ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Juli 2003


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2003-07-29

Ny CD från EMI - Ein Abend in Wien mit Robert Stolz

2003-07-19

Sopranen Eva Magnusson presenteras

2003-07-19

Den Glada Blanka - Sommaroperett i Östergötland 2003

2003-07-19

Premiär för 2003 års sommaroperett i Östergötland

2003-07-11

Sag beim Abschied ... Nyskriven österrikisk musikal

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Ny CD från EMI - Ein Abend in Wien mit Robert Stolz

Under 2002 har EMI på ett antal CD publicerat ett urval stycken från bolagets klassiska operettupptagningar. En av nyutgåvorna har titeln Ein Abend in Wien mit Robert Stolz. På CDn är, förutom Robert Stolz, flera andra kända kompositörer representerade såsom Johann Strauss far och son, Franz Lehár, Carl Millöcker, Ralph Benatzky och Carl Millöcker. Andra likaså kända men mera sällan hörda på CD är Eduard Künneke, Nico Dostal och Edmund Nick, Robert Stolz, Willy Mattes och Kurt Graunke dirigerar Noordhollands Philharmonisch Orkest, Symphonie-Orchester Graunke samt Philharmonia Hungarica. (2003-07-29)


Sopranen Eva Magnusson presenteras

I avsnittet om artister har Biblioteket fått ett nytt tillskott. Det är den omtyckta sopranen Eva Magnusson som presenteras. Med sin naturliga charm, vackra röst och stora mångsidighet har Eva Magnusson blivit en av våra mest uppskattade och rutinerade aktörer inom den lättare musikteatern och främst inom operetten. (2003-07-19)

Varmt välkommen till presentationen »

 


Den Glada Blanka - Sommaroperett i Östergötland 2003

Efter de två senaste somrarnas stora succéer genomförs även instundande sommar på olika platser i Östergötland en serie konserter med musik ur kända operor och operetter. Konserterna, i år med titeln "Den Glada Blanka", har en handling som anknyter till Östergötland och Den Heliga Birgitta, vars 700-åriga födelsedag inträffar just i år. Sång- och dialogtexter är nyskrivna av Iwar Bergkwist, sångare och tidigare rektor vid Musikhögskolan i Göteborg. Ett avsnitt med omtyckta svenska visor ingår också.

Medverkande är Eva Magnusson (sopran), Linus Flogell (baryton), Iwar Bergkwist (tenor), Fritiof Bergkwist (ung statist), Björn Eriksson (talroll), Otto Freudenthal (ackompanjatör) och Helena Eriksson (sopran).

För ytterligare information och förbeställning av biljetter är Du välkommen att höra av Dig genom vår Dialog-sida, per e-post, vanlig post eller telefon (se längst ner på sidan). Biljettpris: 150 kr.

Varmt välkommen till en angenäm musikunderhållning i skön svensk sommarmiljö!


Premiär för 2003 års sommaroperett i Östergötland

Efter de två senaste somrarnas stora succéer är det åter dags för opera- och operettkonserter i Linköping och på flera andra platser runt om i Östergötland. Premiär fredagen den 25 juli på Slottet i Linköping.

Medverkande är bland andra sopranen Eva Magnusson (bilden). Konserterna, med titeln "Den Glada Blanka", har en handling som anknyter till Den Heliga Birgitta, vars 700-åriga födelsedag inträffar i år. (2003-07-19)


Sag beim Abschied ... Nyskriven österrikisk musikal

Med anledning av Willi Forsts (1903-1980) 100-åriga födelsedag (se vidare notis nedan) uppförs under sommaren 2003 i det vackra Stockerau, som ligger cirka 20 km nordväst om Wien, en nyskriven musikal med titeln Sag beim Abschied ... Musiken av Robert Stolz med flera är bland annat hämtad från de operettfilmer som på 1930-talet gjorde Forst till världsberömd filmstjärna. Musikalens konstnärlige ledare och huvudrollsinnehavare är den österrikiske estradören Alfons Haider

Musikalen uppförs på en utomhusscen framför den praktfulla barockkyrkan i Stockerau. Vid regn inomhus. Föreställning med början kl 20.00 varje onsdag, torsdag, fredag och lördag till och med den 16 augusti 2003. (2003-07-11)


     

Tillbaka till sidans början »

       

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 

     

      

      

Ein Abend in Wien mit Robert Stolz

CD EMI 5756822.

Eva Magnusson.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 26 september 2004

© Edition Allegro Musik HB