ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

April 2005


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2005-04-02

Operett och musikal på Solnadals Värdshus

2005-04-02

Radioprogrammet Plats På Scen! åter i etern

2005-04-14

Plats På Scen! - Operett, musikal och filmmusik i radio

2005-04-26

Angenäm Vårkonsert i fullsatt Rikssal på Karlbergs Slott

2005-04-28

Plats På Scen Special Blåsmusik!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Operett och musikal på Solnadals Värdshus

Solnadals Värdshus

Söndagen den 8 maj kl 14.00 bjuder Eva Magnusson, Anne-Lie Kinnunen och Michael Schmidberger samt pianisten Samuel Schönberg på angenäma och evigt gröna melodier från operett, musikal och film. Platsen är det vackra och anrika Solnadals Värdshus där Du också kan njuta av mat och dryck i anslutning till den musikaliska underhållningen. (2005-04-02)

Varmt välkommen till ett behagligt och lättsamt musikaliskt vårdivertissemang!


Radioprogrammet Plats På Scen! åter i etern

Efter en nyligen träffad överenskommelse återupptas sändningarna av radioprogrammet Plats På Scen! över Radio Viking på 101,4 MHz och på Internet. Programstart den 8 april och tiden är som tidigare fredagar 12.00 - 13.00 med repris efterföljande söndag 15.00 - 16.00. Programmet sänds också över Kustradion - den skandinaviska radiostationen på Costa del Sol.

Plats På Scen! är ett program speciellt för alla vänner av operett, musikal och filmmusik. De musikaliska inslagen blandas med utflykter och personliga möten i såväl historiska som nutida musikmiljöer. Producent och programvärd är Bo Magnusson.

Detaljerade uppgifter om den musik som spelats och spelas i Plats På Scen! är samlade i förteckningar som Du när som helst är varmt välkommen att besöka. Du kan alltid nå förteckningarna genom länken Plats På Scen! i kolumnen till vänster på den här sidan. Musikönskningar, förslag om personer att intervjua med mera mottas tacksamt under adress Radio Viking, 178 30 Ekerö, genom vår Dialog-sida eller per e-post. (2005-04-02)

Varmt välkommen till sköna musikupplevelser i Plats På Scen!

Mer att läsa samt musikförteckningar »


Plats På Scen! - Operett, musikal och filmmusik i radio

En högtidsstund för alla operett-, musikal- och filmmusikvänner blir det för den som fredagen den 15 april kl 12.00 ställer in radiomottagaren på Radio Viking 101,4 MHz eller datorn på www.radioviking.mine.nu. Då sänds nämligen som vanligt på fredagar Plats På Scen!, denna vecka med musik från bland andra Funny Girl, Den glada änkan, La Cage aux Folles, Die Dubarry, Grevinnan Maritza och från filmen State Fair. Bland sångarna i veckans program återfinns till exempel Barbara Streisand, Jonny Blanc, Ulla Sallert, Jan Malmsjö, Deanna Durbin och Per Grundén. Programmet går i repris på söndagen den 17 april kl 15.00. (2005-04-14)


Angenäm Vårkonsert i fullsatt Rikssal på Karlbergs Slott

Söndagen den 24 april 2005 bjöd Karlbergs FBU-musikkår i strålande väderEva Magnusson och Karlbergs FBU-musikkår i Rikssalen på Karlbergs Slott söndagen den 24 april 2005. in till festlig vårkonsert på det anrika Karlbergs Slott i Stockholm. I den praktfulla Rikssalen undfägnades en fulltalig och entusiastisk publik av musikkåren och sångsolisten Eva Magnusson  med svensk festmusik, praktfulla marscher och vackra  melodier från operettens, musikalens och filmens värld, allt under habil ledning av dirigenten Heléne Andersson.

Bland många mycket väl framförda och av publiken uppskattade stycken blev konsertens riktiga applådknipare Victor Herberts Art Is Calling For Me med undertiteln I Want To Be A Prima Donna från operetten The Enchantress (1911) och med Eva Magnusson i magnifik hattkreation.

Publikens uppskattning av konserten resulterade i två extranummer - först den för årstiden passande Tulpaner från Amsterdam och så slutligen marschen Under blågul fana. (2005-04-26)

Till konsertprogram (PDF) »


Plats På Scen! - Special Blåsmusik

Som vanligt den sista fredagen i månaden bjuds alla vänner av blåsmusik på en högtidsstund den 29 april kl 12.00 - 13.00 i radioprogrammet Plats På Scen! - Special Blåsmusik. För att kunna avnjuta musiken skall radion vara inställd på Radio Viking 101,4 MHz. Programmet, som direktsänds, kan också höras på Internet och adressen är då www.radioviking.mine.nu. I studion finns de båda auktoriteterna på blåsmusik Lars C Stolt och Kjell Sandberg tillsammans med ordinarie programvärden i Plats På Scen!, Bo Magnusson. Programmet går i repris söndagen den 1 maj kl 15.00.

(2005-04-28)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

Bildlänk till Radio Viking.

Den i Österrike mycket älskade skådespelaren Hans Moser inleder Plats På Scen! den 15 april.

Program Vårkonsert Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson den 24 april 2005.

Lars C Stolt och Kjell Sandberg.

Lars C Stolt och Kjell Sandberg - blåsmusikkännare i Plats På Scen! - Special Blåsmusik.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 27 maj 2005

© Edition Allegro Musik HB