ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Eva Magnusson   

ÅTER TILL

Meny Eva Magnusson

Första sidan

 

 

 

 

Artiklar 2008


Stämningsfull Julkonsert i Linköpings domkyrka

Linköpings domkyrka den 20 december 2008.

Traditionsenligt strax innan årets stora högtid, Julen, framfördes lördagen den 20 december 2008 med början kl 18:00 några av advents- och jultidens vackraste sånger i den mäktiga domkyrkan i Linköping.

Medverkande i den välbesökta konserten, med överskriften Sång i Advents- och Juletid, i Linköpings domkyrka var Eva Magnusson, sopran, Helena Eriksson, sopran, Iwar Bergkwist, tenor och Sverker Linge, baryton. Ackompanjatör var domkyrkoorganisten Lars Åberg. Konsertens andakt leddes av Peter Lundborg, domprost i Linköping.

Lars Åberg, Eva Magnusson och Helena Eriksson efter konserten i Linköpings domkyrka den 20 december 2008.Besökarna i kyrkan fick njuta av ett flertal av de älskade sånger som hör advents- och jultiden till. I konserten fanns denna gång också ett nytt inslag som, framfört av Eva Magnusson, väckte stor anklang. Titel: Ave Maria (op. RSWV 476) tonsatt år 1933 av den österrikiske kompositören Robert Stolz. (2008-12-27)

Varmt tack till alla er som kom till konserten!


Stämningsfull Adventskonsert på CuLTUREN i Västerås

Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Luciadagen, lördagen den 13 december 2008 kl 14.00 bjöd  Arosorkestern med körer på stor Adventskonsert i CuLTUREN, Västerås. Sångsolist var Eva Magnusson, sopran.

Traditionsenligt i adventstiden gästades kulturcentret CuLTUREN i Västerås den 13 december 2008 av den symfoniska Arosorkestern. Dirigent och musikalisk ledare: Helen Grönberg. För de sångliga solistinslagen vid konserten svarade sopranen Eva Magnusson. Vid konserten gavs stråk- och blåselever från Kulturskolan i Västerås en unik och mycket uppskattad möjlighet att få spela med i en stor symfoniorkester. Konsertmästare den 13 december var Jesper Grönberg.

Bilderna här ovanför och till höger är Du mycket välkommen att se i större format. Klicka på bilderna så öppnas de i ett nytt fönster. (2008-12-23)

Varmt tack till alla er som kom till Adventskonserten!


Eva Magnusson, Helena Eriksson, Iwar Bergkwist och Sverker Linge.Linköpings domkyrka - Sång i Advents- o Juletid

Du som bor i eller har vägarna förbi Linköping lördagen den 20 december 2008 är mycket varmt välkommen till en konsert med några av advents- och jultidens vackraste sånger.

Konserten, med temat Sång i Advents- och Juletid, börjar klockan 18.00 och den äger rum i Linköpings vackra domkyrka.

Medverkande är Eva Magnusson (sopran), Helena Eriksson (sopran), Iwar Bergkwist (tenor) och Sverker Linge (baryton). Se bilden ovan. För ackompanjemang på piano och orgel svarar domkyrkoförsamlingens organist Lars Åberg. Fri entré. (2008-12-15)

Till Linköpings domkyrka »


Adventskonsert med Arosorkestern på CuLTUREN i Västerås

Arosorkestern på CuLTUREN i Västerås.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På Luciadagen, lördagen den 13 december 2008 kl 14.00, bjuder  Arosorkestern med körer på stor Adventskonsert i CuLTUREN, Västerås. Sångsolist är Eva Magnusson, sopran.

Traditionsenligt i adventstiden gästas CuLTUREN i Västerås den 13 december av Arosorkestern - den symfoniska orkestern i staden. Dirigent och musikalisk ledare: Helen Grönberg. Sångsolist är sopranen Eva Magnusson som framför några av adventstidens allra vackraste sånger till ackompanjemang av orkestern. Vid konserten ges stråk- och blåselever från Kulturskolan i Västerås en unik och mycket uppskattad möjlighet att få spela med i en symfoniorkester. Konsertmästare den 13 december är Jesper Grönberg.

CuLTUREN är en mötespunkt i Västerås för nyskapande kulturell verksamhet. Den har växt fram genom en smakfull omdaning av det gamla industriområdet Kopparlunden.

Välkommen att njuta av vacker musik och välsmakande adventskaffe i Kafé Koppar. Via länken här nedanför till höger når Du utförliga uppgifter om konsertlokal, biljettpriser och bokning med mera. (2008-12-09)


Adventskonsert med Arosorkestern på CuLTUREN i Västerås

På Luciadagen, lördagen den 13 december 2008 kl 14.00, bjuder  Arosorkestern med körer på stor Adventskonsert i CuLTUREN, Västerås. Sångsolist är Eva Magnusson, sopran. (2008-12-09)


Tack till alla er som uppvaktade med blommor vid Arosorkesterns Festkonsert den 17 november!Feststämning i Västerås Konserthus när Arosorkestern firade 80-årsjubileum

En stor och entusiastisk publik hade måndagen den 17 november 2008 sökt sig till Västerås Konserthus för att uppleva när den 60-hövdade Arosorkestern firade  80-årsjubileum.

Annons VLT Festkonsert Arosorkestern i Västerås Konserthus den 17 november 2008.I den festsmyckade och vackert belysta Stora Konsertsalen i Västerås Konserthus celebrerade Arosorkestern måndagen den 17 november sitt 80-årsjubileum med en stor festkonsert. Inspirerad av den entusiastiska publiken blev konserten en ny höjdpunkt i orkesterns långa och alltmer aktiva historia. Med understöd av den välklingande orkestern under ledning av dirigenten Helen Grönberg fick publiken också uppleva en rad briljanta solistframträdanden av både sångare och instrumentalister. För skön sopransång svarade Eva Magnusson (som också på scenen genomförde ett bejublat snabbyte från clowndräkt till galaklänning), Markus Norrman i känslosam och vacker barytonsång samt Peter Tornborg, kvällens bravurtenor. För glansfulla instrumentalinsatser svarade Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano och Helen Nilsson, flöjt. Slutligen förgylldes festkonserten av Tyrolerkören från den i våras i Arosorkesterns regi uruppförda nya svenska musikalen Tyrolerprinsessan.

