ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Juni 2009


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2009-06-09

Festlig Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

2009-06-09

Festlig Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

2009-06-11

Säsongfinal i radioserien Plats På Scen!

2009-06-13

Der Zigeunerbaron och Maske in Blau i Baden bei Wien

2009-06-14

My Fair Lady på friluftsteatern i Mörbisch

2009-06-17

Hög skrattfaktor på Fredriksdalsteatern i sommar

2009-06-17

Hög skrattfaktor på Fredriksdalsteatern, Helsingborg i sommar

2009-06-18

Operetthälsningar från Wien på Hallwylska

2009-06-18

Operetthälsningar från Wien på Hallwylska Palatset

2009-06-18

Donau-Träume - Stor operettkavalkad med musik av Johann Strauss d y

2009-06-20

Der Vogelhändler i Langenlois, Österrike

2009-06-20

Bad Hall, Österrike bjuder på Der Graf von Luxemburg

2009-06-20

Die lustige Witwe - årets sommaroperett i Kufstein

2009-06-20

Die lustige Witve i Kufstein, Österrike

2009-06-20

Der Vogelhändler vid Schloss Haindorf i Langenlois, Österrike

2009-06-21

En evigt grön och en rar operett på Slottsteatern i Schönbrunn

2009-06-25

Sommaroperett och -musikal i Frankrike

2009-06-27

Berit Carlberg åter med musikalisk sommarkomedi

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Arosorkestern i Västerås Konserthus den 6 juni 2009.Festlig Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Traditionsenligt bjöd Arosorkestern med sångsolister och stor kör på festlig konsert i det vackra Västerås Konserthus på Sveriges Nationaldag den 6 juni 2009. Välkommen att klicka på bilden för större format. (2009-06-09)


Arosorkestern i Västerås Konserthus den 6 juni 2009.Festlig Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Traditionsenligt bjöd Arosorkestern med sångsolister och stor kör på festlig konsert i det vackra Västerås Konserthus på Sveriges Nationaldag den 6 juni 2009.

På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2009 samlades en feststämd publik i det det vackra konserthuset i Västerås för att som traditionen numera bjuder avnjuta en Nationaldagskonsert med den femtiohövdade Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. Orkestern tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och en stor kör bjöd på en rad av våra vackraste Helen Grönberg.svenska sommarsånger samt en mycket uppskattad bonusduett med titeln Himlen alltid blå sig ter från sångspelet Värdshuset Vita Hästen. Musik: Robert Stolz.

Väl utnyttjade möjligheter gavs också för publiken att sjunga med i till exempel några av våra mest älskade sommarpsalmer.

I samband med konserten höll Ragnhild Kjällberg, vice ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd, ett tänkvärt högtidstal med anledning av Nationaldagen.

Glädjande nog hade ett stort antal sponsorer slutit upp bakom konserten med generösa bidrag.  (2009-06-09)


Säsongfinal i radioserien Plats På Scen!

Radioserien Plats På Scen! med musik för operett-, musikal- och filmmusikvänner gör uppehåll över sommaren. Sista upplagan innan sommaruppehållet sänds fredagen den 12 juni. Programserien återkommer fredagen den 28 augusti 2009.

I slutet av januari 2003 var det premiär för en ny programserie i svensk radio. Det viktigaste skälet till att serien startades var att skapa en kanal för den mycket stora skatten av högkvalitativ operett-, musikal- och filmmusik att nå de stora grupper som tycker om den här sortens musik men som nu för tiden dessvärre har begränsade möjligheter att uppleva den.

Gensvaret på serien har varit mycket stort och sedan starten för dryga sex år sedan har det blivit drygt 250 program med cirka 2500 musikinslag, ett stort antal utflykter i nutida och historiska musikmiljöer och många spännande gäster. Den som har glädjen att i direktsändning få bjuda vänner av operett-, musikal- och filmmusik på högtidsstunder är Bo Magnusson, programvärd och producent i Plats På Scen!.

Sista upplagan innan serien gör sommaruppehåll sänds fredagen den 12 juni 2009 kl 12:00 med repris söndagen den 14 juni kl 15:00.

Kanalen är den bland lyssnare med vuxen smak mycket populära Radio Viking på 101,4 MHz och på Internet med adressen www.radioviking.se. Programmen sänds även över den nordiska Kustradion 105 MHz. Internet: www.kustradion.nu. (2009-06-11)

Varmt välkomna åter till Plats På Scen! den 28 augusti 2009!

Till musikförteckningar Plats På Scen »


Der Zigeunerbaron och Maske in Blau i Baden bei Wien

Operetter på den unika och mycket vackra sommarteatern i Baden bei Wien är i år Der Zigeunerbaron och Maske in Blau. Musik av Johann Strauss d y respektive Fred Raymond. Premiärföreställningar den 27 juni och den 11 juli.

Ensemblen vid den utomordentligt vackra sommarteatern - Sommerarena - i kurstaden Baden bei Wien  fortsätter sin tradition att  bjuda på operetter som både i antal och konstnärlig nivå gör den till konstriktningens kanske främsta företrädare i Europa. Ensemblen leds med van och varlig hand av professor Robert Herzl.

