ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Eva Magnusson   

ÅTER TILL

Meny Eva Magnusson

Första sidan

 

 

 

 

Artiklar 2007


Konserter i Advents- och Juletid - ett bildcollage

Vi har härmed nöjet att få bjuda på ett bildcollage från några av årets Advents- och Julkonserter. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Den 15 december gav den femtiohövdade Arosorkestern traditionell Adventskonsert med Lucia-tåg inför en stor publik i CuLTUREN i Västerås. Dirigent var Helen Grönberg. Som solister medverkade Eva Magnusson, sång och Magnus Palmkvist, trumpet. Särskilt uppskattade inslag i konserten var den vackra O mein Papa från Paul Burkhardts sångspel Das Feurerwerk i ett gemensamt framförande av de båda solisterna samt julsånger av en barnkör till ackompanjemang av den stora orkestern.

Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007. Sångsolist: Eva Magnusson. Solist på trumpet: Magnus Palmkvist. Dirigent: Helen Grönberg.

Arosorkestern 2007-12-15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arosorkestern Västerås 2007-12-15.

Arosorkestern 2007-12-15.

 

I samband med tre mycket trivsamma och uppskattade mottagningar den 16 december 2007 hos landshövdingeparet Björn och Helena Eriksson på Slottet i Linköping kunde sammanlagt cirka 500 gäster avnjuta ett knippe av jultidens vackraste sånger framförda av Eva Magnusson, Iwar Bergkwist, Sverker Linge och landshövdingehustrun Helena Eriksson till ackompanjemang på piano av Hans Edkvist.

Hans Edkvist, Sverker Linge, Eva Magnusson, Helena Eriksson, Iwar Bergkwist och Björn Eriksson vid adventsmottaningar på Slottet i Linköping den 16 december 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 21 december kl 19.00 framträdde samma sångare och ackompanjatör som på Slottet en knapp vecka tidigare i den mäktiga domkyrkan i Linköping. Under rubriken Sång i Advents- och Juletid fick den mångtaliga och tacksamma publiken fick höra en rad vackra sånger, däribland Franz Grubers Stilla Natt så som den uruppfördes till gitarrackompanjemang i ett litet kapell i Österrike under tidigt 1800-tal.

Iwar Bergkwist, Eva Magnusson, Sverker Linge, Helena Eriksson och Hans Edkqvist vid kosnert i Linköpings Domkyrka den 21 december 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2007-12-30)


Blåsmusikstuderande från Kulturskolan på besök i Franska Skolan

Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm.Flera decennier av stora förändringar inom den svenska blåsmusiken, och då inte minst den militära musikens avveckling, har gjort att försörjningen med instrumentalister har reducerats kraftigt, bland annat med den konsekvensen att landets orkestrar har fått svårigheter att hitta kompetenta musiker.

En nutida institution som emellertid tack vare engagerade och driftiga lärare lyckats med högklassig och uppskattad blåsmusikundervisning är Kulturskolan i Stockholm. I november 2007 gjorde musikeleverna ett mycket uppskattat besök på Franska Skolan i Stockholm med ett Astrid Lindgren-program. Vid två konserter bjöds på ett rikt varierat program och dessutom fick de unga åhörarna lära sig mycket intressant om olika blåsinstrument. Ledare för eleverna från Kulturskolan var dirigenten med mera Jan-Erik Thylander. (2007-12-29)


Eva Magnusson, Helena Eriksson, Iwar Bergkwist och Sverker Linge.Linköpings domkyrka - Sång i Advents- o Juletid

Du som bor i eller har vägarna förbi Linköping fredagen den 21 december 2007 är mycket varmt välkommen till en konsert med advents- och jultidens vackraste sånger.

Konserten, med temat Sång i Advents- och Juletid, börjar klockan 19.00 och den äger rum i Linköpings vackra domkyrka.

Medverkande är Eva Magnusson (sopran), Helena Eriksson (sopran), Iwar Bergkwist (tenor) och Sverker Linge (baryton). Se bilden ovan. För ackompanjemang på piano och orgel svarar domkyrkoförsamlingens organist Hans Edqvist. Fri entré. (2007-12-19)


Utsålt och succé när höstens upplaga av Musik på Karlberg avslutades med festlig Slottskonsert

Vid nittontiden söndagen den 18 november 2007 fylldes den vackra Rikssalen på Karlbergs Slott till sista plats av en härligt glad publik som mött upp för att avnjuta den sista konserten för säsongen i serien Musik på Karlberg. För musiken svarade den stora och av merittyngda instrumentalister sammansatta Karlbergs Musikkår under ledning av dirigenten Jan-Erik Thylander.