För bilderna här till höger från Festkonserten svarar fotografen Thomas Fredriksson. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format. Fler bilder finns på Thomas Fredriksson hemsida som Du når genom att klicka på länken här nedanför.  (2008-11-24)

Varmt tack till alla er som kom till Arosorkesterns Festkonsert!


Finstämd musik i den gångna Allhelgonahelgen

Vacker och rikt varierad musik fick besökarna i S:t Johannes Kyrka i Stockholm och i Österåkers Kyrka i Åkersberga uppleva i den nyss gångna Allhelgonahelgen när Karlbergs Musikkår respektive Berga Brassband gästade kyrkorna.

Karlbergs Musikkår i S:t Johannes Kyrka den 1 november 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrudad i eftermiddagssolens varma ljus tog S:t Johannes Kyrka emot Karlbergs Musikkår Allhelgonadagen den 1 november 2008. Tillsammans med Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano framfördes musik av bland andra August Söderman, Olle Adolphson, Göte Strandsjö, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Robert Stolz, och Lars Erik Larsson. Av Robert Stolz fick publiken uppleva två unika kompositioner. Ave Maria, som Eva Magnusson sjöng till ackompanjemang på piano av Per Olof Olsson, och så med hela orkestern Auf der Heide blüh'n die letzten Rosen. Eva Magnusson och Samuel Petersson i Österåkers kyrka den 2 november 2008.Officiant och värd för den mycket uppskattade konserten var kyrkoherde Per Qvarnström och för den musikaliska ledningen svarade Jan-Erik Thylander.

Söndagen den 2 november 2008 firade det mycket välljudande Berga Brassband 15-årsjubileum i den av hundratals vackra levande ljus omslutna Österåkers Berga Brassband under ledning av Samuel Petersson i Österåkers Kyrka den 2 november 2008.kyrka invid Åkersberga. Konserten inleddes med en vacker och ekvilibristiskt anlagd Toccata för orgel och brassband komponerad av församlingens organist Magnus Holmlund. Därefter följde musik av Carl Nielsen och flera kompositioner av legendariska engelska skapare av musik för brassband.

Den något ovanliga kombinationen brassband och sångsolist visade sig fungera alldeles utmärkt när Eva Magnusson tillsammans med orkestern framförde bland annat folkvisan Allt under himmelens fäste, Sune Waldimirs Allt detta och himlen därtill och Min Kärlekssång av Robert Stolz.

Berga Brassband deltar inom kort i årets SM-tävling för brassband och inför tävlingen gavs vid konserten i Österåkers Kyrka möjlighet att generalrepetera tävlingsstycket Ad Optimum av Peter Graham, vilket gjordes med stor bravur under ledning av orkesterns dirigent Samuel Petersson. (2008-11-06)

Eva Magnusson: Ave Maria av Robert Stolz (mp3) »


Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

År 1928 lades grunden till det som idag är den symfoniska Arosorkestern i Västerås. Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern den 17 november 2008 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus.

I år är det 80 år sedan KFUM:s stråkkapell i Västerås etablerades, det som efter hand utvecklats till den symfoniska Arosorkestern. Orkestern består numera av cirka 50 medlemmar - professionella musiker, musicerande lärare i kulturskolorna, musikstuderande och fritidsmusiker i alla åldrar. Inslaget av yngre medlemmar, till exempel från kammarmusikerutbildningen vid Mälardalens Högskola, har på senare tid ökat. Orkesterns fasta plats för repetitioner och konserter är det vackra Västerås Konserthus.

Festkonsert Arosorkestern 80 år.Arosorkesterns konsertverksamhet har vuxit de senaste åren och repertoaren har utökats kraftigt. Sång- och instrumentalsolister engageras i allt större utsträckning. Orkestern torde numera vara den enda i Sverige som regelbundet ger konserter med underhållningsmusik av hög kvalité i stora symfoniorkesterarrangemang. Därmed för man vidare traditioner från till exempel Sveriges Radios berömda underhållningsorkester.

Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern måndagen den 17 november 2008 kl 19:00 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus. Publiken bjuds då på höjdpunkter från konserter de senaste åren. Medverkande är bland andra Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano, Helen Nilsson, flöjt, Tyrolerkören samt sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Konsertmästare är Christer Norrman och dirigent Helen Grönberg. (2008-11-05)


Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

År 1928 lades grunden till det som idag är den symfoniska Arosorkestern i Västerås. Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern den 17 november 2008 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus. Medverkande i konserten den 17 november är bland andra Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano, Helen Nilsson, flöjt samt sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Dirigent: Helen Grönberg. (2008-11-05)


Jubileumskonsert när Berga Brassband fyller 15 år

Hösten 1993 bildades Berga Brassband. Nu, femton år och många framgångar senare, bjuder orkestern på festlig Jubileumskonsert under ledning av Samuel Petersson. Solister: Eva Magnusson, sopran och Magnus Holmlund, orgel. Plats Österåkers kyrka. Tid söndagen den 2 november kl 18:00.

Berga Brassband.Både högstämt och festligt blir det i Österåkers kyrka söndagen den 2 november 2008 när Berga Brassband, ett av Stockholms-områdets främsta brassband, firar femtonårsjubileum. För den musikaliska ledningen vid konserten svarar Samuel Petersson, orkestern nuvarande dirigent. Sångsolist är sopranen Eva Magnusson och på orgel medverkar Magnus Holmlund.

Det var hösten 1993 som entusiasten Sven-Olof Gellerstedt för första gången höjde taktpinnen i täten för det då nybildade Berga Brassband. Bandet kom snabbt att karaktäriseras av hög kvalité parad med en påtaglig känsla av samhörighet och ömsesidig uppmuntran.

