ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

Juli 2008


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2008-07-01

Operettdax på Hallwylska Museet i Stockholm

2008-07-02

Sommaroperetter i Österrike VI

2008-07-04

Tips för operettvänner!

2008-07-04

Vill ni se en stjärna? - Operettlustspel i Östergötland

2008-07-22

Lars Lönndahl firar sin 80-årsdag på Gamla Musikaliska Akademien - Nybrokajen 11

2008-07-30

Stor publik och strålande väder vid premiären i Linköping på operettlustspelet Vill ni se en stjärna?

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Operettdax på Hallwylska Museet i Stockholm

Operettdax med Stockholms Operettensemble på Hallwylska Museet i Stockholm.

Som vanligt under juli och augusti gästas den inbjudande gården på det vackra Hallwylska Museet av Stockholms Operettensemble. Årets produktion har titeln Operettdax med en stor bukett operettmelodier, wienermusik och dans, allt sammanställt av Anne-Lie Kinnunen. Koreografi: Alena Koutchel. Hallwylska Museet finns på Hamngatan 4 i Stockholm.

Premiärföreställningen äger rum lördagen den 5 juli kl 19:00. Därefter föreställningar onsdagar och torsdagar kl 19:00 samt lördagar och söndagar kl 16:00 till och med den 17 augusti. (2008-07-01)


Sommaroperetter i Österrike VI

Im Weissen Rössl Bad Hall 2008. KS Ulrike Steinsky som Värdshusvärdinnan Josepha Vogelhuber.

Om Seefestspiele i Mörbisch står för en uppsättning i megaformat av Im Weissen Rössl (se Arkiv Juni 2008) så kan den som vill avnjuta sångspelet i ett mera intimt format bege sig till den vackra kurstaden Bad Hall strax söder om huvudstaden Linz i den österrikiska delrepubliken Oberösterreich.

På Stadttheater i Bad Hall spelas Värdshuset Vita Hästen mellan den 20 juni och den 2 augusti 2008. Bland de medverkande finns bland andra den mycket omtyckta Ulrike Steinsky, Kammersängerin och mångårig solist på Volksoper i Wien. (Se bilden ovan.) (2008-07-02)


Tips för operettvänner!

Kongress & Theaterhaus Bad Ischl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Franz Lehár (1870-1948).

 

 

 

 

 

 

Under sommarens Lehár Festival i Bad Ischl, Salzkammergut, Österrike den 12 juli till den 31 augusti uppförs Der Zarewitsch med musik av Franz Lehár och Johann Strauss d y:s Der Zigeunerbaron. Spelplats är det vackra Kongress & TheaterHaus. Se bilden ovan! (2008-07-04)

 


Vill ni se en stjärna? - Operettlustspel i Östergötland

De omtyckta estradörerna Helena Eriksson, Eva Magnusson, Mona Lundgren och Iwar Bergkwist kommer bofasta och tillresta att kunna avnjuta även detta år i det sköna östgötska högsommarlandskapet. I den här elfte produktionen, handlar det om ett högst underhållande operettlustspel med titeln Vill ni se en stjärna?. Artistgruppen har i sommar utökats med Karl Peter Eriksson, ung baryton som snabbt är på väg uppåt i karriären. Vid pianot under sommarsejouren finns Sanna Sundstedt och programvärd är som vanligt landshövding Björn Eriksson.Under repetition av Vill ni se en stjärna? från vänster: Karl Peter Eriksson, Eva Magnusson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist.

Som titeln antyder är den berömda men också mycket omdebatterade filmdivan  Zarah Leander en av huvudpersonerna i lustspelet. Leander spelas av Helena Eriksson. En annan artist som publiken kommer att få se och höra i Eva Magnussons gestalt är Ulla Billquist, en av Sveriges mest folkkära sångerskor genom tiderna och den mest uppskattade fältartisten under beredskapstiden på 1940-talet. Många av hennes populära sånger kommer att tona fram i lustspelet. Kring Zarah Leander och Ulla Billquist finns så Thor Modéen (Iwar Bergkwist), Karl Gerhard (Mona Lundgren) och Arne Hülphers (Björn Eriksson). Karl Peter Eriksson representerar Framtiden och får därvid träda in i flera olika och överraskande roller.Från vänster: Helena Eriksson och Eva Magnusson - Zarah Leander respektive Ulla Billquist i Vill ni se en stjärna? Östergötland sommaren 2008.

För operettlustspelets manus och för regin svarar Iwar Bergkwist.

Föreställningar spelas på Linköpings Slott, Borggården och på andra platser runt om i Östergötland under perioden 25 juli - 10 augusti.

Utförlig information når Du genom länken här nedanför till höger. Där finns också uppgifter för beställning av biljetter via Internet, e-post eller telefon. (2008-07-04)

Varmt välkommen till ett härligt operettlustspel i det fagra svenska högsommarlandskapet!


Lars Lönndahl firar sin 80-årsdag på Gamla Musikaliska Akademien - Nybrokajen 11

1951 stod Lars Lönndahl på estraden i den vackra Stora Salen i dåvarande Musikaliska Akademien vid Nybroviken i Stockholm för att som elev vid den anrika institutionen göra sin första konsert.

