ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

Juli 2006


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2006-07-23

Eva Magnusson medverkar i musikfestival i Wales

2006-07-04

Wien sjunger och ler på Hallwylska Palatset

2006-07-08

Från Östergötland till Manhattan - Ett musikaliskt emigrantäventyr

2006-07-08

Östergötlands Musikdagar 2006 med fokus på Wien

2006-07-22

Wiener Blut på Schönbrunns Slottsteater

2006-07-23

Karin Pagmar nu med svensk hemsida

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Eva Magnusson medverkar i musikfestival i Wales

I det kulturellt och även i många andra avseenden fascinerande Wales genomförs mellan den 12 och 19 augusti The Mid Wales Music Festival. I festivalen medverkar bland andra sångerskan Eva Magnusson och det gör hon i en version på engelska av det musikaliska emigrantäventyr som med stor framgång har uppförts på olika platser i Östergötland under sommaren. Produktionens titel på engelska är It's Time For US.

Bland kommande evenemang där Eva Magnusson medverkar vill vi redan nu nämna årets stora svenska konserthändelse för operett-, musikal- och filmmusikvänner. Konserten äger rum den 13 november 2006 i nya och förnämliga Konserthuset i Västerås, Stora salen. För musiken svarar symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg.

Genom att klicka på länken här nedanför kan Du lyssna på Eva Magnusson och symfoniorkestern i Västerås i ett avsnitt från Min himmel alltid blå sig ter ur operetten Värdshuset Vita Hästen. Musik: Robert Stolz. (2006-07-23)

Musikexempel Min himmel alltid blå sig ter (mp3) »


Sommaroperett och opera på Hallwylska Palatsets Gård

Underhållaren Lars Fager omgiven av dansöser på Hallwylska Palatsests Gård.

Liksom så många tidigare år intas det vackra Hallwylska Palatsets Gård nu i sommar av Stockholms Operettensemble. Årets kavalkad från operett- och musikalvärlden har fått den passande rubriken Sommaroperett. Som vanligt medverkar en lång rad sångartister i det fylliga programmet och även en stor dansgrupp. För regi och programsammanställning svarar Anne-Lie Kinnunen. Johanna Axelsson har gjort koreografin och för ackompanjemanget står Samuel Skönberg på piano och Rimma Gotskosik på violin.

Föreställningar ges varje onsdag, torsdag, fredag och lördag kl 19.00 samt söndag kl 16.00 fram till mitten av augusti.

Även den operaintresserade bjuds på godbitar under sommaren på Hallwylska Palatsets Gård. Varje tisdag kl 19.00 från och med den 11 juli händer detta. (2006-07-04)


Från Östergötland till Manhattan - Ett musikaliskt emigrantäventyr

Eva Magnusson, Otto Freudenthal, Helena Eriksson, Linus Flogell, Iwar Bergkwist och Björn Eriksson.

Den folkkära ensemble som de senaste fem åren låtit musikälskare runt om i Östergötland få njuta av operett, opera, musikal och inte minst godbitar från den svenska visskatten är på plats även i sommar. Årets program är betitlat Från Östergötland till Manhattan -                   Ett musikaliskt emigrantäventyr och bygger på verkliga händelser som sammanställts till ett konsertprogram av Iwar Bergkwist som också medverkar i programmet tillsammans med Helena Eriksson, Eva Magnusson, Linus Flogell och Otto Freudenthal. Värd är som vanligt i sommarprogrammen landshövding Björn Eriksson. Musikaliska klenoder av bland andra Victor Herbert, Rudolf Friml, George Gershwin och Franz Lehár.

Ensemblen kommer under andra halvan av augusti att framföra programmet i en version på engelska och det sker under Mid Wales Music Festival i Wales. (2006-07-08)


Östergötlands Musikdagar 2006 med fokus på Wien

Årets musikdagar i Östergötland genomförs mellan den 12 och 19 augusti 2006. Musikdagarnas tema är Wien som kulturell knutpunkt. En lång rad konserter och andra arrangemang som på olika sätt exponerar den kulturella smältdegeln Wien kommer att genomföras på olika platser i Östergötland. Många kompositörer verksamma i Wien kommer förstås också att vara representerade exempelvis Franz Schubert, Johannes Brahms, Johann Strauss d y, Wolfgang Amadeus Mozart och Franz Lehár samt den samtida och framstående österrikiske kompositören Roland Freisitzer.

För vänner av den lättare klassiska musiken kan inledningskonserten med titeln Wien - drömmarnas stad varmt rekommenderas. Konserten äger rum lördagen den 12 augusti med början kl 19.00. Platsen är Inre Borggården på Linköpings Slott. Medverkande är Östgöta Blåsarsymfoniker under ledning av Hannu Koivula. (2006-07-08)


Wiener Blut på Schönbrunns Slottsteater

Teaterprogram, titelsida, Wiener Blut, Musiktheater Schönbrunn, Wien.

För andra sommaren i rad spelas just nu den av mycken lokal kolorit färgade operetten Wiener Blut på teatern i det intagande vackra slottet Schönbrunn i Wien.

För musiken svarar en ungdomlig men synnerligen välspelande orkester med cirka 25 instrumentalister som leds av den mycket rutinerade dirigenten Herbert Mogg. Förklaringen till de många unga medlemmarna är högst lovvärd. Musiker i slutskedet av sin utbildning får här möjlighet att delta i professionellt ensemblespel.

Sångarna i produktionen, en del kända och rutinerade andra i början av karriären, gör genomgående mycket goda insatser och med stor spelglädje och utstrålning. Detta gäller inte minst skådespeleri och dans - de för operetten så karaktäristiska inslagen som kräver en särskilt stor allsidighet hos utövarna.Wiener Blut, Slottsteatern Schönbrunn den 18 juli 2006.

För den som inte har möjlighet att se sommarens uppsättning så finns en ny möjlighet nästa sommar att uppleva förstklassig operett på samma teater. Då kommer nämligen den mycket välkända Läderlappen att sättas upp. Liksom i Wiener Blut är musiken av Johann Strauss d y.(2006-07-22)


Karin Pagmar.Karin Pagmar nu med svensk hemsida

Information om den i Tyskland, Österrike och andra länder i Centraleuropa framgångsrika och mycket uppskattade sångerskan Karin Pagmar finns nu på en svensk version av sångerskans tyskspråkiga hemsida. Klicka här för att nå sidan. Se även här.

Edition Allegro Musik har nöjet att samarbeta med Karin Pagmar och det är vår förhoppning att vi snart skall ha möjlighet att få presentera henne på svenska konsert- och teaterscener efter de stora framgångarna utomlands.     (2006-07-23)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

 

Eva Magnusson.

Eva Magnusson.

 

Helena Eriksson och Eva Magnusson.

Helena Eriksson och

Eva Magnusson.

Slottet Schönbrunn i Wien.

Slottet Schönbrunn i Wien.

 

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 29 november 2006

© Edition Allegro Musik HB