2001 nådde orkestern en bronsplats i SM för brassband, vilket i sin tur ledde till att bandet fick representera Sverige vid Europamästerskapen i Bryssel 2002. Berga Brassband arbetar hårt på att fortsätta höja sina musikaliska kvaliteter samtidigt som man lägger sig vinn om att bibehålla den generösa stämningen. Veckan efter konserten i Österåkers kyrka deltar orkestern i brassbands-SM i Värnamo. (2008-10-26)

Varmt välkommen till Jubileumskonserten!


 

 

 

Jubileumskonsert Berga Brassband 15 år

Hösten 1993 bildades Berga Brassband. Nu, femton år och många framgångar senare, bjuder Berga Brassband på festlig Jubileumskonsert under ledning av Samuel Petersson. Solister: Eva Magnusson, sopran och Magnus Holmlund, orgel. Plats Österåkers kyrka och tid söndagen den 2 november kl 18:00. (2008-10-26)


Allhelgonatid - Tid att minnas

Lördagen den 1 november 2008 kl 15:00 bjuder Karlbergs Musikkår på stämningsfull musik i S:t Johannes kyrka i Stockholm. Solister är Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano. Dirigent: Jan-Erik Thylander. Värd: Kyrkoherde Per Qvarnström.

Allhelgonahelgen har blivit en tid då vi kanske mera påtagligt låter tankarna gå till våra kära, nära och vänner som har gått bort. Just i denna tid vill Karlbergs Musikkår i samverkan med S:t Johannes församling skänka en lugn och stämningsfull stund i den vackra S:t Johannes kyrka. Som sångsolist medverkar sopranen Eva Magnusson och hon ackompanjeras i några stycken av pianisten Per Olof Olsson. Värd för konserten är kyrkoherde Per Qvarnström. Den musik som framförs är företrädesvis av svenska kompositörer med räckvidd från omtyckta psalmer till känslofull musikal.

Karlbergs Musikkår.Karlbergs Musikkår är en av Sveriges äldsta aktiva musikkårer. Den grundades 1926 och har sin placering vid Militärhögskolan på Karlbergs Slott. Kåren dirigeras av Jan-Erik Thylander och Samuel Petersson. (2008-10-22)

Varmt välkommen!

 


S:t Johannes kyrka i Stockholm.Allhelgonatid - Tid att minnas

Lördagen den 1 november 2008 kl 15:00 bjuder Karlbergs Musikkår på stämningsfull musik i S:t Johannes kyrka i Stockholm. Solister är Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano. Dirigent: Jan-Erik Thylander. (2008-10-22)Karlbergs Musikkår.

 

 

 

 

 

 


Sven Idar och Eva Magnusson på Restaurang Sjöjungfrun i Stockholm.Musikalisk soaré med mersmak

Eva Magnusson och Sven Idar bjöd på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar bland kulinariska läckerheter på en fullsatt  Restaurang Sjöjungfrun i Stockholm. (2008-10-19)

 

 


Fullsatt när Restaurang Sjöjungfrun bjöd på musikalisk soaré

Restaurang Sjöjungfrun den 16 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 16 oktober 2008 kl 20:00 bjöd Eva Magnusson, sopran och Sven Idar, musiker och estradör på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar på en fullsatt Restaurang Sjöjungfrun invid Hammarby Sjö i Stockholm.

Söders restaurangpärla Sjöjungfrun invid Hammarby sjö i Stockholm bjuder inte bara på utsökta maträtter utan numera också  på musikaliska delikatesser. Bådadera kunde gästerna njuta av den 16 oktober 2008 när sopranen Eva Magnusson under rubriken Att ta vara på livet underhöll med egna dikter och sång till ackompanjemang av Sven Idar, pianist, kompositör och estradör. (2008-10-19)


Angenäma upplevelser för alla sinnen på Restaurang Sjöjungfrun

Torsdagen den 16 oktober 2008 kl 20:00 bjuder Eva Magnusson, sopran och Sven Idar, musiker och estradör på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar bland kulinariska läckerheter på Restaurang Sjöjungfrun invid Hammarby Sjö i Stockholm.

Restaurang Sjöjungfrun.Vid stranden av Hammarby Sjö, längst österut på det levande Söder i Stockholm, finns Restaurang Sjöjungfrun - en riktig liten pärla för den som söker kulinariskt välbefinnande. Men också angenäm och lättsam själslig spis då och då. Så till exempel den 16 oktober kl 20:00 när sopranen Eva Magnusson tillsammans med estradören Sven Idar bjuder på en bukett evigt gröna melodier blandade med vardagsnära tankar under rubriken Att ta vara på livet.

Restaurang Sjöjungfrun finns på Tegelviksgatan 85. Vill Du äta middag innan underhållningen den 16 oktober så boka bord i god tid på telefon 08-642 21 30 eller e-posta till info@sjojungfrun.se. Mera information om Sjöjungfrun når Du genom länken här nedanför. Där finns bland annat menyer och en karta som visar restaurangens läge. (2008-10-08)

Varmt välkommen!


Helen Grönberg, dirigent Arosorkestern.Ny stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

Den vackra Vårfrukyrkan i Enköping var fylld till sista plats av entusiastiska åhörare när Arosorkestern med femtio musiker och tre sångsolister gästade Enköping lördagen den 4 oktober 2008 med konsertprogrammet Säg det i toner.

Arosorkestern i Västerås under ledning av Helen Grönberg har uppenbarligen träffat på en musikådra med stor attraktionskraft när man för något år sedan tillsammans med goda sångsolister började framföra högklassig och evigt grön underhållningsmusik i stort format. Detta bekräftades ännu en gång vid en helt utsåld konsert lördagen den 4 oktober 2008 i Vårfrukyrkan i Enköping. Orkestern och de tre sångsolisterna Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg bjöd där på en härligt vacker bukett av melodier och sånger från operett-, musikal-, film- och Från vänster: Markus Norrman, Eva Magnusson och Peter Tornborg.wienermusikens värld.

