ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

Februari 2009


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2009-02-01

Den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan till Enköping

2009-02-12

Den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan till Enköping

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Tyrolerprinsessan Enköping den 21 mars 2009.

 

 

 

Den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan till Enköping

Den 21 mars 2009 är det Enköpings tur att få uppleva den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan. För uppförandet svarar sju sångsolister, stor kör och Arosorkestern med 50 musiker, allt under ledning av orkesterns dirigent Helen Grönberg.

(2009-02-01)


Tyrolerprinsessan i Enköping den 21 mars 2009.Den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan till Enköping

Den 21 mars 2009 är det Enköpings tur att få uppleva den nyskrivna musikalen Tyrolerprinsessan. För uppförandet svarar sju sångsolister, stor kör och Arosorkestern med 50 musiker, allt under ledning av orkesterns dirigent Helen Grönberg. En festlig kväll kan utlovas.

Måndagen den 12 maj 2008 var det bejublad världspremiär i stort format på den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan i Konserthuset i Västerås. Musik och arrangemang för symfoniorkester: Sven Idar. Manus och sångtexter: Peter Tornborg.

I samma stora format som vi världspremiären kommer Tyrolerprinsessan inom kort att uppföras i Enköping. Närmare bestämt på Joar Blå, teatern i Medborgarhuset. Tidpunkten är lördagen den 21 mars kl 18:00.

Sångsolister: Ulrika Nilsson (Rosie Warbler, teaterdirektris), Eva Magnusson (Heidi, Tyrolerprinsessa ), Anne-Marie Brinck (Poppy, allt i allo på teatern), Peter Tornborg (Greven), Harald Nygren (Fritz, bondpojke och Tvålhandlaren) Alf Olsson (Kronofogden) och Peter Strandberg (Hermann, värdshusvärd). Solisterna ackompanjeras av den välljudande Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. Dessutom medverkar Tyrolerkören, med cirka fyrtio medlemmar.

Kompositören, arrangören, musikern och estradören Sven Idar är sedan decennier en välkänd och uppskattad profil i svenskt musikliv. Vid nyligen fyllda 70 år fortsätter musik att flöda från en aldrig sinande inre ådra. Den nya musikalen Tyrolerprinsessan är ett gott exempel. Och i den får publiken nu uppleva en mycket efterlängtad renässans för melodin i musikalvärlden, kännemärket för de stora klassiska verken i genren.

Joar Blå i Medborgarhuset Enköping lördagen den 21 mars kl 18:00. Biljetter à 120 kr bokas på telefon 0171-299 21. Förköp genom Gestbloms Bokhandel, Enköping från och med den 9 mars. (2009-02-12)

Missa inte att uppleva en härlig musikal i stort format!


 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

 
 
 

Eva Magnusson.

Eva Magnusson - Heidi i Tyrolerprinsessan.

Ulrika Nilsson.

Ulrika Nilsson - Rosie i Tyrolerprinsessan.


Välkommen att klicka på affischen snett upp till vänster för att se den i större format.


 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 24 mars 2009

© Edition Allegro Musik HB