Och just i denna vackra sal, och närmare 60 år efter de allra första steg som han tog på salens tiljor, bjuder Lars Lönndahl in till festföreställning - Hylla med Lasse - när han den 17 augusti firar sin 80-årsdag. Medverkande gäster är bland andra Towa Carson, Kjerstin Dellert, Lars Roos och Eddie Oliva.

Få artister har under så lång tid och i olika roller skänkt så mycket glädje till så många människor som Lars Lönndahl. Så är han också en av vårt lands mest genuint folkkära underhållare.

Söndagen den 17 augusti kl 15:00 har Du möjlighet att personligen hylla Lars Lönndahl genom Din närvaro i Stora Salen på Nybrokajen 11, som Musikaliska Akademien numera benämns. Biljetterna kostar 250 kr. För bokning via Internet kan länken här nedanför till höger användas.

Missa inte detta tillfälle att hylla en av våra allra mest älskade artister! (2008-07-22)


Stor publik och strålande väder vid premiären i Linköping på operettlustspelet Vill ni se en stjärna?

Lördagen den 25 juli var vädergudarna på bästa humör och bjöd på en av årets vackraste sommarkvällar. Och just denna sköna kväll hade en stor och förväntansfull publik sökt sig till Borggården på Linköpings Slott för att övervara premiären på det  nyskriva operettlustspelet Vill ni se en stjärna? Och att förväntningarna inte kom på skam det framgick av publikens förtjusning både under och efter avslutad föreställning.

Kärnan i lustspelets handling är ett möte på en svensk järnvägstation vintern 1943 mellan två av dåtidens mest uppburna artister - Zarah Leander och Ulla Billquist - Leander i Tyskland och Billquist i beredskapens Sverige. Leander spelas av Helena Eriksson och Billquist av Eva Magnusson. Andra som dyker upp på stationen är Thor Modéen (Iwar Bergkwist), Karl Gerhard (Mona Lundgren) och Arne Hülphers (Björn Eriksson). Karl Peter Eriksson representerar Framtiden och får därvid träda in i flera olika och överraskande roller som till exempel Magnus Uggla.

Manus och regi: Iwar Bergkwist. Vid pianot: Sanna Sundstedt.

Mona Lundgren, Iwar Bergkwist (skymd), Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson, Helena Eriksson och Björn Eriksson.Helena Eriksson, Iwar Bergkwist, Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.Eva Magnusson och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

Mona Lundgren.

 

 

Slottsparken, Linköpings Slott.

Mona Lundgren och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.Karl Peter Eriksson och Eva Magnusson.

 

Helena Eriksson och Iwar Bergkwist.

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson.

Iwar Bergkwist, Mona Lundgren, Eva Magnusson, Helena Eriksson, Björn Eriksson och Karl Peter Eriksson.

Mona Lundgren, Eva Magnusson och Helena Eriksson.

 

 

 

 

 

Eva Magnusson.

Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson och Helena Eriksson.

 

 

 

 

 

Sanna Sundstedt (något skymd), Mona Lundgren, Iwar Bergkwist, Eva Magnusson, Karl Peter Eriksson, Helena Eriksson och Björn Eriksson.

 

 

 

 

 

Vill ni se en stjärna? spelas på Linköpings Slott, Borggården och på andra platser runt om i Östergötland till och med den 10 augusti.

Utförlig information når Du genom länken här nedanför till höger. Där finns också uppgifter för beställning av biljetter via Internet, e-post eller telefon. (2008-07-30)


 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

 

Bilden till vänster:

 Stockholms Operettensemble i Operettdax på Hallwylska Museet i Stockholm sommaren 2008.


Zarah Leander.

Zarah Leander.

Ulla Billquist.

Ulla Billquist.


Övre bilden till vänster:

Karl Peter Eriksson, Eva Magnusson, Björn Eriksson, Mona Lundgren, Helena Eriksson och Iwar Bergkwist vid repetition på Linköpings Slott av Vill ni se en stjärna?

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format.Nedre bilden till vänster:

Helena Eriksson och Eva Magnusson - Zarah Leander respektive Ulla Billquist i sommarens uppsättning i Östergötland av

Vill ni se en stjärna?.


Lars Lönndahl.

Lars Lönndahl som den

17 augusti 2008 firar 80-årsdag

på Nybrokajen 11 i Stockholm.

Från vänster: Eva Magnusson och Helena Eriksson.

Eva Magnusson som Ulla Billquist och Helena Eriksson som Zarah Leander i operettlustspelet Vill ni se en stjärna? sommaren 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format!


Bilderna till vänster är från premiären den 25 juli 2008

på operettlustspelet

Vill ni se en stjärna?

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format!


 

Eva Magnusson som Ulla Billquist i operettlustspelet Vill ni se en stjärna?

Eva Magnusson som Ulla Billquist i operettlustspelet Vill ni se en stjärna? sommaren 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format!

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 7 november 2008

© Edition Allegro Musik HB