Till den angenäma upplevelsen bidrog också flera av orkesterns medlemmar i fina soloinsatser. Särskilt kan nämnas Magnus Palmkvists glänsande trumpetsolo i Paul Burkhards O mein Papa från den musikaliska komedin Feuerwerk. För att skapa rätt stämning i ett stycke från den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan bytte några av violinisterna elegant till mandolin. En extra och mycket behaglig krydda i orkesterns klangbild är det ackordion som med stor ackuratess trakteras av Esbjörn Ferm.

Den stora publik som kom till Vårfrukyrkan i den vackra höstaftonen fick höra den här musiken så som kompositörerna en gång skrev den - för stor symfoniorkester - något som att döma av publikens bifall är högeligen uppskattat. Arosorkestern och dess sång- och instrumentalsolister är att gratulera till denna efterlängtade utveckling i svenskt musikliv.

Delar av Arosorkestern vid konsert i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett stort tack till Kulturföreningen Gamla Tingshusets Vänner i Enköping som arrangerade konserten. (2008-10-06)


Stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

Arosorkestern i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

Bilden ovan: Arosorkestern vid konsert i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

Förtjust storpublik tog emot Arosorkestern när den lördagen den 4 oktober tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg gästade Vårfrukyrkan i Enköping med underhållningsmusik i stort format. (2008-10-06)


Arosorkestern gästar Enköping

Lördagen den 4 oktober gästas Enköping av Arosorkestern från Västerås. På programmet står klenoder från operett, musikal och film. Medverkande solister är Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg.

Från vänster: Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Peter Tornborg.Tycker du om operett, klassisk musikal, film- och wienermusik? Missa då inte detta unika tillfälle att njuta av en konsert med riktig guldkant! Efter flera uppmärksammade succéer kommer nu Arosorkestern - den femtio musiker starka symfoniorkestern i Västerås - till Enköping för att, tillsammans med en trio charmanta sångsolister, bjuda på en sprakande vacker bukett med härliga melodier från operett-, musikal-, film- och wienermusikvärlden. Bland företrädda kompositörer: Johann Repetition Arosorkestern i Västerås Konserthus.Schrammel, Eduard Strauss, Paul Lincke, Franz Lehár, Robert Stolz, Emmerich Kálmán, Ralph Benatzky, Carl Millöcker, Paul Lincke, Paul Burkhard och Sven Idar.

Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Dirigent är Helen Grönberg och konsertmästare Christer Norrman.

Konserten kan Du uppleva lördagen den 4 oktober med början kl 18.00 och den äger rum i Vårfrukyrkan i Enköping.

Biljetter kan bokas på telefon 0171-299 21 och Biljettpriset är 100 kr.

Du som kommer till Vårfrukyrkan får höra musiken så som kompositörerna en gång skrev den – för stor symfoniorkester. Något som svensk konsertpublik numera har mycket få tillfällen att få var med om. Här har du chansen att bli en av de lyckliga! (2008-09-19)

Arosorkestern i Västerås Konserthus den 6 juni 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen till en härlig musikupplevelse!


Eva Magnusson och Samuel Skönberg.Lyckad premiär för nytt konsertprogram

En förtjust publik på Stora Sköndal söder om Stockholm fick tisdagen den 2 september 2008 var med om premiären på ett alldeles nytt konsertprogram med titeln Säg det i toner innehållande  Klenoder från operett, musikal och film.

För de musikaliska inslagen i programmet svarar Eva Magnusson, mycket uppskattad och flitigt anlitad operettsopran och Samuel Skönberg, driven pianist med stor och unik operett- och musikalrepertoar. Ciceron på vandringen från Jacques Offenbachs första operetter på 1850-talet till nutidens musikaler är Bo Magnusson, mångårig värd i radioserien Plats På Scen!

Arrangör vid premiärföreställningen var SPF Sköndal företrädd av Ingemar Eriksson och Sture Simonsson. De medverkande ber att få framföra ett varmt tack till er och alla i den fulltaliga publiken för allt vänligt bemötande.

Arrangerar Du konserter? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan bjuda Din publik på en stunds behaglig och högklassig underhållning i operettens, musikalens och filmens värld! Lättast kommer Du i kontakt med oss genom att klicka på Om Edition Allegro Musik i menyn längst upp till vänster. (2008-09-10)

Varmt tack till alla er som kom till premiären!


Eva Magnusson och Samuel Skönberg i det nya konsertprogrammet Säg det i toner.Säg det i toner - Nytt konsertprogram med Eva Magnusson och Samuel Skönberg

Publiken bjöds på en angenäm promenad i operettens, musikalens och filmens värld när konsertprogrammet Säg det i toner framfördes för första gången.

(2008-09-10)


Konsert i Bad Ischl, Österrike till minne av Franz Lehár

1910, fem år efter den stora succén med Glada änkan, köpte Franz Lehár en palatsliknande villa i Bad Ischl i det vackra Salzkammergut. Ischl hade då sedan mer än ett halvt sekel rollen som en av Europas ledande kurorter. Bland kulturlivets personligheter hade Ischl kommit att bli den allra mest uppskattade vistelseorten av alla under sommarhalvåret. Till stadens popularitet bidrog också att den österrikiske kejsaren Franz Joseph I med Från vänster: Wolfgang Felber, Claudia Zederbauer, Eva Magnusson och Ralph Petruschka efter Franz Lehár-konsert i Stadsmuseet, Bad Ischl, Österrike den 15 augusti 2008.familj i många decennier tillbringade somrarna där.

För Franz Lehár betydde förvärvet av villan i Bad Ischl att han kom att bli bofast i staden. Det var också där han avled i oktober 1948, alltså för 60 år sedan i år. Mycket av musiklivet i staden präglas ännu idag av Lehár, inte minst gäller det de operettfestspel som äger rum varje sommar, den så kallade Lehár Festival.

