ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

 

 

Arkiv Nyheter

Augusti 2010


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2010-08-01

En natt i Venedig Sigtuna

2010-08-04

Der Zarewitsch - storslagen sommaroperett i Mörbisch

2010-08-04

Der Zarewitsch - storslagen sommaroperett i Mörbisch

2010-08-09

En natt i Venedig nu i Sigtuna

2010-08-31

Plats På Scen! åter i etern efter sommaruppehållet

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


En natt i Venedig nu i Sigtuna

Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig spelas nu på det mycket angenäma Operahotellet Kristina i sommarfagra Sigtuna.

Erik Boström, Eva Magnusson, Claes Vogel, Björn Sjögren och Linnéa Sallay i En natt i Venedig, Sigtuna.Efter uppföranden på kulturcentrumet Bruket i Fengersfors, Dalsland och i Hågelbyparken söder om Stockholm har nu turen kommit till Operahotellet Kristina i Sigtuna för Johann Strauss d y:s operettklenod En natt i Venedig.

Det behagliga Hotell Kristina ligger med utsikt över Mälaren mitt i det sommarfagra och idylliska Sigtuna. Vid vackert väder spelas En natt i Venedig på hotellets innergård. Skulle Eva Magnusson i En natt i Venedig, Sigtuna.vädret vara dåligt flyttar föreställningen in i hotellets eget teaterhus - den förnämliga Teater Kristina. Oavsett var föreställningen äger rum bjuds gästerna under tiden som den pågår på en grillbuffé utöver det vanliga.

Priset för föreställning med buffé är 550 kr per person. Eller varför inte också tillbringa en natt på Hotell Kristina! För eftermiddagskaffe, den härliga Linnéa Sallay, Peter Tornborg, Eva Magnusson och Claes Vogel i En natt i Venedig, Sigtuna.grillbuffén, föreställning En natt i Venedig, del i enkelrum och frukostbuffé är priset 1150 kr.

Medverkande i En natt i Venedig är Peter Tornborg, Eva Magnusson, Linnea Sallay, Björn Sjögren, Erik Boström, Claes Vogel, Leylie Yekta och Aigars Dzelvitis. Regi: Anne-Marie Brinck. En natt i Venedig spelas den 12, 13 och 14 augusti kl 19:00 på Hotell Kristina. Ring 08-592 580 00 för bokning. (2010-08-01)

Varmt välkommen till angenäm operett i idyllisk miljö!

 


Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.Der Zarewitsch - storslagen sommaroperett i Mörbisch

Den 15 juli startade årets upplaga av världens största operettfestspel. Plats: Friluftsarenan och sjöscenen i Mörbisch, Österrike. Årets operett är Der Zarewitsch med musik av Franz Lehár - ett av kompositörens mästerverk som i Mörbisch, tack vare en befriande frånvaro av regiexcesser och utanpåverk, slår ut i full blom. Der Zarewitsch spelas till och med den 29 augusti 2010.

Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.Der Zarewitsch hade urpremiär den 16 februari 1927 på Deustsches Künstlertheater i Berlin. För kompositören - Franz Lehár -  betydde premiären att en ny era inleddes. Tidigare hade i stort sett alla hans premiärer varit förlagda till teatrar i Wien. Men med Der Zarewitsch flyttades tyngdpunkten i hans verksamhet till Berlin. Något som för övrigt gällde många skapare och utövare av musikteater under senare delen av 1920-talet. Och till utövarna hörde inte minst Richard Tauber, Lehárs favorittenor och gode vän.

Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.I den första uppsättningen av Der Zarewitsch spelade Tauber den ryske tronföljaren Aljoscha - Zarewitsch - mot Rita Georg i rollen som Sonja. Sonja är från början en till man maskerad fäktlärarinna. Så småningom avslöjar Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.Aljoscha förklädnaden och de två förälskar sig i varandra. Trotsande det ryska hovets vilja flyr Aljoscha och Sonja till Neapel i Italien. Med följer betjänten Iwan och hans fru Mascha - buffaparet i operetten. När den ryske tsaren så går bort kallas Aljoscha hem för att inta tronen. Offrande sin kärlek till Sonja blir det också så. Der Zarewitsch är därmed en av de Lehár-operetter från 1925 och fram till Giuditta år 1934 som har olyckligt slut.

Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.Trots den spektakulära arenan i Mörbisch med 6500 åskådare i publiken lyckas sångare, skådespelare, dansare och musikerna i den stora orkestern åstadkomma ett utomordentligt intimt och gripande framförande av Der Zarewitsch. De som främst skall ha äran för detta är regissören Peter Lund, den musikaliske ledaren och dirigenten Wolfdieter Maurer och sist men inte minst den litauiskfödde intendenten Harald Serafin.

Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.Mörbisch ligger cirka 60 km sydöst om Wien, i Burgenland, på gränsen mellan Österrike och Ungern, invid den vidsträckta och vackra Neusiedler See. På de västra sluttningarna ner mot sjön finns några av Österrikes främsta vinodlingar. Och en av de mycket idylliska byarna i vindistriktet är just Mörbisch. År 1955 väcktes tanken att i Mörbisch skapa en operettfestival. Tanken blev verklighet 1957 i och med bygget av en sjöscen samt 1500 åskådarplatser på stranden innanför scenen. Arenan har successivt utökats och det totala besökarantalet under festspelen är numera runt 220000.

För den som tycker om musikteater i allmänhet och operett i synnerhet är en föreställning i Mörbisch en överväldigande upplevelse som stannar mycket länge som ett vackert minne.

Välkommen att ta del av atmosfären i Mörbisch genom att klicka på bilderna här ovanför och till höger. Mer att se och läsa går att nå via länken här nedanför. (2010-08-04)

 

 


Der Zarewitsch i Mörbisch, Österrike sommaren 2010.Der Zarewitsch - storslagen sommaroperett i Mörbisch

Den 15 juli startade årets upplaga av världens största operettfestspel. Plats: Friluftsarenan och sjöscenen i Mörbisch, Österrike. Årets operett är Der Zarewitsch med musik av Franz Lehár - ett av kompositörens mästerverk som i Mörbisch, tack vare en befriande frånvaro av regiexcesser och utanpåverk, slår ut i full blom. Der Zarewitsch spelas till och med den 29 augusti 2010.

(2010-08-04)

 


 

En natt i Venedig på Operahotellet Kristina i Sigtuna.En natt i Venedig nu i Sigtuna

Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig spelas nu på det mycket angenäma Operahotellet Kristina i sommarfagra Sigtuna.  Mera information och bilder via länken här nedanför.

(Välkommen att klicka på bilden till vänster för större format. (2010-08-09)


Ralph Benatzky - Minnestavla på Värdshuset Vita Hästen i St Wolfgang, Österrike.Plats På Scen! åter i etern efter sommaruppehållet

Radioprogrammet Plats På Scen! om och med musik för operett-, musikal- och filmmusikvänner kommer nu åter efter sommaruppehållet. Säsongstart blir det fredagen den 3 september med repris söndagen den 5 september. Programvärd är Bo Magnusson.

Plats På Scen! sänds varje fredag kl 12:00-13:00 med repris söndagar kl 15:00-16:00 över Radio Viking på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. På Internet hörs stationen på adressen www.radioviking.se.

Har du tillgång till Internet så går det också utmärkt att lyssna på Plats På Scen! när som helst under en veckas tid efter fredagens direktsändning. Programarkivet hittar du på webbradiosidan på Radio Viking-adressen www.radioviking.se

Plats På Scen! sänds även söndagar kl 19:00-20:00 över den nordiska Kustradion 104,9 MHz på spanska Solkusten. Internet: www.kustradion.nu.

Mera information om Plats På Scen! via länken här nedanför till höger. Där finns också utförliga uppgifter om den musik som presenterats i de hittills 296 upplagorna i programserien. (2010-08-31)


 

Tillbaka till sidans början »

    

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 

     

      

      

 

Eva Magnusson och Erik Boström i En natt i Venedig, Sigtuna.
Peter Tornborg i En natt i Venedig, Sigtuna.
Björn Sjögren, Linnéa Sallay, Erik Boström, Eva Magnusson och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Sigtuna.

Björn Sjögren och Erik Boström i En natt i Venedig, Sigtuna.

Välkommen att klicka på bilderna ovan och till vänster för att se dem i större format.

Samtliga foton: Edition Allegro Musik HB 2010-08-06.

Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.
Seefestspiele Mörbisch 2010 - Der Zarewitsch.

Välkommen att klicka på bilderna ovan och till vänster från Seefestspiele Mörbisch 2010 för att se dem i större format.

Samtliga foton: Edition Allegro Musik HB 2010-07-16.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 22 mars 2012

© Edition Allegro Musik HB