ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Augusti 2007


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2007-08-16

Succé för lustspelet Göta Kanal i våra hjärtan

2007-08-29

Die schönsten Operettenmelodien - Operettkonsert i kur- och musikstaden Bad Ischl

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Succé för lustspelet Göta Kanal i våra hjärtan

Från vänster: Sanna Sundstedt (piano), Iwar Bergkwist, Helena Eriksson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Linus Flogell och Eva Magnusson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med anledning av att Baltzar von Platens Göta Kanal firar 175-årsjubileum i år  har en stor och entusiastisk publik runt om i Östergötland under slutet av juli och första halvan av augusti kunnat njuta av ett angenämt musikaliskt lustspel - Göta Kanal i våra hjärtan - med många både intressanta och festliga beröringspunkter med årets slingrande jubilar.

För underhållningen har den mycket omtyckta sångarkvartett svarat som för sjätte  gången genomkorsat det vackra östgötska sommarlandskapet - Helena Eriksson, Eva Magnusson, Linus Flogell och Iwar Bergkwist. Kvartetten var i sommar också utökad med skådespelerskan Mona Lundgren. För ackompanjemanget svarade Sanna Sundstedt och anförare var som vanligt Landshövding Björn Eriksson.

Redan nu kan avslöjas att både bofasta östgötar och tillresta gäster nästa sommar kommer att kunna njuta av en ny och spännande produktion.

(2007-08-16)


Die schönsten Operettenmelodien - Operettkonsert i kur- och musikstaden Bad Ischl, Österrike

Eva Magnusson vid repetition med Kurorchester i Bad Ischl under ledning av Kurmusikdirektör Walter Erla.

Det pittoreska Bad Ischl i Salzkammergut, Österrike är en stad som är knuten till viktiga delar av den europeiska musikutvecklingen under närmare 200 år. En viktig anledning till detta är att det österrikiska kejserliga hovet ända från 1820-talet och en bra bit in på 1900-talet hade sitt sommarviste i staden. Det sommarresidens som kejsar Franz Joseph I lät uppföra är ännu i våra dagar ett mycket påtagligt minne från denna tid. Residenset bebos fortfarande av den Habsburgska släkten, närmare bestämt av den i EU-sammanhang välkände Otto von Habsburg.

Från vänster: Viceborgmästaren i Bad Ischl, Johann Panhuber, Eva Magnusson och Kurmusikdirektör Walter Erla.Med det kejserliga hovet följde till Bad Ischl, bland många andra, en rad av Europas främsta kompositörer, textförfattare, förläggare, sångare och skådespelare. Även i Österrike efter första världskriget har Bad Ischl fortsatt att vara ett centrum för musikalisk utveckling med till exempel högkvalitativa, årliga musikteaterfestspel - Lehár Festival.

Kurmusik med stor orkester - cirka 25 medlemmar - är tradition sedan närmare 200 år i Bad Ischl. Konserter äger rum såväl förmiddag som eftermiddag och kväll ett flertal gånger per vecka. Sedan några år leder Kurmusikdirektören och Kapellmästaren Walter Erla de omtyckta konserterna. Och den 22 augusti 2007 med början kl 19.30 kunde han hälsa en fulltalig konsertpublik välkommen till en så kallad Sonderkonzert med Kurorkestern och den svenska sopranen Eva Magnusson. Hedersgäster vid konserten var Viceborgmästaren i Bad Ischl, Johann Panhuber med hustru Anna. Under konserten med titeln Die schönsten Operettenmelodien fick den mycket förtjusta och uppskattande publiken njuta av en rad av operettlitteraturens vackraste stycken. (2007-08-29)


    

Tillbaka till sidans början »

    

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 

     

      

      

 

 

Programblad Göta Kanal i våra hjärtan sommaren 2007.

Programblad

Göta Kanal i våra hjärtan.

Musikaliskt lustspel i östgötamiljö sommaren 2007.

Eva Magnusson och Kurmusikdirektör Walter Erla.

Kurmusikdirektören och Kapellmästaren Walter Erla och sopranen Eva Magnusson, dirigent respektive sångsolist vid operettkonserten Die schönsten Operettenmelodien i Bad Ischl, Österrike den 22 augusti 2007.

Välkommen att klicka på bilden för större format.


Övre bilden till vänster:

Repetition med Kurorkestern i Bad Ischl.

Nedre bilden till vänster:

Viceborgmästaren i Bad Ischl Johann Panhuber, Eva Magnusson och dirigenten Walter Erla efter operettkonserten den 22 augusti 2007.

Välkommen att klicka på den nedre bilden för större format.


 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 5 november 2007

© Edition Allegro Musik HB