För att högtidlighålla minnet av Lehárs bortgång för 60 år sedan avhölls den 15 augusti 2008 en konsert i Stadsmuseet i Bad Ischl, och dessutom just i den lokal där Kejsar Franz Joseph och den blivande Kejsarinnan Elisabeth förlovade sig i augusti 1853. I konserten medverkade Claudia Zederbauer, sopran, Wolfgang Felber, tenor samt Eva Magnusson, sopran, för vilken det var en särskild ära att som svenska få medverka vid den här tilldragelsen. Sångarna ackompanjerades på piano av Ralph Petruschka, ättling i rakt nedstigande led till Franz Liszt. (2008-08-23)


Eva Magnusson i Franz Lehár-konsert i Österrike

Eva Magnusson och Ralph Petruschka vid Franz Lehár-konsert i Bad Ischl den 15 augusti 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 15 augusti medverkade Eva Magnusson i en konsert i Bad Ischl, Salzkammergut, Österrike till minne av kompositören Franz Lehár som gick bort för 60 år sedan. (2008-08-23)

Välkommen att klicka på bilden ovan för att se den i större format!


Stor publik och strålande väder vid premiären i Linköping på operettlustspelet Vill ni se en stjärna?

Lördagen den 25 juli var vädergudarna på bästa humör och bjöd på en av årets vackraste sommarkvällar. Och just denna sköna kväll hade en stor och förväntansfull publik sökt sig till Borggården på Linköpings Slott för att övervara premiären på det  nyskriva operettlustspelet Vill ni se en stjärna? Och att förväntningarna inte kom på skam det framgick av publikens förtjusning både under och efter avslutad föreställning.

Kärnan i lustspelets handling är ett möte på en svensk järnvägstation vintern 1943 mellan två av dåtidens mest uppburna artister - Zarah Leander och Ulla Billquist - Leander i Tyskland och Billquist i beredskapens Sverige. Leander spelas av Helena Eriksson och Billquist av Eva Magnusson. Andra som dyker upp på stationen är Thor Modéen (Iwar Bergkwist), Karl Gerhard (Mona Lundgren) och Arne Hülphers (Björn Eriksson). Karl Peter Eriksson representerar Framtiden och får därvid träda in i flera olika och överraskande roller som till exempel Magnus Uggla.

Manus och regi: Iwar Bergkwist. Vid pianot: Sanna Sundstedt.

Mona Lundgren, Iwar Bergkwist (skymd), Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson, Helena Eriksson och Björn Eriksson.Helena Eriksson, Iwar Bergkwist, Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.Eva Magnusson och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

Mona Lundgren.

 

 

Slottsparken, Linköpings Slott.

Mona Lundgren och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.

 

Helena Eriksson och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson.

Iwar Bergkwist, Mona Lundgren, Eva Magnusson, Helena Eriksson, Björn Eriksson och Karl Peter Eriksson.

Mona Lundgren, Eva Magnusson och Helena Eriksson.

 

 

 

 

 

Eva Magnusson.

Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson och Helena Eriksson.

 

 

 

 

 

Sanna Sundstedt (något skymd), Mona Lundgren, Iwar Bergkwist, Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson, Helena Eriksson och Björn Eriksson.

 

 

 

 

 

Vill ni se en stjärna? spelas på Linköpings Slott, Borggården och på andra platser runt om i Östergötland till och med den 10 augusti.

Utförlig information når Du genom länken här nedanför till höger. Där finns också uppgifter för beställning av biljetter via Internet, e-post eller telefon. (2008-07-30)


Vill ni se en stjärna? - Operettlustspel i Östergötland

De omtyckta estradörerna Helena Eriksson, Eva Magnusson, Mona Lundgren och Iwar Bergkwist kommer bofasta och tillresta att kunna avnjuta även detta år i det sköna östgötska högsommarlandskapet. I den här elfte produktionen, handlar det om ett högst underhållande operettlustspel med titeln Vill ni se en stjärna?. Artistgruppen har i sommar utökats med Karl Peter Eriksson, ung baryton som snabbt är på väg uppåt i karriären. Vid pianot under sommarsejouren finns Sanna Sundstedt och programvärd är som vanligt landshövding Björn Eriksson.Under repetition av Vill ni se en stjärna? från vänster: Karl Peter Eriksson, Eva Magnusson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist.

Som titeln antyder är den berömda men också mycket omdebatterade filmdivan  Zarah Leander en av huvudpersonerna i lustspelet. Leander spelas av Helena Eriksson. En annan artist som publiken kommer att få se och höra i Eva Magnussons gestalt är Ulla Billquist, en av Sveriges mest folkkära sångerskor genom tiderna och den mest uppskattade fältartisten under beredskapstiden på 1940-talet. Många av hennes populära sånger kommer att tona fram i lustspelet. Kring Zarah Leander och Ulla Billquist finns så Thor Modéen (Iwar Bergkwist), Karl Gerhard (Mona Lundgren) och Arne Hülphers (Björn Eriksson). Karl Peter Eriksson representerar Framtiden och får därvid träda in i flera olika och överraskande roller.Från vänster: Helena Eriksson och Eva Magnusson - Zarah Leander respektive Ulla Billquist i Vill ni se en stjärna? Östergötland sommaren 2008.

För operettlustspelets manus och för regin svarar Iwar Bergkwist.

Föreställningar spelas på Linköpings Slott, Borggården och på andra platser runt om i Östergötland under perioden 25 juli - 10 augusti.

Utförlig information når Du genom länken här nedanför till höger. Där finns också uppgifter för beställning av biljetter via Internet, e-post eller telefon. (2008-07-04)

Varmt välkommen till ett härligt operettlustspel i det fagra svenska högsommarlandskapet!