Solisterna Eva Magnusson, sång och Sölve Kingstedt, klarinett tillsammans med programvärden Bo Magnusson vid konsert på Karlbergs Slott den 18 november 2007.Publiken fick uppleva ett rikt varierat och mycket festligt konsertprogram som började med att Peter Wetterberg, ordförande i musikkåren, inledningsvis och utanför det ordinarie programmet, apostroferades med favoritmarschen General Cederskiöld. I den rika och vackra bukett av musikaliska pärlor som publiken sedan bjöds på kan nämnas avsnitt ur Johan Helmich Romans Drottningholmsmusik och Bernhard Henrik Crusells Klarinettkonsert i B dur, Utskärgård av Bobbie Ericson och ett potpurri från den i år 50-årsfirande West Side Story. I Bernad Crusells klarinettkonsert bjöd solisten Sölve Kingstedt på utsökt och virtuost klarinettspel.

Flera bemärkta personers födelsedag för 100 år sedan, det vill säga 1907, uppmärksammades i konserten - Ulla Billquist, Zarah Leander och Astrid Lindgren - genom att konsertens sångsolist Eva Magnusson bjöd på Min soldat, Ulla Billquists största framgång, Stockholm blir Stockholm, som Zarah Leander sjöng i en Stockholms-revy år 1930, och genom att i anslutning till välkända och älskade melodier mycket inlevelsefullt recitera en fascinerande berättelse av Astrid Lindgren.

För strålande instrumentalinsatser i konserten svarade också trombonekvilibristen Torgny Nilsson i till exempel Anthem från Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal Chess och i Tommy Dorseys signaturmelodi I'm Getting Sentimental Over You komponerad av George Bassman.

För fakta och lite kuriosa om och kring musiken svarade konsertens programvärd Bo Magnusson och publiken kunde också under de musikaliska inslagen avnjuta ett beledsagande bildspel. (2007-11-25)


Promenadkonsert med storpublik i Västerås Konserthus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En stor, entusiastisk och underbart varm publik bjöds måndagen den 19 november 2007 på ett glittrande fyrverkeri av musik och sång från operettens, musikalens och filmens värld när den femtiohövdade Arosorkestsern med solister konserterade i Stora Salen i det vackra Västerås Konserthus. Bland annat uppmärksammades de världsberömda kompositörerna Emmerich Kálmán och Ralph Benatzky i två stora och härliga potpurrier. Detta med anledning av att Kálmán föddes för 125 år sedan och att Benatzky gick ur tiden för 50 år sedan.

En världspremiär fick publiken uppleva när två sånger från den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan för första gången uppfördes med stor orkester. Dessutom under medverkan av kompositören själv, Sven Idar. Även textförfattaren tillika sångaren Peter Tornborg, tenor, medverkade i konserten bland annat med den vackra Lehár-arian Gern hab' ich die Frau'n geküsst. Den numera från Arosorkesterns konserter välbekanta sopranen Eva Magnusson framförde till exempel Paul Burkhardts O mein Papa iförd färggrann clowndräkt - i slutrefrängen tillsammans med Magnus Plamkvist på solotrumpet. Ett nytt och mycket uppskattat tillskott bland solisterna var Markus Norrman, baryton med utsökta sånger av Paul Lincke och Carl Millöcker. Orkester och solister leddes med fast hand av dirigenten Helen Grönberg och konsertmästare var Christer Norrman. Kvällens programvärd var Bo Magnusson.

Konserthusbesökarna var också de första som fick ta del av den stora nyheten att den nya musikalen Tyrolerprinsessan får urpremiär i Västerås Konserthus den 12 maj 2008. En stor solistensemble tillsammans med Arosorkestern samt kör står för evenemanget. (2007-11-20)


Adventskonsert med Arosorkestern på CuLTUREN i Västerås

Eva Magnusson, Helen Grönberg och Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.Lördagen den 15 december kl 14.00 bjuder symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - med körer på traditionell Adventskonsert.

Dirigent och musikalisk ledare är Helen Grönberg. Sångsolist: Eva Magnusson.

Konserten äger rum i CuLTUREN - en mötespunkt i Västerås för nyskapande kulturverksamhet. CuLTUREN har växt fram genom en smakfull omdaning av det gamla industriområdet Kopparlunden.

