ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

April 2004


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2004-04-29

Angenäm vårkonsert i fullsatt salong på Karlbergs Slott

2004-04-24

Operett och musikal på operan i Tallinn

2004-04-12

Vårkonsert med Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Angenäm vårkonsert i fullsatt salong på Karlbergs Slott

Den 24 april 2004 konserterade Karlbergs FBU-musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist. Konserten ägde rum inför en fulltalig och förtjust publik på det anrika och vackra Karlbergs Slott i samband med den traditionella Karlbergsdagen. 

Konserten både inleddes och avslutades med musik av John Philip Sousa - King Cotton respektive Liberty Bell, och detta med anledning av att det i år är 150 år sedan marschkungens födelse. I övrigt innehöll konserten en spännande blandning av svensk och internationell musik. Musikkåren spelade bland annat temat från Sagan om Ringen av Howard Shore, Sommarting av Lennart Hillman och Sommarsång av Wilhelm Peterson-Berger. Tillsammans framförde Eva Magnusson och musikkåren A Women In Love av Barry och Robin Gibb, Herrskapstrall av Wilhelm Peterson-Berger, Nu har jag fått den jag vill ha med text och musik av Olle Adolphson samt en charmant exekverad Allt detta och himlen därtill komponerad av Sune Waldimir. I programmet fanns också en Marcietta av Curt Larsson, Värmlands Regementes Marsch och Allan Erikssons vackra vals Sommarbruden. Som mycket uppskattat extranummer bjöd musikkåren och Eva Magnusson på ett stycke från operetten Värdshuset Vita Hästen - Min kärlekssång av Robert Stolz.

Ur brevkort från konsertbesökare: Hjärtligt tack för en synnerligen härlig vårkonsert. En suverän kombination med Eva Magnusson och Karlbergs FBU-musikkår - mer sånt. Våren var liksom vackrare när man kom ut efter konserten.

Nästa större publika konsert med Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson äger rum i Kungsträdgården i Stockholm den 9 augusti 2004.


I en ny sexsidig folder med titeln En musikkår i tiden presenteras Karlbergs FBU-musikkår, dirigent och solist i text och bilder. För beställning av foldern, bokningar av kåren med mera är Du mycket välkommen att kontakta ordföranden Lennart Dossel på 070-206 12 34 eller Kjell Sandberg, PR-ansvarig, på 070-461 65 70 alternativt 08-758 98 16.

För mer information om Karlbergs FBU-musikkår och beställning av foldern går det också utmärkt att kontakta Edition Allegro Musik. Dina önskemål kan med fördel framföras via vår Dialog-sida(2004-04-29)


Operett och musikal på operan i Tallinn - Estonian National Theatre - Rahvusooper "Estonia"

Ett av de operahus i Norden - Baltikum som regelbundet uppför operetter  och musikaler är beläget i Tallinn. I repertoaren finns för närvarande Wiener Blut och Eine Nacht in Venedig av Johann Strauss d yDer Vetter aus Dingsda av Eduard Künneke samt Die lustige Witwe av Franz Lehár. Den mycket sällan spelade Die Bajadere av Emmerich Kálmán ges den 10 maj  vid ett gästspel av musikteatern i Tartu. (2004-04-24)

Till operan i Tallinn »


Vårkonsert med Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson på Karlbergs Slott

Den 24 april genomförs den traditionella Karlbergsdagen på det anrika och vackra Karlbergs Slott. I samband därmed ger Karlbergs FBU-musikkår en vårkonsert i Samlingssalen på slottet. Sångsolist är Eva Magnusson. Konserten börjar kl 15.00. Bland företrädda kompositörer kan nämnas Wilhelm Peterson-Berger, Robert Stolz, Barry och Robin Gibb, Olle Adolphson, John Philip Sousa, Sune Waldimir och Howard Shore.

Karlbergs FBU-Musikkår är en av vårt lands äldsta musikkårer. Den etablerades år 1926 och har sin hemvist vid Militärhögskolan på Karlbergs Slott. Till den anrika musikkårens många viktiga uppdrag hör att svara för ceremoniell musik vid statsbesök och att delta i de av både invånare och turister så uppskattade vaktparaderna till Stockholms Slott.

Med allmänna kommunikationsmedel nås Karlbergs Slott lättast via Karlbergs pendeltågsstation. Från stationen är det en kortare promenad via gångbro över Klarastrandsleden upp till slottet. Busslinje till Karlbergs station är nummer 42. Ett annat alternativ är buss nummer 56 via Kungsholms Strand till hållplats Franzéngatan och promenad därifrån över Ekelundsbron. Med bil sker infart till Slottet vid Ekelundsbron.

Inträdet till konserten är fritt och för bra platser rekommenderas att vara i god tid vid Karlbergs Slott.

Vi lämnar gärna ytterligare upplysningar om konserten. Använd med fördel vår Dialog-sida för att sända Dina frågor till oss. 

Du är också mycket välkommen att kontakta musikkårens ordförande Lennart Dossel på 070-206 12 34 eller Kjell Sandberg, som är PR-ansvarig, på 070-461 65 70 alternativt 08-758 98 16. (2004-04-12)


För mer information om Karlbergs FBU-musikkår samt bokningar av kåren är Du mycket välkommen att kontakta ordföranden Lennart Dossel på 070-206 12 34 eller Kjell Sandberg, PR-ansvarig, på 070-461 65 70 alternativt 08-758 98 16.

Det går också utmärkt att kontakta oss på Edition Allegro Musik. Använd i så fall med fördel vår Dialog-sida för att sända Dina förfrågningar etc till oss. 


 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

Jan-Erik Thylander - dirigent Karlbergs FBU-musikkår.

Eva Magnusson.

Eva Magnusson.

 

Bilden till vänster: HM Konung Carl XVI Gustaf visiterar Karlbergs FBU-musikkår vid ett besök på Karlbergs Slott onsdagen den 14 april 2004.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 16 oktober 2004

© Edition Allegro Musik HB