Harry Sernklef, soloklarinett, Eva Magnusson, sopran och  Helen Grönberg, dirigent i Kristallen den fina.Stämningsfull Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2008 och i strålande försommarväder samlades en feststämd publik i det det vackra konserthuset i Västerås för att som traditionen numera bjuder avnjuta en Nationaldagskonsert med den femtiohövdade Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. Orkestern tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran och Markus Norrman, baryton bjöd på en rad av våra Markus Norrman, baryton och Eva Magnusson, sopran i Himlen alltid blå sig ter.vackraste svenska sommarsånger samt en mycket uppskattad bonusduett med titeln Himlen alltid blå sig ter från sångspelet Värdshuset Vita Hästen.

En annan höjdpunkt var framförandet av den musikaliskt skira  Kristallen den fina där Eva Magnussons sång blandades med jazzimprovisation av den legendariske soloklarinettisten Harry Sernklef.

Väl utnyttjade möjligheter gavs också för publiken att sjunga med i till exempel några av våra mest älskade sommarpsalmer.

Helen Grönberg, Harry Sernklef och Eva Magnusson.I samband med konserten höll Mikael Damsgaard, ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd, ett tänkvärt högtidstal med anledning av Nationaldagen.

Glädjande nog hade ett stort antal sponsorer slutit upp bakom konserten med generösa bidrag.  (2008-06-15)

 


Harald Nygren, Peter Strandberg och Eva Magnusson med delar av Arosorkestern i bakgrunden vid uruppförandet av Tyrolerprinsessan den 12 maj 2008.

Harald Nygren, Peter Strandberg och Eva Magnusson med delar av Arosorkestern i bakgrunden vid uruppförandet av Tyrolerprinsessan i Västerås Konserthus den 12 maj 2008. Välkommen att klicka på bilden för större format.

Uruppförande med strålglans av musikalen Tyrolerprinsessan!

Inför en stor och förväntansfull publik i Västerås vackra konserthus, och flera år av förberedelser, var det måndagen den 12 maj 2008  dags för en unik tilldragelse i svenskt musikliv - världspremiär i stort format på den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan. Musik: Sven Idar. Manus och sångtexter: Peter Tornborg.

Den stora produktionen har kunnat komma till stånd tack vare sällsynt givande och god samverkan mellan de båda upphovsmännen, den symfoniska Arosorkestern i Västerås under ledning av Helen Grönberg, de sex medverkande solisterna och fyrtio körsångarna samt goda och mycket uppskattade krafter vid Västmanlandsmusiken och Konserthuset i Västerås.

Fortsättning lär följa! (2008-05-14)

Musikexempel Kärleken skall ge oss tröst Eva Magnusson och Arosorkestern (mp3) »


Stor succé vid världspremiären på den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan!

En unik tilldragelse i svenskt musikliv inträffade måndagen den 12 maj 2008 i det förnämliga Konserthuset i Västerås. Där uruppfördes då den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan. Musik och arrangemang för symfoniorkester: Sven Idar. Manus och sångtexter: Peter Tornborg. För uppförandet svarade den åttioårsjubilerande och välljudande Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg tillsammans med sex skönt sjungande och agerande solister samt en välklingande kör, Tyrolerkören, med cirka fyrtio medlemmar.

Ulrika Nilsson som Rosie Warbler i Tyrolerprinsessan vid uruppförandet den 12 maj 2008.Kompositören, arrangören, musikern och estradören Sven Idar är sedan decennier en välkänd och uppskattad profil i svenskt musikliv. Vid nyligen fyllda 70 år fortsätter musik att flöda från en aldrig sinande inre ådra. Den nya musikalen Tyrolerprinsessan är ett gott exempel. Den har vuxit fram tack vare ett lyckosamt möte år 1996 mellan Idar och sångaren Peter Tornborg i samband med produktionen av Idars musikal Guldkungen om den lyckosamme dalsländske guldgrävaren John Brynteson.

Från vänster: Sven Idar, Eva Magnusson, Esbjörn Ferm och Helen Grönberg vid urpremiären på Tyrolerprinsessan den 12 maj 2008.Tornborg imponerades av musiken i Guldkungen och föreslog Idar att tonsätta ett libretto om både sannolika och mindre sannolika händelser på och bakom musikteatervärldens scener. Ett mycket intressant och stimulerande samarbete började. Tornborg beskrev utförligt varje musiknummers förutsättningar - vilka känslor det borde innehålla etc.
Musiken kom först och därefter texten. Sång för sång växte musikalen fram i varierande musikstilar men samtidigt i sammanhållen form. Och intressant nog - med Tyrolerprinsessan får vi nu uppleva en mycket efterlängtad renässans för melodin i musikalvärlden, kännemärket för de stora klassiska verken i genren.

Från vänster: Harald Nygren, Anne-Marie Brinck, Ulrika Nilsson, Peter Tornborg, Sven Idar, Helen Grönberg, Eva Magnusson och Peter Strandberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De med många inropningar hyllade solisterna i premiärföreställningen var Ulrika Nilsson (Rosie Warbler, teaterdirektris), Eva Magnusson (Heidi, Tyrolerprinsessa ), Anne-Marie Brinck (Poppy, allt i allo på teatern), Peter Tornborg (Greven), Harald Nygren (Fritz, bondpojke, Kronofogden och Tvålhandlaren) och Peter Strandberg (Hermann, värdshusvärd).

Många lovord gick också efter premiären till Arosorkestern och dess dirigent Helen Grönberg för följsamma och vackra tolkningar av den mångskiftande musiken i Tyrolerprinsessan. Tyrolerkörens kvalitéer resulterade i kritikerröster som i fortsättningen önskade se en ännu mera framträdande plats för den i musikalen.

En stor eloge går till ledare och personal vid Västmanlandsmusiken och Konserthuset i Västerås, ingen nämnd och ingen glömd, för de stora och mycket värdefulla insatser som bidrog till att göra Tyrolerprinsessans urpremiär till en stor succé.

Och sist men inte minst...

Varmt tack till alla er som kom till Konserthuset och gjorde premiären till en sådan glädjefylld upplevelse!

(2008-05-14)


Världspremiär i stort format för nyskriven svensk musikal!

