ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Eva Magnusson   

ÅTER TILL

Meny Eva Magnusson

Första sidan

 

 

 

 

Artiklar 2010


Eva Magnusson.

 

 

 

Nationaldagskonsert i Västerås

Traditionsenligt bjuder Arosorkestern på festlig Nationaldagskonsert den 6 juni 2010 kl 18:00 i Konserthuset i Västerås. Sångsolister är Eva Magnusson (bilden till höger) och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg. Fri entré. (2010-06-05)

 


Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Traditionsenligt bjuder Arosorkestern på festlig Nationaldagskonsert den 6 juni 2010 kl 18:00 i Konserthuset i Västerås. Sångsolister är Eva Magnusson och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg. Fri entré.

På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2010 bjuder Arosorkestern - den femtiohövdade symfoniorkestern i Västerås -  traditionsenligt på Nationaldagskonsertkonsert under rubriken Med flaggan i topp. Konserten äger rum i det vackra Västerås Konserthus, Stora Salen. Publiken bjuds på ett pärlband av visor, sånger, psalmer och musikstycken som hör sommaren och Nationaldagen till och ges dessutom möjlighet att vara med och själv sjunga tillsammans med den stora kör som befinner bakom orkestern.

Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran och Peter Tornborg, tenor. Konsertmästare är Jesper Grönberg och dirigent Helen Grönberg. Högtidstal hålls av Mikael Damsgaard, ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd.

Konserten börjar kl 18:00 och liksom tidigare år är entrén fri. (2010-06-05)

Varmt välkommen!

Arosorkestern - Symfoniorkestern i Västerås.

 

 

 

 

 

 

 


Eva Magnusson, sopran och Helen Grönberg, dirigent vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2010.Festlig Nationaldagskonsert

Traditionsenligt bjöd Arosorkestern på festlig Nationaldagskonsert  i Västerås Konserthus. Sångsolister Eva Magnusson och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg.

Välkommen att klicka på bilden ovan för att se den i större format.          (2010-06-09)


Eva Magnusson, sopran och Helen Grönberg, dirigent vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2010.Festlig Nationaldagskonsert

Traditionsenligt bjöd Arosorkestern på festlig Nationaldagskonsert  i Västerås Konserthus. Sångsolister Eva Magnusson och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg.

På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2010 samlades en feststämd publik i det det vackra konserthuset i Västerås för att som traditionen numera bjuder avnjuta en Nationaldagskonsert med den femtiohövdade Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. och med Jesper Grönberg som konsertmästare.

Orkestern tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Peter Tornborg, tenor och en stor kör bjöd på en rad av våra vackraste svenska sommarsånger. Peter Tornborg framförde som solo Land du välsignade och Sverige och Eva Magnusson Kristallen den fina, först tillsammans med hela orkestern och därefter till finstämt saxofonackompanjemang av Bo Grönberg. Mycket uppskattat var Eva Magnussons framförande av en sång från sångspelet Värdshuset Vita Hästen med den, med tanke på vädret, mycket passande titeln Himlen alltid blå sig ter. Musik: Robert Stolz.

Peter Tornborg, tenor och Helen Grönberg, dirigent vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2010.Väl utnyttjade möjligheter gavs också för publiken att sjunga med i till exempel några av våra mest älskade sommarpsalmer.

I samband med konserten höll Mikael Damsgaard, ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd, ett tänkvärt högtidstal med anledning av Nationaldagen. (2010-06-09)


En natt i Venedig av Johann Strauss d y - Dags för nypremiär!

Eva Magnusson som Annina i En natt i Venedig.

Under hösten 2009 spelades Johann Strauss d y:s glänsande operett En natt i Venedig med stor framgång på Riddarhuset i Stockholm. Den av härlig musik fyllda rariteten återkommer nu på flera platser i det vackra Sommarsverige.

Eva Magnusson som Annina i En natt i Venedig. Klicka på bilden för större format.

Välkommen till förtrollande skön sommaroperett! (2010-06-20)


En natt i Venedig, Fengersfors, Dalsland i juli 2010. Solister och kör.

 

 

 

 

 

 

 

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

Fredagen den 2 juli 2010 hade Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig svensk nypremiär på det tillEn natt i Venedig, Fengerfors, Dalsland i juli 2010. kulturcentrum omvandlade Bruket i Fengersfors, Dalsland. Sex sångsolister och tjugotalet medlemmar i Not Ouiet Vokalensemble samt musiker svarade för stor och bejublad succé vid premiären och två efterföljande föreställningar den 3 och 4 juli. (2010-07-10)


En natt i Venedig av Johann Strauss d y - Dags för nypremiär!

Linnéa Sallay, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Björn Sjögren i En natt i Venedig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linnéa Sallay, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Björn Sjögren i En natt i Venedig. Foto: Allegro Musik.

Under hösten 2009 spelades Johann Strauss d y:s glänsande operett En natt i Venedig med stor framgång på Riddarhuset i Stockholm. Den av härlig musik fyllda rariteten återkommer nu på flera platser i det vackra Sommarsverige.

