ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Januari 2007


Välkommen till vårt månadsarkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2007-01-04

Radioserien Plats På Scen! in på sitt femte år

2007-01-06

Angenäm Trettondagsaftonskonsert med Västerås Sinfonietta

2007-01-09

Viktorias Husar åter på Boulevard Teatern i Stockholm

2007-01-17

Vårkonsert med Lars Lönndahl och Eva Magnusson

2007-01-30

Operabal i Wien och Wienerbal i Stockholm

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Radioserien Plats På Scen! in på sitt femte år

Radioserien Plats På Scen! går fredagen den 5 januari in på sitt femte år. Den upplaga som då sänds har nummer 155. Första programmet kunde höras i januari 2003. Plats På Scen! är landets enda radioprogram som är specialiserat på operett och musikal - då och då kryddat med filmmusik. Musiken, ofta önskemusik, blandas med intressanta utflykter i både nutida och historiska musikmiljöer. En och annan fängslande gäst får lyssnarna också möta. Dessutom bjuds på evenemangstips och musiktävlingar. Programvärd är Bo Magnusson. Detaljerade uppgifter om musiken i varje program i serien når Du genom att klicka på länken här nedanför till höger.

Plats På Scen! sänds över Radio Viking, en av Sveriges mest populära radiostationer för lyssnare med vuxen smak. Frekvensen är 101.4 MHz och stationen hörs i Stockholm med omgivningar. I hela landet och även internationellt går det utmärkt att lyssna på stationen via Internet på adressen www.radioviking.mine.nu. Plats På Scen! sänds också över den nordiska Kustradion 105 MHz på spanska Solkusten. Även denna station går att höra via Internet på adressen www.kustradion.nu.

Sändningstiderna för Plats På Scen! är för Radio Viking kl 12.00-13.00 på fredagar med repris söndagar kl 15.00-16.00 och för Kustradion kl 19.00-20.00 på söndagar och kl 21.00-22.00 på tisdagar.

Musikönskningar och synpunkter från lyssnare tas tacksamt emot via vår Dialog-sida som Du når från huvudmenyn längst upp till vänster på den här sidan. Det går också mycket bra att skriva till Plats På Scen!, Radio Viking, 178 30 Ekerö. (2007-01-04)

Till musikförteckningar Plats På Scen! »


Angenäm Trettondagsaftonskonsert med Västerås Sinfonietta

Västerås Sinfonietta Trettondagsafton 5 januari 2007 i Konserthuset, Västerås. Dirigent: Hannu Koivula.

Trettondagsafton den 5 januari 2007 bjöd Västerås Sinfonietta på en högst angenäm konsertupplevelse i det förnämliga och fullsatta, och för dagen festsmyckade Konserthuset i Västerås.

Under ledning av sin konstnärliga ledare och chefdirigent Hannu Koivula och med mezzosopranen Malena Ernman som solist, framförde Sinfoniettan musik av både klassiskt och mera modernt snitt - allt mycket välklingande och inspirerat. Bland företrädda kompositörer fanns Gioacchino Rossini, Amilcare Ponchielli, Wolfgang Amadeus Mozart, Manuel de Falla och Leonard Bernstein. En alldeles särskild eloge går till Hannu Koivula och Sinfoniettan för den utsökta tolkningen av konsertvalsen Wiener Café, en raritet med musik av den legendariske kompositören och dirigenten Professor Robert Stolz.

För medryckande och humoristisk presentation av konserten svarade orkesterchefen Fredrik Andersson som också hade nöjet att bjuda in publiken till efterföljande Trettondagsbal med dans i Konserthusets foajé. (2007-01-06)

Till Västerås Sinfonietta »


Viktorias Husar åter på Boulevard Teatern i Stockholm

Stockholms Operettensemble i Viktorias Husar spelåret 2006-2007.Den mer än 25-åriga Stockholms Operettensemble uppför under spelåret 2006-2007 Paul Abrahams största succé men numera ganska sällan spelade Viktorias Husar. Operetten hade urpremiär den 21 februari 1930 på Hauptstädtisches Operettentheater i Budapest.