Från vänster: Peter Tornborg, Helen Grönberg, Anne-Marie Brinck, Ulrika Nilsson, Eva Magnusson och Sven Idar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndagen den 12 maj 2008 kl 19.00 uruppförs i Västerås Konserthus, Stora salen den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan i stort format. Musik och orkesterarrangemang: Sven Idar. Libretto och sångtexter: Peter Tornborg.

Eva Magnusson, Harald Nygren och (i björnen) Anne-Marie Brinck.För uppförandet, som är halvkonsertant, svarar Arosorkestern - den symfoniska orkestern i Västerås, samma orkester som söndagen den 13 april under ledning av Helen Grönberg genomförde en bejublad operett-, musikal- och filmmusikkonsert på Musikmuseet i Stockholm. Solister i produktionen av Tyrolerprinsessan i Västerås är Eva Magnusson, Ulrika Nilsson, Anne-Marie Brinck, Peter Tornborg, Harald Nygren och Peter Strandberg. Dessutom medverkar Tyrolerkören med närmare femtio körsångare.

Produktionen av Tyrolerprinsesan i Västerås genomförs med stöd av bland andra Västmanlandsmusiken, Västerås stad Kultur- idrotts- och fritidsnämnden samt Senus.

Medlemmar i Arosorkestern och Tyrolerkören.

 

 

 

 

 

 

 

Missa inte denna unika tilldragelse i svenskt musikliv!

(2008-04-14 rev 2008-05-06)


Säg det i toner... En lättsam promenadkonsert i stort format med operett, musikal, film- och wienermusik!

Från vänster: Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Peter Tornborg.Tycker du om operett, klassisk musikal, film- och wienermusik? Missa då inte detta unika tillfälle att njuta av en konsert med riktig guldkant! Efter flera uppmärksammade succéer i Västerås Konserthus kommer nu Arosorkestern - den femtio musiker starka symfoniorkestern i Västerås - till Stockholm för att bjuda på en sprakande vacker bukett med härliga melodier från operett-, musikal-, film- och wienermusikvärlden. Och det gör orkestern tillsammans med en kvartett charmanta sångsolister. Bland kompositörerna: Eduard Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz, Emmerich Kálmán, Ralph Benatzky, Carl Millöcker, Paul Lincke och Cole Porter samt Evert Taube och Sven Idar.

Karin Pagmar.Konserten kan Du uppleva söndagen den 13 april med början kl 15.00 och den äger rum i stora konsertsalen i Musikmuseet, adress Sibyllegatan 2 i Stockholm.

Du som kommer till Musikmuseet får höra musiken så som kompositörerna en gång skrev den – för stor symfoniorkester. Något som svensk konsertpublik numera har mycket få tillfällen att få uppleva. Här har du chansen att bli en av de lyckliga!

Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor samt Karin Pagmar, mezzosopran direkt från stora framgångar i Tyskland. Dirigent är Helen Grönberg och konsertmästare Christer Norrman.

Välkommen att klicka på länken här nedanför för mera utförlig information om konserten och uppgifter om var biljetter finns att köpa inklusive formulär för bekväm beställning direkt via vår webbplats. (rev 2008-03-08)

Varmt välkommen till en härlig musikupplevelse!


 

 

Tillbaka till sidans början »

   

   

  

  

  

Julkrubba i Linköpings domkyrka julen 2008.

Bilden här ovanför:

Julkrubba i Linköpings domkyrka julen 2008.

Bilderna till vänster:

Linköpings domkyrka under julkonserten den 20 december 2008 samt tre av de medverkande - Lars Åberg, Eva Magnusson och Helena Eriksson.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Program Sång i Advents- och Juletid Linköpings domkyrka den 20 december 2008.

Eva Magnusson. Adventskonsert i Västerås den 13 december 2008.

Eva Magnusson. Sångsolist vid Adventskonserten i Västerås den 13 december 2008.

Trumpetelev vid Kulturskolan i Västerås.

Trumpetelev vid Kulturskolan i Västerås.

Luciatåg vid Adventskonserten i Västerås den 13 december 2008.

Adventskonserten i Västerås inleddes med att körmedlemmarna genomförde ett Lucia-tåg.


Bilderna till vänster:

Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg.

Esbjörn Ferm, solist på accordion.

Helen Grönberg vid avtackning efter avslutad konsert.


 

Adventskonsert Arosorkestern i Västerås 13 december 2008.
Helen Grönberg och Harvinder Singh, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.
Helén Nilsson, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.
Daniel Klanger, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.

Eva Magnusson, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.

Foton här ovanför:

Thomas Fredriksson.

Foto ovan till vänster:

Edition Allegro Musik

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

S:t Johannes Kyrka i Stockholm den 1 november 2008.


Bilderna till vänster.

Överst: Karlbergs Musikkår med dirigenten Jan-Erik Thylander i

S:t Johannes Kyrka.

I mitten: Eva Magnusson, sångsolist och Samuel Petersson, dirigent i Österåkers Kyrka.

Nederst: Berga Brassband med dirigenten Samuel Petersson i Österåkers Kyrka.

 Välkommen att klicka på bildarna här ovan och till vänster för att se dem i större format.


Välkommen att besöka Berga Brassbands webbplats med adress www.bergabrassband.se


Arosorkestern 80 år.

Affisch Stor Festkonsert - Arosorkestern 80 år.

Välkommen att klicka på affischen för att se den i större format (PDF).


Festkonsert Arosorkestern 80 år.

Affisch Jubileumskonsert Berga Brassband den 2 november 2008.

Jubileumskonsert 15 år med

Berga Brassband

den 2 november 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format (PDF).

Allhelgonakonsert med Karlbergs Musikkår i S:t Johannes kyrka.

Allhelgonatid - Tid att minnas

den 1 november 2008 med Karlbergs Musikkår, Eva Magnusson och Per Olof Olsson. Dirigent Jan-Erik Thylander.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format (PDF).

 

Sven Idar och Eva Magnusson.

