ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

 

 

Arkiv Nyheter 

Juli 2012


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2012-07-05

Johann Strauss d y:s Die Fledermaus i Mörbisch

2012-07-15

Melodi, skönsång och innehåll med äkthet när Allegro Musik presenterar nyskapande konsertproduktioner!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Die Fledermaus Mörbisch 2012.Johann Strauss d y:s Die Fledermaus i Mörbisch

Den 12 juli kl 20:30 startar årets upplaga av världens största operettfestspel - Seefestspiele - som äger rum på friluftsarenan och sjöscenen i Mörbisch, Österrike. Årets operettproduktion är Die Fledermaus med musik av Johann Strauss d y. I och med sommarens produktion avslutar Professor och Kammersänger Harald Serafin en mycket framgångsrik tjugoårig period som festspelens intendent.

Friluftsteatern i Mörbisch är en överväldigande arena som är uppbyggd över vattnet i kanten av Neusiedler See längst österut i den österrikiska delrepubliken Burgenland. Arenan rymmer drygt 6000 åskådare.

Mellan den 12 juli och 25 augusti 2012 spelas ett trettiotal föreställningar av Die Fledermaus. Mera information via länken här nedanför till höger.

(2012-07-05)

Till Seefestspiele Mörbisch »


Wienerlieder av Robert Stolz, folder framsida.

Melodi, skönsång och innehåll med äkthet när Allegro Musik presenterar nyskapande konsertproduktioner!

Edition Allegro Musik har den mycket stora glädjen att nu kunna presentera något som har kommit att bli alltmera efterlängtat av stora grupper musikälskare! Vad det handlar om är den första i en serie konsertproduktioner där ledorden är melodi, skönsång, äkta innehåll och ett varmt, generöst och respektfullt bemötande av publiken, värden i vår tid lockande att utforska även av yngre generationer.

Produktionens titel är In Wien gibt's manch winziges Gasserl - Ett konsertprogram om och med Wienerlieder av Robert Stolz.

Få företeelser i den musikaliska världen är så fyllda av verkligt liv och genuin musik som Wienerlieder. Och få har komponerat musiken till så många Wiemerlieder som Professor Robert Stolz. Många av dem har rönt sådan folklig kärlek att de fått en plats i folkmusikens värld. Andra tillhör ännu de oupptäckta klenodernas värld. I produktionen In Wien gibt's manch winziges Gasserl finns ett urval Lieder från båda dessa världar. Eva Magnusson och Markus Norrman.Medverkande är Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton, Ola Ottosson, piano och Bo Magnusson, manus och moderation.Välkommen att kontakta Edition Allegro Musik HB för mera information, prisuppgift och bokning av produktionen. Adress: Regattakajen 10, 120 71 Stockholm. Telefon: 070-543 76 14. E-post: allegro@allegromusik.com. Se gärna bilderna här ovan och till vänster i större format genom att klicka på dem!

Produktionen är anpassningsbar till de flesta typer av scener. Välstämt piano erfordras. Teknik: Belysning och tre mikrofoner med förstärkare.

En premiärkonsert äger rum lördagen den 22 september 2012 kl 14:00 på Lustikulla Konferens & Event, Liljeholmsvägen 18, Stockholm. Information om konsertlokalen, buss-, tunnelbane- och spårvagnslinjer finns här.

Arrangör av premiärkonserten är Svenska Strauss-Sällskapet och biljetter bokas genom insättning av 300 kr (medlemmar 275 kr) på Sällskapets plusgiro 609925-3 senast den 10 september. I biljettpriset ingår måltid bestående av Wienerschnitzel, österrikisk potatissallad och tomatsallad, alkoholfria drycker samt kaffe och kaka.

Missa inte denna av många efterlängtade nyhet i svenskt musikliv! (2012-07-15)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

      

 

 


 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 23 september 2012

© Edition Allegro Musik HB