Efter ett kortare speluppehåll under de gångna helgerna är Operettensemblen tillbaka på Boulevard Teatern i Stockholm med Viktorias Husar från och med den 13 januari 2007. Operetten spelas lördagar och söndagar kl 15.00 samt från och med den 21 januari även vissa vardagar kl 13.00. Information och biljettbokning i Boulevard Teaterns kassa telefon 08-6429800 eller hos Stockholms Operettensemble på telefon 08-6286111. (2007-01-09)


Vårkonsert med Lars Lönndahl och Eva Magnusson

Lars Lönndahl och Eva Magnusson.Vi har härmed den mycket stora glädjen att få tillkännage att Lars Lönndahl, en av vår tids allra mest älskade och beundrade artister, kommer att medverka i en festlig vårkonsert i den vackra och traditionsrika stora konsertsalen i Gamla Musikaliska Akademien, numera benämnd Nybrokajen 11. Lönndahl möter i konserten den charmerande sopranen Eva Magnusson. De båda ackompanjeras i en lång rad evigt gröna melodier av Karlbergs Musikkår, en av landets främsta musikkårer, med placering på det vackra, och vackert belägna, Karlbergs Slott. Musikkåren leds i konserten av sin mycket rutinerade dirigent Jan-Erik Thylander. Konsertmästare är Gunnar Kling.

Vårkonserten äger rum söndagen den 20 maj med början kl 14.00. Biljetter kommer att säljas i kassan Nybrokajen 11. Öppettider: Vardagar 12.00-17.00 samt två timmar innan konsertens början. Telefon: 08-4071700. Biljetter kommer också att kunna köpas genom Ticnet på telefon 077-1707070. För köp via Internet kan länken till Nybrokajen 11 här nedanför användas.

Meddelande kommer att lämnas här på vår nyhetssida så snart biljetterna släpps. Vi rekommenderar att vara ute i god tid för att vara säker på att få biljetter. (2007-01-17)

Varmt välkommen till en angenäm konsertupplevelse!


Operabal i Wien och Wienerbal i Stockholm

Opernball, Wiener Staatsoper.Wien är de storslagna balernas stad. Operabalen på Starsoperan är höjdpunkten bland det nästan tusentalet baler som äger rum varje år och den tilldrar sig oftast i februari, i år den 15 i denna månad. Operabalen har rötter så långt tillbaka som år 1877 då den dåvarande kejsaren Franz Joseph I för första gången gav tillstånd att anordna en soaré i den ganska nyuppförda operabyggnaden vid Ringstrasse i Wien. Operan invigdes år 1869.

Fullt så många år på nacken som Operabalen, det har inte Stockholms stora balbegivenhet, den  årliga Wienerbalen - Balnatt i Wien - i Vinterträdgården på Grand Hôtel. Men i praktfullhet står den inte Operabalen efter. I år äger balen rum lördagen den 10 februari med början kl 18.00. Arrangör är Svensk-Österrikiska Föreningen. Balens beskyddare är Österrikes ambassadör i Sverige, Dr Stephan Toth. Välkomsttalet hålls av Svensk-Österrikiska föreningens ordförande Friherre Witold Lanzenberg. För den musikaliska underhållningen svarar Filharmonins Salongsorkester under ledning av Lars Almgren samt Leif Kronlunds orkester.

Vill Du vara med om en glansfull balupplevelse med delikat mat, dans och trevlig samvaro, kontakta då Josefa Schmid, Svensk-Österrikiska Föreningen och boka biljett. Telefon 08-716 70 86. (2007-01-30)

Till Staatsoper Wien »

Till Svensk-Österrikiska Föreningen »


 

   

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

     

    

    

       

Bildlänk till Radio Viking.

Bildlänk till Kustradion.

 

Hannu Koivula. Konstnärlig ledare och dirigent Västerås Sinfonietta.

Hannu Koivula. Konstnärlig ledare och chefdirigent i Västerås Sinfonietta.

Professor Robert Stolz.

Professor Robert Stolz.

Välkommen att se bilden i större format genom att klicka på den.

Wienerbal - Balnatt i Wien - på Grand Hôtel i Stockholm.

Wienerbal - Balnatt i Wien - i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.


Bilden till vänster:

Opernball, Staatsoper Wien.

Foto: Wiener Staatsoper.


 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 8 maj 2007

© Edition Allegro Musik HB