ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

Februari 2004


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2004-02-16

Fullsatt Rikssal vid festlig konsert på Karlbergs Slott

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Fullsatt Rikssal vid festlig konsert på Karlbergs Slott

I en till sista plats fylld Rikssal på Karlbergs Slott konserterade söndagen den 15 februari med början kl 14.00 Karlbergs FBU-musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander. Sångsolist var sopranen Eva Magnusson. 

Konserten anträddes med högtidlig invigning av musikkårens nya pukor och fanfartrumpeter i Kungliga Norrbottens Regementets marsch - Finska Rytteriet och i Georg Friedrich Händels Music For The Royal Fireworks. Efter en melodikavalkad ur musikalen Cats av Andrew Lloyd Webber, en marschhyllning till John Philip Sousa och den vackra Schönfeld-Marsch av Carl Michael Ziehrer gick konserten i operett- och wienermusikens tecken med Eva Magnusson som solist - en novitet som av reaktionerna att döma var helt i den fulltaliga publikens smak. Bland annat bjöds på stycken av Robert Stolz ur operetterna Värdshuset Vita Hästen och Frühjahrsparade - Vårparaden. Som avslutning sjöng Eva Magnusson Wien, mina drömmars stad av Rudolf Sieczynsky varefter musikkåren framförde den grandiosa Florentiner Marsch av Julius Fucík. Som extranummer repriserades först Wien, mina drömmars stad och därefter bjöd musikkåren på Kungliga Vaxholms Kustartilleriregementets marsch av Sam Rydberg och allra sist Champagne-Galopp av Hans Christian Lumbye. En i alla avseenden lyckad konsert som gav mycket mersmak. (2004-02-16)


För mer information om Karlbergs FBU-musikkår samt bokningar av kåren är Du mycket välkommen att kontakta ordföranden Lennart Dossel på 070-206 12 34 eller Kjell Sandberg, PR-ansvarig, på 070-461 65 70 alternativt 08-758 98 16.

Det går också utmärkt att kontakta oss på Edition Allegro Musik. Använd i så fall med fördel vår Dialog-sida för att sända Dina förfrågningar etc till oss. 


 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

Eva Magnusson.

 

Eva Magnusson sjöng och Jan-Erik Thylander dirigerade vid Karlbergs FBU-musikkårs konsert på Karlbergs Slott den 15 februari 2004.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 9 december 2008

© Edition Allegro Musik HB