Att ta vara på livet

Musik, sång och vardagsnära tankar med Eva Magnusson och Sven Idar.

Bilden till vänster: Eva Magnusson och Sven Idar tillsammans med Restaurang Sjöjungfruns eldsjälar (från mitten) Anna, Dave och Therése.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Eva Magnusson och Markus Norrman.
Magnus Palmkvist.
Eva Magnusson.
Esbjörn Ferm.
Eva Magnusson i samspråk med Bo Magnusson, programvärd i konserten den 4 oktober 2008.

Bilderna här ovanför och till vänster togs vid konserten i Vårfrukyrkan, Enköping

den 4 oktober 2008.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Foto: Åke Hägglund med

Olympus SLR E-510.

Affisch, konsert Arosorkestern den 4 oktober 2008 i Enköping.

Affisch Säg det i toner Enköping den 4 oktober 2008. Konsert med klenoder från operett, musikal och film.

Välkommen att klicka på bilden för att se affischen i stort format (PDF).


Bilden överst till vänster:

Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Peter Tornborg.

Mellersta och nedre bilderna till vänster:

Arosorkestern under repetition och vid konsert.


Konsertprogram Säg det i toner med Eva Magnusson och Samuel Skönberg.

Titelsida, programblad Säg det i toner, konsertprogram med klenoder från operett, musikal och film.

Välkommen att klicka på bilden för att se titelsidan i stort format (PDF).


Bilden till vänster:

Eva Magnusson och

Samuel Skönberg

efter premiären på konsertprogrammet

Säg det i toner.


Franz Lehár, byst i Kurpark, Bad Ischl, Österrike.

Franz Lehár.

Byst i Kurpark, Bad Ischl.


Bild längst upp till vänster: Lehár Villa i Bad Ischl.

Bild i mitten (från vänster):

Wolfgang Felber, Claudia Zederbauer, Eva Magnusson och Ralph Petruschka efter Franz Lehár-konserten i Stadsmuseet, Bad Ischl, Österrike den 15 augusti 2008.

Bild längst ner till vänster: Stadtmuseum i Bad Ischl.


Välkommen att klicka på bilderna till vänster och här ovan för att se dem i större format!

Från vänster: Eva Magnusson och Helena Eriksson.

Eva Magnusson som Ulla Billquist och Helena Eriksson som Zarah Leander i operettlustspelet Vill ni se en stjärna? sommaren 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format!


Bilderna till vänster är från premiären den 25 juli 2008

på operettlustspelet

Vill ni se en stjärna?

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format!


 

Eva Magnusson som Ulla Billquist i operettlustspelet Vill ni se en stjärna?

Eva Magnusson som Ulla Billquist i operettlustspelet Vill ni se en stjärna? sommaren 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format!

 

Zarah Leander.

Zarah Leander.

Ulla Billquist.

Ulla Billquist.


Övre bilden till vänster:

Karl Peter Eriksson, Eva Magnusson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist vid repetition på Linköpings Slott av Vill ni se en stjärna?

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format.Nedre bilden till vänster:

Helena Eriksson och Eva Magnusson - Zarah Leander respektive Ulla Billquist i sommarens uppsättning i Östergötland av

Vill ni se en stjärna?.


Affisch Nationaldagskonsert Västerås Konserthus den 6 juni 2008.

Affisch Nationaldagskonsert Västerås Konserthus den 6 juni 2008.

Välkommen att klicka på bilden för större format (PDF).


Bilden överst till vänster:

 Harry Sernklef, soloklarinett, Eva Magnusson, sopran och  Helen Grönberg, dirigent i Kristallen den fina.

 

Bilden mitten till vänster:

Markus Norrman, baryton och Eva Magnusson, sopran i Himlen alltid blå sig ter.

 

Bilden nederst till vänster:

Helen Grönberg, Harry Sernklef och Eva Magnusson efter konserten den 6 juni.

 

Välkommen att klicka på bilderna för större format.


 

Musikalen Tyrolerprinsessan i Västerås Konserthus den 12 maj 2008 kl 19.00.

Välkommen att klicka på bilden för större format (PDF).

Program Tyrolerprinsessan, titelsida.

Program Tyrolerprinsessan.

Välkommen att klicka på bilden för att se hela programmet (PDF).


Bilden överst till vänster:

Ulrika Nilsson som Teaterdirektrisen Rosie Warbler. I bakgrunden delar av Arosorkestern med dirigenten Helen Grönberg.

Bilden i mitten till vänster:

Kompositören Sven Idar, Eva Magnusson, Tyrolerprinsessan Heidi, acordionisten och medlemmen i Arosorkestern Esbjörn Ferm samt Helen Grönberg, Arosorkesterns dirigent.

Bilden längst ner till vänster:

Harald Nygren, Anne-Marie Brinck, Ulrika Nilsson, Peter Tornborg, Sven Idar, Helen Grönberg, Eva Magnusson och Peter Strandberg efter Tyrolerprinsessans premiär.

Välkommen att klicka på bilderna för större format.


 


Bilden överst till vänster visar några av medlemmarna i teamet som just nu producerar Tyrolerprinsessan i Västerås. Från vänster:

Peter Tornborg, Helen Grönberg, Anne-Marie Brinck, Ulrika Nilsson, Eva Magnusson och Sven Idar.

Mellersta bilden: Eva Magnusson, Harald Nygren och (i björnen) Anne-Marie Brinck.

Bilden längst ner till vänster: Medlemmar i Arosorkestern och Tyrolerkören.

Välkommen att klicka på den mellersta och den nedre bilden för större format.


Säg det i toner... Konsert Arosorkestern Musikmuseet i Stockholm den 13 april 2008.

Musikexempel: Arosorkestern - Karin Pagmar - Eva Magnusson, Barcarole, Hoffmans äventyr (mp3) »


Professor Robert Stolz.

Professor Robert Stolz, en av de kompositörer vars musik kan höras i konserten på Musikmuseet den 13 april 2008.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 4 april 2009

© Edition Allegro Musik HB