Välkommen att njuta av vacker musik och välsmakande adventskaffe i Kafé Koppar. Via länken här nedanför till höger når Du utförliga uppgifter om konsertlokal, priser med mera. (2007-12-02


Säg det i toner... Festlig promenadkonsert för hela familjen i Västerås Konserthus

Tycker du om musikal, operett, film- och evigt grön underhållningsmusik? Missa då inte detta unika tillfälle att njuta av en konsert med riktig guldkant! Efter flera uppmärksammade succéer, bland annat i Sveriges Radios Studio 2 i Stockholm i våras, är den femtiohövdade Arosorkestern åter i Västerås Konserthus med en bukett härligt vackra melodier av framstående svenska och utländska kompositörer. Och du som kommer till Konserthuset är att gratulera! Du får nämligen höra musiken så som kompositörerna har skrivit den – för stor symfoniorkester med sångsolister. Något som svensk konsertpublik numera har mycket få tillfällen att få uppleva. Här har du chansen att bli en av de lyckliga!

Dirigent är Helen Grönberg och som
sångsolister medverkar Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Christer Norrman är konsertmästare. Konserten kan Du uppleva måndagen den 19 november med början kl 19.00 och lokalen är Stora Salen i det vackra Västerås Konserthus. Klicka på länken här nedanför så når Du mera information om biljettpriser och biljettbokning.

Är Du företagare och vill ordna något alldeles extra för Dina medarbetare så här mot slutet av året? Klicka här så får Du veta mera. (2007-10-26)

Varmt välkommen till en härlig konsertkväll!


Slottskonsert med Karlbergs Musikkår och solister

Flyer, Slottskonsert den 18 november 2007, Rikssalen, Karlbergs Slott.I den vackra Rikssalen på Karlbergs Slott genomförs varje år mycket omtyckta konsertserier under rubriken Musik på Karlberg. Efter en konsert med Mikael Samuelsson och hans vänner den 21 oktober (utsåld) avslutas höstens serie söndagen den 18 november då Karlbergs Musikkår med solister bjuder på en festlig Slottskonsert.

Det omväxlande konsertprogrammet innehåller musikaliska pärlor alltifrån avsnitt ur J H Romans Drottningholmsmusik och B Crusells Klarinettkonsert i B dur till musikal, visor, storbandsmusik, marscher och svensk beredskapsschlager. Den drygt åttioåriga Karlbergs Musikkår dirigeras av Jan-Erik Thylander. Solister är Eva Magnusson, sopran, Sölve Kingstedt, klarinett och Torgny Nilsson, trombon.

Konserten äger alltså rum i Rikssalen på Karlbergs Slott söndagen den 18 november och den börjar kl 19.00.

Biljettpriset är 200 kr och biljetter kan bokas genom www.ticnet.se eller per telefon 077-170 70 70. Eventuellt resterande biljetter säljs i slottsentrén från kl 18.00 konsertdagen. Guidad visning av slottet ingår i biljettpriset. Gratis parkering på slottsplanen för Dig som kommer med bil. (2007-10-16)

Varmt välkommen till en angenäm konsertupplevelse!


Die schönsten Operettenmelodien - Operettkonsert i kur- och musikstaden Bad Ischl, Österrike

Eva Magnusson vid repetition med Kurorchester i Bad Ischl under ledning av Kurmusikdirektör Walter Erla.

Det pittoreska Bad Ischl i Salzkammergut, Österrike är en stad som är knuten till viktiga delar av den europeiska musikutvecklingen under närmare 200 år. En viktig anledning till detta är att det österrikiska kejserliga hovet ända från 1820-talet och en bra bit in på 1900-talet hade sitt sommarviste i staden. Det sommarresidens som kejsar Franz Joseph I lät uppföra är ännu i våra dagar ett mycket påtagligt minne från denna tid. Residenset bebos fortfarande av den Habsburgska släkten, närmare bestämt av den i EU-sammanhang välkände Otto von Habsburg.

Från vänster: Viceborgmästaren i Bad Ischl, Johann Panhuber, Eva Magnusson och Kurmusikdirektör Walter Erla.Med det kejserliga hovet följde till Bad Ischl, bland många andra, en rad av Europas främsta kompositörer, textförfattare, förläggare, sångare och skådespelare. Även i Österrike efter första världskriget har Bad Ischl fortsatt att vara ett centrum för musikalisk utveckling med till exempel högkvalitativa, årliga musikteaterfestspel - Lehár Festival.

