ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Januari 2004


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2004-01-10

Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson konserterar med operett och wienermusik på Karlbergs Slott

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Karlbergs FBU-musikkår och Eva Magnusson konserterar med operett och wienermusik på Karlbergs Slott

En av vårt lands äldsta musikkårer finns vid Militärhögskolan på Karlbergs Slott. Kåren etablerades år 1926 inom den så kallade Landstormsrörelsen. Denna ombildades 1943 till Frivilliga Befälsutbildningsförbundet - FBU. Musikkåren benämns därför idag Karlbergs FBU-musikkår. Till den anrika musikkårens många viktiga uppdrag hör att svara för ceremoniell musik vid statsbesök och att delta i de av både invånare och turister så uppskattade vaktparaderna till Stockholms Slott.

Den 15 februari 2004 kl 14.00 ger Karlbergs FBU-musikkår en konsert i Rikssalen på Karlbergs Slott. I samband därmed kommer nya fanfartrumpeter och nya pukor att invigas. En ytterligare  novitet är att musikkåren bjuder på operett och wienermusik med sopranen Eva Magnusson som solist. Bland företrädda kompositörer i konserten kan nämnas Georg Friedrich Händel, Robert Stolz, Julius Fucik, Rudolf Sieczynsky, John Philip Sousa och Andrew Lloyd Webber.

Med allmänna kommunikationsmedel nås Karlbergs Slott lättast via Karlbergs pendeltågsstation. Från stationen är det en kortare promenad via gångbro över Klarastrandsleden upp till slottet. Busslinje till Karlbergs station är nummer 42. Ett annat alternativ är buss nummer 56 via Kungsholms Strand till hållplats Franzéngatan och promenad därifrån över Ekelundsbron. Med bil sker infart till Slottet vid Ekelundsbron.

Inträdet till konserten är fritt och för bra platser rekommenderas att vara i god tid vid Karlbergs Slott.

Vi lämnar gärna ytterligare upplysningar om konserten. Använd med fördel vår Dialog-sida för att sända Dina frågor till oss. 

Du är också mycket välkommen att kontakta musikkårens ordförande Lennart Dossel på 070-206 12 34 eller Kjell Sandberg, som är PR-ansvarig, på 070-461 65 70 alternativt 08-758 98 16. (2004-01-10)


 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

Eva Magnusson i operettmetropolen Baden bei Wien augusti 2003.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 26 september 2004

© Edition Allegro Musik HB