ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

December 2007


Välkommen till vårt månadsarkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i förteckningen här nedanför. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2007-12-02

Adventskonsert i Linköpings Domkyrka

2007-12-04

Ännu en raritet på Stadsteatern i Baden bei Wien - Polenblut

2007-12-19

Linköpings domkyrka - Sång i Advents- o Juletid

2007-12-29

Blåsmusikstuderande från Kulturskolan på besök i Franska Skolan

2007-12-30

Konserter i Advents- och Juletid - ett bildcollage

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Adventskonsert med Arosorkestern på CuLTUREN i Västerås

Eva Magnusson, Helen Grönberg och Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.Lördagen den 15 december kl 14.00 bjuder symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - med körer på traditionell Adventskonsert.

Dirigent och musikalisk ledare är Helen Grönberg. Sångsolist: Eva Magnusson.

Konserten äger rum i CuLTUREN - en mötespunkt i Västerås för nyskapande kulturverksamhet. CuLTUREN har växt fram genom en smakfull omdaning av det gamla industriområdet Kopparlunden.

Välkommen att njuta av vacker musik och välsmakande adventskaffe i Kafé Koppar. Via länken här nedanför till höger når Du utförliga uppgifter om konsertlokal, priser med mera. (2007-12-02)


Ännu en raritet på Stadsteatern i Baden bei Wien - Polenblut

Stadttheater Baden bei Wien.På den förtjusande gamla Stadsteatern i operettmetropolen Baden bei Wien strax söder om Wien är det lördagen den 8 december 2007 dags för ännu en riktig raritet. Den beundransvärt ambitiösa och högklassiga ensemblen och den välklingande orkestern vid teatern hörs och ses då i operetten Polenblut med musik av Oscar Nedbal (1874-1930) och text av Leo Stein.

Nedbal var samtida med operettkompositörer som Franz Lehár, Emmerich Kálmán och Oscar Straus. Han var också i fråga om musikalisk idérikedom, klangliga finesser och dramatik lika framstående som dessa. Ändå har hans operetter hamnat lite i skymundan, kanske till en del av det enkla skälet att han härstammade från Böhmen, ett område i det gamla Habsburgska kejsardömet som inte hade samma strålglans och popularitet som Ungern varifrån många av de musikaliska strömningarna kom, särskilt i Kálmáns operetter. Med uppsättningen i Baden bei Wien görs en viktig insats för att bringa Nedbals härliga musik in i rampljuset igen. Och den som i hög grad bidrar till detta i Baden bei Wien är förnämlige dirigenten Alexander Negrim.

Råkar Du ha vägarna förbi Wien under december 2007 och januari 2008 så ta spåvagnen från Operan ner till Baden bei Wien och njut av en härlig teaterkväll med Polenblut på den vackra stadsteatern.

Ett prov på musiken i Polenblut kan Du höra i radioserien Plats På Scen! fredagen den 7 december kl 12.00-13.00. Repris söndagen den 9 december kl 15.00-16.00. Stationen är Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen hörs i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet på adressen www.radioviking.se(2007-12-04)

Till Stadttheater Baden bei Wien »


Eva Magnusson, Helena Eriksson, Iwar Bergkwist och Sverker Linge.Linköpings domkyrka - Sång i Advents- o Juletid

Du som bor i eller har vägarna förbi Linköping fredagen den 21 december 2007 är mycket varmt välkommen till en konsert med advents- och jultidens vackraste sånger.

Konserten, med temat Sång i Advents- och Juletid, börjar klockan 19.00 och den äger rum i Linköpings vackra domkyrka.

Medverkande är Eva Magnusson (sopran), Helena Eriksson (sopran), Iwar Bergkwist (tenor) och Sverker Linge (baryton). Se bilden ovan. För ackompanjemang på piano och orgel svarar domkyrkoförsamlingens organist Hans Edqvist. Fri entré. (2007-12-19)


Blåsmusikstuderande från Kulturskolan på besök i Franska Skolan

Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm.Flera decennier av stora förändringar inom den svenska blåsmusiken, och då inte minst den militära musikens avveckling, har gjort att försörjningen med instrumentalister har reducerats kraftigt, bland annat med den konsekvensen att landets orkestrar har fått svårigheter att hitta kompetenta musiker.