Kurmusik med stor orkester - cirka 25 medlemmar - är tradition sedan närmare 200 år i Bad Ischl. Konserter äger rum såväl förmiddag som eftermiddag och kväll ett flertal gånger per vecka. Sedan några år leder Kurmusikdirektören och Kapellmästaren Walter Erla de omtyckta konserterna. Och den 22 augusti 2007 med början kl 19.30 kunde han hälsa en fulltalig konsertpublik välkommen till en så kallad Sonderkonzert med Kurorkestern och den svenska sopranen Eva Magnusson. Hedersgäster vid konserten var Viceborgmästaren i Bad Ischl, Johann Panhuber med hustru Anna. Under konserten med titeln Die schönsten Operettenmelodien fick den mycket förtjusta och uppskattande publiken njuta av en rad av operettlitteraturens vackraste stycken. (2007-08-29)


Succé för lustspelet Göta Kanal i våra hjärtan

Från vänster: Sanna Sundstedt (piano), Iwar Bergkwist, Helena Eriksson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Linus Flogell och Eva Magnusson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med anledning av att Baltzar von Platens Göta Kanal firar 175-årsjubileum i år  har en stor och entusiastisk publik runt om i Östergötland under slutet av juli och första halvan av augusti kunnat njuta av ett angenämt musikaliskt lustspel - Göta Kanal i våra hjärtan - med många både intressanta och festliga beröringspunkter med årets slingrande jubilar.

För underhållningen har den mycket omtyckta sångarkvartett svarat som för sjätte  gången genomkorsat det vackra östgötska sommarlandskapet - Helena Eriksson, Eva Magnusson, Linus Flogell och Iwar Bergkwist. Kvartetten var i sommar också utökad med skådespelerskan Mona Lundgren. För ackompanjemanget svarade Sanna Sundstedt och anförare var som vanligt Landshövding Björn Eriksson.

Redan nu kan avslöjas att både bofasta östgötar och tillresta gäster nästa sommar kommer att kunna njuta av en ny och spännande produktion.

(2007-08-16)


Operettkonsert med Eva Magnusson i Österrike

Kongress & TheaterHaus i Bad Ischl.I anslutning till sommarens operettfestspel - Lehár Festival - konserterar Eva Magnusson onsdagen den 22 augusti kl 19.30 med Kurorkestern i Bad Ischl, Österrike under ledning av Walter Erla. Programmets titel är Die schönsten Operettenmelodien.

Kurmusik med stor orkester - cirka 25 medlemmar - är tradition sedan närmare 200 år i den mycket intagande kur- och musikstaden Kapellmästare Walter Erla.Bad Ischl i Salzkammergut. Konserter äger rum såväl förmiddag som eftermiddag och kväll ett flertal gånger per vecka - vid bra väder i Kurparken (se bild ovan) och annars i stadens vackra Kursalong. Sedan några år leder Kurmusikdirektör Walter Erla de omtyckta konserterna. Och den 22 augusti kan alltså publiken i Bad Ischl höra kurorkestern tillsammans med den svenska sopranen Eva Magnusson i en lång rad evigt gröna operettmelodier. (2007-06-25 rev 2007-07-15)

 


Göta Kanal i våra hjärtan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson gör bejublad entré förklädd till Göta i det musikaliska lustspelet Göta Kanal i våra hjärtan som fram till den 12 augusti med mycket publicitet och stor framgång har spelats runt om i det vackra östgötska sommarlandskapet.


Promenadkonsert med Karlbergs Musikkår i Slottsparken vid Karlberg

Karlbergs Musikkår med Jan-Erik Thylander, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist.I samband med en större festlighet på Karlbergs Slott lördagen den 16 juni bjöd Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist på en mycket välklingande och uppskattad promenadkonsert. Konserten genomfördes i strålande försommarväder och med de mäktiga träden i den vackra slottsparken som kuliss och kulissen effektfullt belyst av den nedgående eftermiddagssolen. (2007-06-18)


Festlig Nationaldagskonsert med stor publik i Västerås Konserthus

Harry Sernklef, solist på klarinett, Eva Magnusson, sångsolist och Helen Grönberg, dirigent vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2007 och i strålande sommarväder hade en fulltalig publik i feststämning samlats i det det stora och vackra konserthuset i Västerås för att som traditionen numera bjuder avnjuta en Nationaldagskonsert med den femtiohövdade Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. Orkestern tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton bjöd på en rad av våra vackraste svenska sommarsånger. En höjdpunkt var det framförande av den musikaliskt skira  Kristallen den fina där Eva Magnussons sång blandades med jazzimprovisation av den legendariske soloklarinettisten Harry Sernklef. Väl utnyttjade möjligheter gavs också för publiken att sjunga med i till exempel några av våra mest älskade sommarpsalmer.