Operetten En natt i Venedig tillkom år 1883, knappa tio år efter ett annat av Johann Strauss d y:s mästerverk - Läderlappen som nyligen hade nypremiär på Operan i Stockholm. Liksom Läderlappen är En natt i Venedig underhållande musikteater av första klass. Handlingen utspelar sig vid karnevalstid i 1700-talets Venedig. Sköna damer byter plats i en förväxlingshistoria som rör sig framåt i högt tempo till förförande vacker musik. Operettens textbok är författad av Friedrich Zell och Richard Genée.

En natt i Venedig spelas under 2010 preliminärt enligt följande:


-Vid Fengersfors Bruk i ett sommarfagert Dalsland den 2 juli kl 18:30 samt den 3 och 4 juli kl 17:30. Biljetter och Operameny på 0532-23388.


- I den vackra HågelbyParken strax söder om Stockholm den 30 juli kl 19:00, den 1 augusti kl 16:00 och den 4 augusti kl 19:00. Biljetter på 08-59907100.


- Vid den pittoreska Kungliga Borgen på Gärdet i Stockholm den 15 augusti kl 14:00. Biljetter och Lunch/middagskorg på 08-6610707.


- På det angenäma Hotell Kristina i Sigtuna den 6, 7, 12, 13 och 14 augusti kl 19:00. Biljetter och meny på 08-592580.


- I det förnämliga Konserthuset i Västerås den 15 november kl 19:30. Biljetter genom www.ticnet.se (från och med den 1 september 2010) och Västerås Turistbyrå 021-390100.


Medverkande är Linnéa Sallay, Eva Magnusson, Peter Tornborg, Björn Sjögren, Erik Boström och Claes Vogel. Regi: Anne-Marie Brinck. Ackompanjemang: Leylie Yekta och Aigars Dzelvitis. I Västerås den 15 november står stadens symfoniorkester - Arosorkestern - för ackompanjemanget. Då medverkar också en stor kör.

Varmt välkommen till förtrollande skön sommaroperett!

(2010-06-20)


En natt i Venedig, Fengersfors, Dalsland i juli 2010. Solister och kör.

 

 

 

 

 

 

 

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

Fredagen den 2 juli 2010 hade Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig svensk nypremiär på det till kulturcentrum omvandlade Bruket i Fengersfors, Dalsland. Sex sångsolister och tjugotalet medlemmar i Not Ouiet Vokalensemble samt musiker svarade för stor och bejublad succé vid premiären och två efterföljande föreställningar den 3 och 4 juli.

Not Quiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.Fengersfors bruk med anor från 1790-talet är en levande gammal dalsländsk bruksmiljö där arbete sedan några år pågår i syfte att omgestalta bruket till en angenäm mötesplats för konst och kultur. Sedan några år spelas också musikteater i en av brukets renoverade lokaler. Till sommarproduktion 2010 föll valet på Johann Strauss d y:s härliga förväxlingskomedi i venetiansk atmosfär - En natt i Venedig.

Efter ett år av förberedelser hade operetten bejublad svensk nypremiär fredagen den 2 juli 2010 i brukets teatersalong. Operetten spelades också den 3 och 4 juli inför entusiastisk publik som kommit från både när och fjärran.

För mycket goda solistinsatser svarade Linnéa Sallay, Eva Magnusson, Peter Tornborg, Erik Boström, Björn Sjögren och Claes Vogel. Den mycket välljudande och väl skådespelande Not Quiet Vokalensemble bidrog till en synnerligen njutbar musikteaterupplevelse. För regin svarade Anne-Marie Brinck och för ackompanjemanget stod Leylie Yekta, piano och Aigars Dzelvitis, cello. (2010-07-10)

Eva Magnusson och Björn Sjögren i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

Not Quiet Vokalensemble, Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010

Linnéa Sallay och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn Sjögren, Linnéa Sallay och Not Quiet Vokalensemble, Fengersfors 2010.

Claes Vogel, Linnéa Sallay och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

Claes Vogel, Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson och Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn Sjögren och Not Ouiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Tillbaka till sidans början »

   

   

  

 

Eva Magnusson - sångsolist i Nationaldagskonsert, Västerås Konserthus den 6 juni 2010.

Eva Magnusson - sångsolist i Nationaldagskonsert, Västerås Konserthus den 6 juni 2010.

Staty invid Västerås Konserthus.

Staty invid Västerås Konserthus.

Mikael Damsgaard, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Helen Grönberg.
Peter Tornborg, Helen Grönberg, Eva Magnusson och Jesper Grönberg.

Arosorkestern, Västerås.

Bilderna ovan och till vänster: Medverkande vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2010.

Foto: Edition Allegro Musik HB.

Johann Strauss d y (1825-1899).

En natt i Venedig 2010.
Kulturcentrumet Fengersfors Bruk i Dalsland.

En natt i Venedig - Fengersfors Bruk.

En natt i Venedig på Fengersfors Bruk sommaren 2010.

Gondoljärer, Not Quiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.
Eva Magnusson och Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.
Eva Magnusson och Erik Bosröm i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 20 februari 2011

© Edition Allegro Musik HB