ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

November 2010


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2009-11-08

Stor marschkonsert med Karlbergs Musikkår

2009-11-14

Unikt uppförande av Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig från 1883

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Stor marschkonsert med Karlbergs Musikkår

Karlbergs Musikkår.

Militärmusiksamfundets Högtidsdag - Sam Rydberg-dagen - firas i år den 9 november. Plats: Frälsningsarmén, Söderkåren med adress Hornsgatan 98 i Stockholm. Tid: 19:00.

Firandet inleds med att Sveriges främste marschkännare och radiomedarbetaren Lars C Stolt presenterar sitt nya och omfattande bokverk om marscher. Presentationen följs av en konsert med Karlbergs Musikkår under ledning av Lars-Gunnar Björklund. Konsertprogrammet innehåller marschklenoder av dåtidens och nutidens marschkungar Sam Rydberg, Ingemar Badman och Kurt Westerling.

Nytt för i år är att firandet är öppet för allmänheten. Biljetterna, som kostar 100 kr, finns att köpa i kassan hos Frälsningsarmén från kl 18:00 evenemangsdagen. Välkommen att klicka på annonsbilden ovan för större format.

(2010-11-08)


Originalpartitur till Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig från 1883.Unikt uppförande av Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig från 1883

Sedan dryga 80 år kan Västerås glädja sig åt att ha en orkester som efterhand har utvecklats till den nutida fristående symfoniska Arosorkestern med cirka 55 musiker. Orkesterns dirigent och konstnärliga ledare sedan ett tjugotal år är Helen Grönberg och dess fasta plats för repetitioner och konserter är Västerås Konserthus.
Arosorkestern torde numera vara den enda i Sverige som regelbundet ger konserter med underhållningsmusik av hög kvalité i stora symfoniorkesterarrangemang. Publiken i Västerås med omgivningar erbjuds därigenom unika möjligheter att höra denna musik så som den ursprungligen är skriven.

Ett mycket gott exempel på hur Arosorkestern tar sig an ursprunglig musik är det uppförande av Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig som genomförs den 15 november 2010 tillsammans musikteatergruppen Opera con Grazia. Genom uppskattad hjälp från det 50-årsfirande Svenska Strauss-Sällskapet har orkestern lyckats få fram operettens originalnoter från 1883. (Bilden ovan visar originalpartiturets titelsida. Välkommen att klicka på den för större format.) Vanligtvis framförs En natt i Venedig i en bearbetad version från 1923 men publiken i Västerås Konserthus har alltså den unika möjligheten att höra hur det lät vid uruppförandet år 1883.

Medverkande solister i En natt i Venedig den 15 november kl 19:00 i Västerås Konserthus, Stora Salen är Peter Tornborg, Eva Magnusson, Linnea Sallay, Björn Sjögren, Erik Boström, Claes Vogel och Anne-Marie Brinck som också svarar för regin. (2010-11-14)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 28 december 2010

© Edition Allegro Musik HB