Konserthuset i Västerås.I samband med konserten höll Mikael Damsgaard, ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd, ett tänkvärt högtidstal med anledning av Nationaldagen.

Glädjande nog hade ett stort antal sponsorer slutit upp bakom konserten med generösa bidrag.  (2007-06-12)


Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Musiker i Arosorkestern, Västerås under repetition.

I samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni 2007 bjuder symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg på en riktig musikalisk högtidsstund. Blandat med välkända och omtyckta svenska stamsånger framförda av en stor kör, och där också publiken får delta med sina röster, undfägnar den i olika sammanhang allt oftare förekommande och med superlativer omtalade Arosorkestern med vacker instrumentalmusik. Som orkesterns konsertmästare medverkar violinisten Christer Norrman.

Sångsolister vid konserten är sopranen Eva Magnusson och Markus Norrman, baryton. Högtidstal kommer att hållas av Mikael Damsgaard, ordförande i Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden i Västerås.

Konserten börjar kl 18.00 och den äger rum i Stora salen i det förnämliga konserthuset i Västerås.

En extra anledning att ta sig till den mycket angenäma miljön i konserthuset i Västerås på Nationaldagen det är att inträdet till konserten är fritt. Och varför inte passa på att tillbringa en avkopplande stund, kanske med en medhavd kaffekorg, i den vackra parken utanför Konserthuset innan konserten börjar. (2007-06-02)


Lars Lönndahl, Eva Magnusson och Karlbergs Musikkår i oförglömligt musikaliskt försommarmöte

Lars Lönndahl och Eva Magnusson vid konsert på Gamla Musikaliska Akademien i Stockholm den 20 maj 2007. Foto: Else-Marie Teste.

Söndagen den 20 maj 2007 - en strålande vacker försommardag - hade en stor publik mött upp i Gamla Musikaliska Akademiens vackra Konsertsal i Stockholm för att få vara med om en av årets verkliga konsertrariteter.

På temat Det måste vara underbart... bjöd vår folkkäre sångarlegend Lars Lönndahl och den charmanta sopranen Eva Magnusson på ett pärlband av förtjusande och evigt gröna sånger från bland annat musikal, film och operett. Och att publiken var förtjust var inget Eva Magnusson och Lars Lönndahl möter publiken på Musikaliska Akademien, Nybrokajen 11 den 20 maj 2007. Foto: Else-Marie Teste.att ta miste på. Konserten avslutades med hela tre extranummer.

Lönndahl och Magnusson ackompanjerades på ett alldeles förträffligt sätt av Karlbergs Musikkår under ledning av sin rutinerade dirigent Jan-Erik Thylander. En särskild eloge skall kåren ha för framsyntheten att återuppta den tradition som under lång tid var ett blåsmusikens signum - att bjuda en bred publik på högkvalitativ musik av vitt varierande slag.

Ett stort tack från Lars Lönndahl, Eva Magnusson och övriga medverkande till alla er som kom till konserten!

(2007-05-22 rev 2007-05-24)


Lars Lönndahl och Eva Magnusson vid konsert på Musikaliska Akademien i Stockholm den 20 maj 2007. Foto: Else-Marie Teste.

 

 

 

 

 

 

 

DET MÅSTE VARA UNDERBART...

 

Söndagen den 20 maj 2007 möttes allas vår älskade Lars Lönndahl och sopranen Eva Magnusson ackompanjerade av anrika Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander i en härlig försommarkonsert på Gamla  Musikaliska Akademien, Nybrokajen 11 i Stockholm. (2007-05-20)


Det måste vara underbart … Sångarlegenden Lars Lönndahl möter Eva Magnusson och Karlbergs Musikkår i festlig vårkonsert på Nybrokajen 11

Lars Lönndahl och Eva Magnusson.Vi har härmed den mycket stora glädjen att få tillkännage att Lars Lönndahl, en av vår tids allra mest älskade och beundrade artister, kommer att medverka i en festlig vårkonsert i den vackra och traditionsrika stora konsertsalen i Gamla Musikaliska Akademien, numera benämnd Nybrokajen 11. Lönndahl möter i konserten den charmerande sopranen Eva Magnusson. De båda ackompanjeras i en lång rad evigt gröna melodier av Karlbergs Musikkår, en av landets främsta musikkårer, med placering på det vackra, och vackert belägna, Karlbergs Slott. Musikkåren leds i konserten av sin mycket rutinerade dirigent Jan-Erik Thylander. Konsertmästare är Gunnar Kling.

