ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

 

 

Arkiv Nyheter 

Juli 2010


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2009-07-10

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

2009-07-10

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

2009-07-12

Sommaroperett i Stockholm - En natt i Venedig av Johann Strauss d y

2009-07-29

Förnämlig Wiener Blut i Baden bei Wien

2009-07-30

Förnämlig Wiener Blut i Baden bei Wien

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


En natt i Venedig, Fengersfors, Dalsland i juli 2010. Solister och kör.

 

 

 

 

 

 

 

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

Fredagen den 2 juli 2010 hade Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig svensk nypremiär på det tillEn natt i Venedig, Fengerfors, Dalsland i juli 2010. kulturcentrum omvandlade Bruket i Fengersfors, Dalsland. Sex sångsolister och tjugotalet medlemmar i Not Ouiet Vokalensemble samt musiker svarade för stor och bejublad succé vid premiären och två efterföljande föreställningar den 3 och 4 juli. (2010-07-10)


En natt i Venedig, Fengersfors, Dalsland i juli 2010. Solister och kör.

 

 

 

 

 

 

 

En natt i Venedig - briljant sommaroperett i vacker inramning

Fredagen den 2 juli 2010 hade Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig svensk nypremiär på det till kulturcentrum omvandlade Bruket i Fengersfors, Dalsland. Sex sångsolister och tjugotalet medlemmar i Not Ouiet Vokalensemble samt musiker svarade för stor och bejublad succé vid premiären och två efterföljande föreställningar den 3 och 4 juli.

Not Quiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.Fengersfors bruk med anor från 1790-talet är en levande gammal dalsländsk bruksmiljö där arbete sedan några år pågår i syfte att omgestalta bruket till en angenäm mötesplats för konst och kultur. Sedan några år spelas också musikteater i en av brukets renoverade lokaler. Till sommarproduktion 2010 föll valet på Johann Strauss d y:s härliga förväxlingskomedi i venetiansk atmosfär - En natt i Venedig.

Efter ett år av förberedelser hade operetten bejublad svensk nypremiär fredagen den 2 juli 2010 i brukets teatersalong. Operetten spelades också den 3 och 4 juli inför entusiastisk publik som kommit från både när och fjärran.

För mycket goda solistinsatser svarade Linnéa Sallay, Eva Magnusson, Peter Tornborg, Erik Boström, Björn Sjögren och Claes Vogel. Den mycket välljudande och väl skådespelande Not Quiet Vokalensemble bidrog till en synnerligen njutbar musikteaterupplevelse. För regin svarade Anne-Marie Brinck och för ackompanjemanget stod Leylie Yekta, piano och Aigars Dzelvitis, cello. (2010-07-10)

Eva Magnusson och Björn Sjögren i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

Not Quiet Vokalensemble, Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010

 

Linnéa Sallay och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn Sjögren, Linnéa Sallay och Not Quiet Vokalensemble, Fengersfors 2010.

Claes Vogel, Linnéa Sallay och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson och Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

Claes Vogel, Linnéa Sallay, Peter Tornborg och Eva Magnusson i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva Magnusson och Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn Sjögren och Not Ouiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.

 

 

 

 

 

 

 


Peter Tornborg i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.Sommaroperett i Stockholm - En natt i Venedig av Johann Strauss d y

Efter den stora framgången på Bruket i Fengersfors, Dalsland kommer nu Johann Strauss d y:s operett En natt i Venedig till Stockholm. Den av härlig musik och spirituell handling fyllda rariteten spelas i HågelbyParken, på Borgen, Gärdet och på Hotell Kristina i Sigtuna.

Välkommen till skön sommaroperett! (2010-07-12)

 

 


Sommerarena Baden bei Wien, Österrike.  Foto: Edition Allegro Musik HB 100716.Förnämlig Wiener Blut i Baden bei Wien

På den vackra sommarteatern - Sommerarena - i Baden bei Wien (bilden till höger - klicka för större format) får publiken i år njuta av en strålande uppsättning av Johann Strauss d y:s Wiener Blut. Premiären ägde rum den 19 juni och operetten spelas inför fulltalig publik till och med början av september.

