ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Artiklar   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Filmarchiv Austria


Filmarchiv Austria grundades 1955 med uppdrag att arkivera och dokumentera österrikisk film. Restaurering av gamla filmer och överföring till moderna media ingår som en del av uppdraget. 

Filmarchiv Austria publicerar regelbundet högkvalitativa, dokumentära bokverk som belyser olika områden inom österrikisk filmproduktion under de senaste 100 åren. Ett sådant område är musikfilm. Tillsammans med bokverken utges i vissa fall restaurerade filmer på video eller DVD. Fristående utgåvor av video- och DVD-filmer förekommer också.

Genom Edition Allegro Musik kan Du nu köpa böcker och filmer med anknytning till musik som publiceras av Filmarchiv Austria. Titlarna finner Du i en katalog längst ner på den här sidan. Katalogen föregås av en översiktlig information om respektive bok/film.

Den här sidan kan alltid enkelt nås genom direktlänken Filmarchiv Austria placerad under huvudmenyn på sidan NOTISER.

Varmt välkommen till den fascinerande österrikiska musikfilmvärlden!

Till Katalog »

Till webb-plats Filmarchiv Austria »


Willi Forst - Ein Filmstil aus Wien

Lagom till 100-årsdagen av hans födelse har Filmarchiv Austria (Wien) utkommit med en omfattande och mycket intressant dokumentärskildring i bokform av den bemärkte österrikiske skådespelaren, sångaren, dansaren och regissören Willi Forst (1903-1980). Forst var en av de dominerande gestalterna från operett- och musikfilmens barndom på 1930-talet och ända fram till 1960-talet. Citat från bokens förord: 

Omsluten av ett kongenialt team - Géza von Bolváry (regi), Walter Reisch (text), Robert Stolz (musik) - ... katapulterade sig no-name Forst på kortast möjliga tid till toppskiktet av skådespelare inom det tyskspråkiga området. 

Forst medverkade i 74 filmer av vilka några tillkom redan under stumfilmstiden på 1920-talet.  Boken ger fascinerande inblickar i den värld där de filmer skapades som fortsätter att samla storpublik - nu främst framför TV-apparaterna.

Boken innehåller 650 sidor och 300 bilder i både svart-vitt och färg. En mycket detaljerad filmografi ingår.

Till Katalog »


Zauber der Bohème

Restaureringen av filmen Zauber der Bohème - en av musikfilmgenrens mest glansfulla höjdpunkter - har nyligen slutförts. Filmarchiv Austria har med senaste tekniska hjälpmedel genomfört restaureringen och gjort filmen tillgänglig på video. Filmen spelades in 1937 och var en av de mest påkostade i den österrikiska filmproduktionen under 1930-talet. Sedan 1945 har filmen endast varit tillgänglig i en nedklippt version. Den restaurerade filmen har återfått originallängden (107 minuter).

I filmen medverkar sångardrömparet Marta Eggerth och Jan Kiepura och vidare bland andra Paul Kemp, Theo Lingen, Oskar Sima, Alfred Gerasch, Richard Romanowsky, Lizzi Holzschuh, Louise Kartusch, Karl Günther, Fritz Imhoff och Robert Valberg.

Regi: Géza von Bolvary och Alfred Gerasch (dialogregi). Manus: Ernst Marischka och Alfred Gerasch efter motiv från operan La Bohème av Henri Musger och Giacomo Puccini (musik). I filmen har Puccinis musik utökats med musik av Robert Stolz, till exempel bravurariorna Ich liebe dich och Weine nicht. Stolz dirigerar också hela filmmusiken.

 Till Katalog »


Katalog

    

Nr

Beskrivning

Pris SEK

1

Zauber der Bohème

Bok. 624 sidor. 177 bilder i svart-vitt och färg. Häftad. Tyskspråkig.  Wien 2002.

130

2

Zauber der Bohème

Video VHS/PAL. 105 minuter. Tyskspråkig.

240

3

Zauber der Bohème.

Bok + Video.

350

4

Willi Forst - Ein Filmstil aus Wien.

Bok. 650 sidor. 300 bilder i svart-vitt och färg. Inbunden. Tyskspråkig. Wien 2003.

240

5

Die Wiener Eisrevue 1949 - 1972.

Video VHS/PAL. DVD. 45 minuter. Tyskspråkig.

240 VHS 300 DVD

    

Alla priser är angivna inklusive mervärdeskatt. 

Kostnader för postbefordran tillkommer.

Förfrågningar och beställningar görs enklast genom vår Dialog-sida som Du når här eller från Huvudmenyn längst upp till vänster. 

Välkommen med Din beställning!

 


    

Tillbaka till sidans början »

Tillbaka till Artiklar »

  

 

Filmarchiv Austria, Obere Augartenstrasse,  Wien.

Marta Eggerth och Jan Kiepura i filmen Zauber der Bohème från 1937.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 26 september 2004

© Edition Allegro Musik HB