Vårkonserten äger rum söndagen den 20 maj med början kl 14.00. Biljetter kommer att säljas i kassan Nybrokajen 11. Öppettider: Vardagar 12.00-16.00 samt två timmar innan konsertens början. Telefon: 08-4071700. Biljetter kommer också att kunna köpas genom Ticnet på telefon 077-1707070. För köp via Internet kan länken till Nybrokajen 11 här nedanför användas.

Varmt välkommen till en av årets riktigt angenäma musikupplevelser!

(2007-05-08)


Glansfull operett-, musikal- och filmmusikkonsert i Sveriges Radios Studio 2

Sångsolister och dirigent, från vänster: Karin Pagmar, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Helen Grönberg. Längst till vänster: Konsertmästare Christer Norrman.

En fulltalig och entusiastisk publik i Sveriges Radios Studio 2 i Radiohuset i Stockholm fick söndagen den 22 april avnjuta något för våra breddgrader så ovanligt som operett-, musikal- och filmmusik framförd på det sätt som kompositörerna avsåg när musiken en gång skrevs, det vill säga med sångsolister ackompanjerade av stor symfoniorkester.

Det var den femtiohövdade symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg, och med Christer Norrman som konsertmästare, som gästade Stockholm och tillsammans med de charmerande och skönsjungande solisterna Eva Magnusson, Karin Pagmar och Peter Tornborg på ett alldeles utsökt sätt undfägnade publiken med idel rariteter från den stora och härliga operett-, musikal- och filmmusikskatten. De många bravoropen och långa applåderna var förvisso mycket välförtjänta!

Den förtjusta publiken kunde också glädjas åt att få vara med om ett uruppförande med stor orkester av nyskriven svensk operett. Det är den välkände kompositören, orkesterledaren och estradören Sven Idar som nyligen har skapat musiken till en operett med titeln Paljettprinsessan. I operetten ingår en mycket vacker duett - Är du inte säker på din känsla - som på ett betagande sätt framfördes av Eva Magnusson och Peter Tornborg. Den senare är för övrigt också sångens textförfattare.

En särskild eloge går till Svensk-Österrikiska Föreningen i Stockholm som stod som arrangör av konserten.

Till följd av den stora efterfrågan på biljetter blev tyvärr många utan möjlighet att uppleva konserten. Den kan därför komma att repriseras vid senare tillfälle. Detta meddelas i så fall bland annat på denna plats.

Varmt tack till alla er som kom till konserten!

(2007-04-23)


Festkonsert Sveriges Radio, Studio 2 - UTSÅLD!

Vid en stor FESTKONSERT söndagen den 22 april 2007 i Sveriges Radios Studio 2 bjuder Arosorkestern - symfoniorkestern i Västerås - på ett stort fång evigt gröna melodier från operett, musikal och film. Dirigent: Helen Grönberg. Sångsolister är bland andra Karin Pagmar, vårt lands främsta uttolkerska av Zarah Leanders musik, och den charmerande operett- och musikalsopranen Eva Magnusson.

Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg vid konsert i Västerås Konserthus den 13 november 2006. Sångsolister (från vänster): Eva Magnusson, Jonas Grönberg och Karin Pagmar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tyvärr måste vi meddela Dig som ännu inte har köpt biljett att konserten är utsåld. På grund av den stora efterfrågan på biljetter kan konserten komma att repriseras vid senare tillfälle. Detta meddelas i så fall på bland annat denna plats. (2007-04-14)


Stor Festkonsert i Stockholm med Västerås symfoniorkester - Arosorkestern - och sångsolister

Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg vid konsert i Västerås Konserthus den 13 november 2006. Sångsolister (från vänster): Eva Magnusson, Jonas Grönberg och Karin Pagmar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vänner av operett, musikal och wienermusik har en högtidsstund att se fram emot i slutet av april. Då kommer nämligen symfoniorkestern i Västerås – Arosorkestern – till Stockholm för att bjuda på ett knippe utsökta och evigt gröna melodier från operettens, musikalens, filmens och wienermusikens värld. Konserten dirigeras av Helen Grönberg.

Karin Pagmar.Medverkande sångsolister är den mångsidiga och charmerande sopranen Eva Magnusson och, direkt från stora framgångar i Österrike och Tyskland, Karin Pagmar, bland annat vår tids främsta uttolkerska av Zarah Leanders musik. Med anledning av att det i år är 100 år sedan Leander föddes kommer Karin Pagmar i konserten att bjuda på några av hennes berömda sånger. I konserten får publiken också höra den skönsjungande tenoren Jonas Grönberg. Konsertmästare är Christer Norrman.