Välkommen att klicka på länken här nedan till höger för fler bilder och mera information. (2010-07-29)


Förnämlig Wiener Blut i Baden bei Wien

Program Wiener Blut Baden 2010.På den vackra sommarteatern - Sommerarena - i Baden bei Wien får publiken i år njuta av en strålande uppsättning av Johann Strauss d y:s Wiener Blut. Premiären ägde rum den 19 juni och operetten spelas inför fulltalig publik till och med början av september.

Lagom till Wieneroperettens 150-årsjubileum bjuder den förstklassiga ensemblen vid Stadttheater Baden bei Wien i sommar på just wieneroperett av bästa märke - Wiener Blut med musik av Johann Strauss d y och originaltext av Victor Léon och Leo Stein. Spelplats är den drygt hundraåriga Sommerarena belägen i den vackra kurparken i Baden bei Wien.

Sommarteatern - Sommerarena - i Baden bei Wien.Teatern är utformad på traditionellt vis utom i ett avseende. Den har ett rörligt glastak som vid tjänligt väder skjuts undan och som i det läget ger teatern en mycket behaglig karaktär av friluftsarena. Bilden till vänster visar salongen med frånskjutet tak.

Kurstaden Baden ligger några mil söder om Wien och ett teaterbesök där börjar inte sällan med en trevlig spårvagnsfärd från hållplatsen vid Staatsoper i Wiens centrum ombord på den så kallade Badner Bahn. Resan tar cirka en timme. Spårvagnslinjens tidtabell är också väl avpassad för återresan till Wien efter Sommarteatern - Sommerarena - i Baden bei Wien.teaterföreställningens slut. Från spårvagnens ändhållplats i Baden är det en kort promenad upp till den behagliga Kurpark där sommarteatern ligger inbäddad i djup grönska. Bland parkens njutbarheter finns också en stor musikpaviljong där stadens kurorkester regelbundet ger konserter. Och en bit ovanför en imponerande trappa ses wienervalsens anfäder Joseph Lanner och Johann Strauss d ä blicka ut över parken.

Anledningen till firandet i Baden bei Wien av Wieneroperetten 150 år är att det som anses vara den allra första operetten av detta slag uruppfördes den 24 november 1860 på Theater an der Wien i Wien. Operettens titel är Das Pensionat och musiken är skriven av Franz von Suppé. Wiener Blut, som nu spelas som jubileumsoperett i Baden, kom till cirka 40 år senare, närmare bestämt 1899. Den av Johann Strauss d y tidigare komponerade musiken sammanställdes för operetten av kapellmästaren Adolf Müller Junior.

Wiener Blut på Sommerarena i Baden bei Wien 2010.Sångare, skådespelare, dansare, musiker och alla andra i produktionen av Wiener Blut gör som vanligt en förnämlig insats som leder till att publiken känner sig mycket komfortabel och i äkta feststämning, vilket är precis avsikten med musikteater som är avsedd att spegla livets lyckliga sidor. En alldeles särskild eloge skall den här gången - föreställningen den 16 juli - ges till musikerna och dirigenten Oliver Ostermann för ett, trots värmen, strålande orkesterspel.

Wiener Blut spelas på Sommerarena till och med den 4 september 2010. (2010-07-30)


 

 

 

 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

 

Kulturcentrumet Fengersfors Bruk i Dalsland.

En natt i Venedig - Fengersfors Bruk.

En natt i Venedig på Fengersfors Bruk sommaren 2010.


Välkommen att klicka på bilderna ovan, till vänster och nedan för att se dem i större format.

Samtliga foton: Edition Allegro Musik HB.


Gondoljärer, Not Quiet Vokalensemble i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.
Eva Magnusson och Erik Boström i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.
Eva Magnusson och Erik Bosröm i En natt i Venedig, Fengersfors 2010.
Joseph Lanner och Johann Strauss d ä. Monument i Kurpark Baden bei Wien.
Kurpark, Baden bei Wien.
Musikpaviljongen i Kurpark, Baden bei Wien.
Sommarteatern - Sommerarena, Kurpark, Baden bei Wien.
Sommarteatern - Sommerarena, Kurpark, Baden bei Wien.

Välkommen att klicka på bilderna ovan och till vänster från Kurpark och Sommerarena Baden bei Wien för att se dem i större format.

Samtliga foton: Edition Allegro Musik HB 2010-07-16.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 20 februari 2012

© Edition Allegro Musik HB