert Taubes vackra Kom i min famn, ett framförande som i sin skönhet djupt berörde publiken. En annan höjdpunkt i konserten var när Harry Sernklef som solist på klarinett tillsammans med Eva Magnusson och orkestern framförde Kristallen den fina.

Kvällens konsertmästare var Christer Norrman och högtidstalet hölls av ordföranden i Kultur- och Fritidsnämden i Västerås, Marita Öberg Molin.

(2006-06-07)


Festligt musikaliskt divertissemang i östgötamiljö

Iwar Bergkwist, Helena Eriksson, Björn Eriksson, Eva Magnusson och Pontus Helander.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under en lång rad somrar har östgötabor runt om i landskapet, och även många tillresta, kunnat njuta av operetter och musikaliska lustspel smaksatta med festlig lokal kolorit och levererade av bland andra Helena Eriksson, Eva Magnusson och Iwar Bergkwist. Som en extra krydda har landshövding Björn Eriksson exekverat mustiga talroller.

Magnus Mattiesen, Eva Magnusson och Pontus Helander.Ensemblen återkommer nu i april med ett nytt musikaliskt divertissemang, denna gång tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker under ledning av Magnus Mattiessen. Divertissemangets titel är Eriksson - Tur och Retur. Förutom de ovan nämnda medverkar Pontus Helander samt hemliga gäster. Konferencier är Björn Eriksson. Föreställningar ges enligt följande:

19 april kl 19:00 Motala Folkets Hus
22 april kl. 16.00 Göta Salonger i Söderköping
25 april kl. 19.00 Lagmanskolans aula, Mjölby
26 april kl. 19.00 Kulturverkstan, Österbymo
27 april kl.19.00 Åtvidabergs nya kyrka

Eva Magnusson, Pontus Helander, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2006-04-23)

Till Östgöta Blåsarsymfoniker »


Tillbaka till sidans början »

   

   

  

  

  

Konsertmästare Christer Norrman omgiven av (till vänster) Eva Magnusson, sångsolist och Helen Grönberg, ledare och dirigent Arosorkestern i Västerås.

Arosorkesterns konsertmästare Christer Norrman omgiven av (till vänster) sångsolisten Eva Magnusson och dirigenten Helen Grönberg.


Övre bilden till vänster:

 Arosorkestern vid populärkonserten i Västerås Konserthus den 13 november 2006. Solister från vänster Eva Magnusson, Jonas Grönberg och Karin Pagmar.

Nedre bilden till vänster:

Kompositören Sven Idar tillsammans med Eva Magnusson och Karin Pagmar.


Annons, Populärkonsert Västerås Konserthus måndagen den 13 november 2007.

Affisch, Stor Populärkonsert i Västerås Konserthus måndagen den 13 november 2006 kl 19.30.

Välkommen att klicka på bilden för affisch i stort format (PDF).

Valse brillante. Komposition för piano, opus 4, av Robert Stolz. Notutgåva publicerad 1898.

Valse brillante.

Komposition för piano, opus 4, av Robert Stolz.

Notugåva publicerad år 1898.


Eva Magnusson och Ralph Petruschka efter konsert den 28 juli 2006 på Konditorei Zauner i Bad Ischl, Österrike.


Professor Robert Stolz.

Professor Robert Stolz.

Eva Magnusson.

Eva Magnusson.

Välkommen att se bilderna ovan från Nationaldagskonserten i större format genom att klicka på dem.


Bilden till vänster: Eva Magnusson omgiven av medlemmar i Symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - vid konserten den 6 juni i Västerås Konserthus. Stående till vänster om Eva Magnusson syns Harry Sernklef, solist på klarinett och närmast till höger konsertmästare Christer Norrman.Övre bilden till vänster: Iwar Bergkwist, Helena Eriksson, Björn Eriksson, Eva Magnusson och Pontus Helander. I bakgrunden Östgöta Blåsarsymfoniker.

 

Mellersta bilden till vänster: Magnus Mattiesen, Eva Magnusson och Pontus Helander.

 

Nedre bilden till vänster: Eva Magnusson, Pontus Helander, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist i ett avsnitt från Wolfgang Amadeus Mozarts Trollflöjten.


Iwar Bergkwist och Mona Lundgren.

Iwar Bergkwist med skådespelerskan Mona Lundgren, hemlig gäst vid föreställningen i Söderköping den 22 april 2006.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 13 juli 2007

© Edition Allegro Musik HB