Konserten, vars arrangör är Svensk-Österrikiska Föreningen, äger rum söndagen den 22 april kl 16.00. Platsen är Sveriges Radio, Studio 2 med adress Oxenstiernsgatan 20 (huvudentrén), Stockholm.

Entré 150 kr. Förfriskningar med tilltugg ingår och serveras i pausen.

Beställning av biljetter görs hos Josefa Schmid, Svensk-Österrikiska Föreningen, telefon 08-716 70 86. Du kan också beställa biljetter via Internet.  (2007-02-22)

Varmt välkommen till en behaglig upplevelse i Wienermusikens tecken!


Vårkonsert med Lars Lönndahl och Eva Magnusson

Lars Lönndahl och Eva Magnusson.Vi har härmed den mycket stora glädjen att få tillkännage att Lars Lönndahl, en av vår tids allra mest älskade och beundrade artister, kommer att medverka i en festlig vårkonsert i den vackra och traditionsrika stora konsertsalen i Gamla Musikaliska Akademien, numera benämnd Nybrokajen 11. Lönndahl möter i konserten den charmerande sopranen Eva Magnusson. De båda ackompanjeras i en lång rad evigt gröna melodier av Karlbergs Musikkår, en av landets främsta musikkårer, med placering på det vackra, och vackert belägna, Karlbergs Slott. Musikkåren leds i konserten av sin mycket rutinerade dirigent Jan-Erik Thylander. Konsertmästare är Gunnar Kling.

Vårkonserten äger rum söndagen den 20 maj med början kl 14.00. Biljetter kommer att säljas i kassan Nybrokajen 11. Öppettider: Vardagar 12.00-17.00 samt två timmar innan konsertens början. Telefon: 08-4071700. Biljetter kommer också att kunna köpas genom Ticnet på telefon 077-1707070. För köp via Internet kan länken till Nybrokajen 11 här nedanför användas.

Meddelande kommer att lämnas här på vår nyhetssida så snart biljetterna släpps. Vi rekommenderar att vara ute i god tid för att vara säker på att få biljetter. (2007-01-17)

Varmt välkommen till en angenäm konsertupplevelse!


Tillbaka till sidans början »

   

   

  

  

  

Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007.

Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007.

Magnus Palmkvist, solist på trumpet, Helen Grönberg, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist vid Julkonsert med Arosorkestern i Västerås den 15 december 2007.

Magnus Palmkvist, solist på trumpet, Helen Grönberg, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist vid Julkonserten i Västerås den 15 december 2007.

Avslutning Franska Skolan höstterminen 2007. Johannes Kyrka i Stockholm den 21 december.

Avslutning Franska Skolan höstterminen 2007. Körsång i Johannes Kyrka under ledning av Eva Magnusson.

Per Qvarnström, kyrkoherde i Johannes Kyrka och Eva Magnusson.

Kyrkoherde Per Qvarnström och Eva Magnusson i samband med avslutningen av höstterminen 2007 i Franska Skolan, Stockholm.


Välkommen att klicka på bilderna här ovanför och till vänster för att se dem i större format.


Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm besöker Franska Skolan. Ledare: Jan-Erik Thylander. Programvärd: Eva Magnusson.

Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm besöker Franska Skolan med Astrid Lindgren-program. Ledare: Jan-Erik Thylander. Programvärd: Eva Magnusson.


Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.


 

Linköpings domkyrka.


Välkommen att klicka på bilden till vänster för att se den i större format.


Jan-Erik Thylander, dirigent Karlbergs Musikkår.

Jan-Erik Thylander, dirigent Karlbergs Musikkår.

Eva Magnusson, sångsolist vid Slottskonsert på Karlberg den 18 november 2007.

Eva Magnusson, sångsolist vid konserten på Karlbergs Sott den 18 november 2007.


Bilden ovan till vänster: Eva Magnusson omgiven av (till höger) Sölve Kingstedt, solist på klarinett i konserten på Karlbergs Slott den 18 november 2007, och Bo Magnusson, programvärd vid konserten.

Välkommen att klicka på bilderna ovan för att se dem i större format.


 


Medverkande vid promenadkonserten i Västerås Konserthus den 19 november 2007. Från vänster: Christer Norrman, Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg, Peter Tornborg och Sven Idar. Välkommen att klicka på bilden för större format.