En nutida institution som emellertid tack vare engagerade och driftiga lärare lyckats med högklassig och uppskattad blåsmusikundervisning är Kulturskolan i Stockholm. I november 2007 gjorde musikeleverna ett mycket uppskattat besök på Franska Skolan i Stockholm med ett Astrid Lindgren-program. Vid två konserter bjöds på ett rikt varierat program och dessutom fick de unga åhörarna lära sig mycket intressant om olika blåsinstrument. Ledare för eleverna från Kulturskolan var dirigenten med mera Jan-Erik Thylander. (2007-12-29)


Konserter i Advents- och Juletid - ett bildcollage

Vi har härmed nöjet att få bjuda på ett bildcollage från några av årets Advents- och Julkonserter. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Den 15 december gav den femtiohövdade Arosorkestern traditionell Adventskonsert med Lucia-tåg inför en stor publik i CuLTUREN i Västerås. Dirigent var Helen Grönberg. Som solister medverkade Eva Magnusson, sång och Magnus Palmkvist, trumpet. Särskilt uppskattade inslag i konserten var den vackra O mein Papa från Paul Burkhardts sångspel Das Feurerwerk i ett gemensamt framförande av de båda solisterna samt julsånger av en barnkör till ackompanjemang av den stora orkestern.

Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007. Sångsolist: Eva Magnusson. Solist på trumpet: Magnus Palmkvist. Dirigent: Helen Grönberg.

Arosorkestern 2007-12-15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arosorkestern Västerås 2007-12-15.

Arosorkestern 2007-12-15.

 

I samband med tre mycket trivsamma och uppskattade mottagningar den 16 december 2007 hos landshövdingeparet Björn och Helena Eriksson på Slottet i Linköping kunde sammanlagt cirka 500 gäster avnjuta ett knippe av jultidens vackraste sånger framförda av Eva Magnusson, Iwar Bergkwist, Sverker Linge och landshövdingehustrun Helena Eriksson till ackompanjemang på piano av Hans Edkvist.

Hans Edkvist, Sverker Linge, Eva Magnusson, Helena Eriksson, Iwar Bergkwist och Björn Eriksson vid adventsmottaningar på Slottet i Linköping den 16 december 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fredagen den 21 december kl 19.00 framträdde samma sångare och ackompanjatör som på Slottet en knapp vecka tidigare i den mäktiga domkyrkan i Linköping. Under rubriken Sång i Advents- och Juletid fick den mångtaliga och tacksamma publiken fick höra en rad vackra sånger, däribland Franz Grubers Stilla Natt så som den uruppfördes till gitarrackompanjemang i ett litet kapell i Österrike under tidigt 1800-tal.

Iwar Bergkwist, Eva Magnusson, Sverker Linge, Helena Eriksson och Hans Edkqvist vid kosnert i Linköpings Domkyrka den 21 december 2007.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(2007-12-30)


 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

    

           

 
Medlemmar i Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.

Medlemmar i Arosorkestern vid julkonsert i Västerås i december 2006.


Bilden till vänster:

Eva Magnusson, sopran, Helen Grönberg, dirigent och medlemmar i Arosorkestern.


Programbild, Polenblut, Stadttheater Baden bei Wien 2007-2008.

Programbild, Polenblut, Stadttheater Baden bei Wien. Premiär lördagen den 8 december 2007.

Bild: Stadttheater Baden bei Wien.

Linköpings domkyrka.


Välkommen att klicka på bilden till vänster för att se den i större format.


Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm besöker Franska Skolan. Ledare: Jan-Erik Thylander. Programvärd: Eva Magnusson.

Blåsmusikelever vid Kulturskolan i Stockholm besöker Franska Skolan med Astrid Lindgren-program. Ledare: Jan-Erik Thylander. Programvärd: Eva Magnusson.


Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.


Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007.

Arosorkestern i Västerås vid Julkonsert den 15 december 2007.

Magnus Palmkvist, solist på trumpet, Helen Grönberg, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist vid Julkonsert med Arosorkestern i Västerås den 15 december 2007.

Magnus Palmkvist, solist på trumpet, Helen Grönberg, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist vid Julkonserten i Västerås den 15 december 2007.

Avslutning Franska Skolan höstterminen 2007. Johannes Kyrka i Stockholm den 21 december.

Avslutning Franska Skolan höstterminen 2007. Körsång i Johannes Kyrka under ledning av Eva Magnusson.

Per Qvarnström, kyrkoherde i Johannes Kyrka och Eva Magnusson.

Kyrkoherde Per Qvarnström och Eva Magnusson i samband med avslutningen av höstterminen 2007 i Franska Skolan, Stockholm.


Välkommen att klicka på bilderna här ovanför och till vänster för att se dem i större format.


 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 3 mars 2008

© Edition Allegro Musik HB