 

Ett mycket varmt tack till alla er som kom till Västerås Konserthus och promenadkonserten den 19 november 2007!

Välkommen att klicka på bilden för större format.

Medlemmar i Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.

Medlemmar i Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.


Bilden till vänster:

Eva Magnusson, sopran, Helen Grönberg, dirigent och medlemmar i Arosorkestern.


Västerås Konserthus, Stora Salen.

Västerås Konserthus, Stora Salen.

 


Välkommen att klicka på informationsbladet till vänster för större format (PDF).


Karlbergs Slott.

Eva Magnusson, sopran.

Eva Magnusson - sångsolist vid konserten med Karlbergs Musikkår den 18 november 2007.


Välkommen att klicka på informationsbladet till vänster för större format.


Eva Magnusson och Kurmusikdirektör Walter Erla.

Kurmusikdirektören och Kapellmästaren Walter Erla och sopranen Eva Magnusson, dirigent respektive sångsolist vid operettkonserten Die schönsten Operettenmelodien i Bad Ischl, Österrike den 22 augusti 2007.

Välkommen att klicka på bilden för större format.


Övre bilden till vänster:

Repetition med Kurorkestern i Bad Ischl.

Nedre bilden till vänster:

Viceborgmästaren i Bad Ischl Johann Panhuber, Eva Magnusson och dirigenten Walter Erla efter operettkonserten den 22 augusti 2007.

Välkommen att klicka på den nedre bilden för större format.


Programblad Göta Kanal i våra hjärtan sommaren 2007.

Programblad

Göta Kanal i våra hjärtan.

Musikaliskt lustspel i östgötamiljö sommaren 2007.

 

Eva Magnusson.

Eva Magnusson.

Kurmusikprogram 2007.

Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist vid konsert i Slottsparken på Karlberg den 16 juni 2007.

Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist vid konsert i Slottsparken på Karlberg den 16 juni 2007.

Välkommen att klicka på bilden ovan och den till vänster för större format.

Helen Grönberg, dirigent och Mikael Damsgaard, högtidstalare vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.
Marcus Norrman, baryton, Eva Magnusson, sopran och Christer Norrman, konsertmästare vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Eva Magnusson, sångsolist och Harry Sernklef, solist på klarinett vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Från vänster till höger uppifrån: Helen Grönberg, Mikael Damsgaard, Markus Norrman, Eva Magnusson, Christer Norrman, Eva Magnusson och Harry Sernklef.

Välkommen att klicka på bilderna för större format.

Marcus Norrman - Sångsolist vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Eva Magnusson - Sångsolist vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Markus Norrman och

Eva Magnusson - Sångsolister vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Foto: Anders Forngren respektive Allegro Musik.

Program "Det måste vara underbart..." Nybrokajen 11 den 20 maj 2007.

Programblad, första sida, konsert Nybrokajen 11 den 20 maj 2007 Välkommen att klicka på bilden för större format (PDF).

Blommor, konsert Nybrokajen 11 den 20 maj 2007.

Jan-Erik Thylander, dirigent i Karlbergs Musikkår.

Jan-Erik Thylander.

Camilla Sarfors, valthornist i Karlbergs Musikkår.

Camilla Sarfors, valthornist i Karlbergs Musikkår.

Foto: Andreas Karlsson.


Bilden till vänster:

Lars Lönndahl och

Eva Magnusson.

Foto: Fredrik Hessman.


Arosorkestern, Helen Grönberg dirigent och Eva Magnusson sångsolist vid repetition inför konsert hos Sveriges Radio, Studio 2 den 22 april 2007.
Eva Magnusson sångsolist och Helen Grönberg dirigent vid konsert med Arosorkestern hos Sveriges Radio, Studio 2 den 22 april 2007.

Från vänster: Karin Pagmar, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Helen Grönberg vid konsert hos Sveriges Radio, Studio 2 den 22 april 2007.

Välkommen att klicka på affischen (PDF) och bilderna här ovan för större format.


Musikexempel: Karin Pagmar - Eva Magnusson, Barcarole, Hoffmans äventyr (mp3) »


Eva Magnusson och Helen Grönberg.

Eva Magnusson, sångsolist och Helen Grönberg, dirigent vid den stora Wienerkonserten hos

Sveriges Radio, Studio 2

söndagen den 22 april 2007.

Eva Magnusson.

Eva Magnusson, lyrisk sopran.


Bilden till vänster:

Karin Pagmar, alt/mezzosopran.


Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 3 mars 2008

© Edition Allegro Musik HB