Först ut i sommar är Der Zigeunerbaron med musik av Johann Strauss d y och text av Ignaz Schnitzer. För den musikalsiska ledningen svarar Oliver Ostermann. Premiär lördagen den 27 juni kl 19:00 och sista föreställningen äger rum söndagen den 6 september kl 18:00.

Sommerarena Baden bei Wien. Foto: Bo Magnusson.Sommarens andra operett är en riktig raritet - Maske in Blau med musik av Fred Raymond till texter av Heinz Hentschke och Günther Schwenn. Musikalisk ledning: Franz Josef Breznik. Premiär lördagen den 11 juli kl 19:30 och sista föreställning fredagen den 4 september kl 19:30.

För att se alla speltider och mycket annat om sommaroperetterna i Baden bei Wien går det bra att använda länken här nedanför till höger.

Ett teaterbesök i Baden bei Wien kan varmt rekommenderas. Enklaste sättet att ta sig dit, om man befinner sig i Wien, är att ta en spårvagn från Operan. (2009-06-13)


My Fair Lady på friluftsteatern i Mörbisch

Från en blygsam start år 1957 har det varje sommar i allt större format spelats operett på sjöscenen i Mörbisch, Österrike, det vill säga i dryga 50 år. För första gången är det så i sommar dags för musikalen att inta den stora arenan med plats för lite mera än 6000 åskådare. Musikalen är My Fair Lady.

My Fair Lady, Mörbisch 2009, sjöscenen.

Den storslagna friluftsteatern i Mörbisch, Österrike öppnades år 1957. Premiäruppsättning var Johann Strauss d y:s operett Zigenarbaronen och därefter har operettfestspel i allt större format anordnats varje sommar. För första gången tar nu sommarfestspelen steget över till musikal. Och då blir det en av alla tiders mest spelade - Frederick Loewes och Alan Jay Lerners My Fair Lady. Uppsättningen, som spelas mellan den 9 juli och 23 augusti, regisseras av den berömde skådespelaren Helmuth Lohner som dessutom spelar rollen som sopåkaren Alfred P. Doolittle. För den musikaliska ledningen svarar i år Caspar Richter, en av nutidens mest erfarna musikaldirigenter och en av personerna bakom de senaste tjugo årens stora musikalframgångar på Theater an der Wien i Wien. Festspelens intendent sedan början av 1990-talet är Harald Serafin, som publiken i Mörbisch också får se som Överste Pickering.

Friluftsteatern i Mörbisch har en spektakulär scen som är uppbyggd över vattnet i kanten av Neusiedler See längst österut i den österrikiska delrepubliken Burgenland. Även åskådardelen av arenan är imponerande. Den rymmer drygt 6000 personer. Operettfestspelen har varje sommar cirka 225 000 besökare och är därmed de största i världen i sitt slag. Den konstnärliga kvalitén är mycket hög och trots arenans storlek ges åskådaren mycket angenäma musik- och teaterupplevelser oavsett vald sittplats.

För den som är intresserad att titta närmare på friluftsteatern i Mörbisch så finns en förnämlig webbkamera som går att styra från festspelens hemsida. Genom webbkameran är det möjligt att följa hela förloppet när årets jubileumsuppsättning tar form och även när den spelas inför publik.

(2009-06-14)


Hög skrattfaktor på Fredriksdalsteatern i sommar

Lorden från gränden, Fredriksdalsteatern, Helsingborg 2009.En av de riktigt slitstarka musikalerna är Me An My Girl från 1937. Tio år efter urpremiären spelades musikalen på Södra Teatern i Stockholm och då i en av Nils Poppe bearbetad version med titeln Lorden från gränden. Och det är just Lorden från Gränden som i sommar med hög skrattfaktor går över tiljorna på Nils Poppes och numera Eva Rydbergs Fredriksdalsteater i Helsingborg. (2009-06-17)

 


Hög skrattfaktor på Fredriksdalsteatern, Helsingborg i sommar

En av de riktigt slitstarka musikalerna är Me An My Girl från 1937. Tio år efter urpremiären spelades musikalen på Södra Teatern i Stockholm och då i en av Nils Poppe bearbetad version med titeln Lorden från gränden. Och det är just Lorden från Gränden som i sommar med hög skrattfaktor går över tiljorna på Nils Poppes och numera Eva Rydbergs Fredriksdalsteater i Helsingborg.

Den 16 december 1937 hade en av de där riktigt framgångsrika engelska musikalerna premiär på Victoria Palace Theatre i London. Kompositör Noel Gay och texter av Arthur Rose och Douglas Furber. Titel: Me And My Girl. 1646 gånger spelades musikalen i den här första uppsättningen. Många gånger har den sedan återkommit på scener runt om i världen inte minst i Sverige. Den svenska titeln är ju lite annorlunda än den engelska - Lorden från gränden. Det var Nils Poppe som stöpte om Me And My Girl tio år efter urpremiären i London och 1947 var det premiär på Södra Teatern i Stockholm för Nils Poppes version. Och Poppe blev ju så småningom legendarisk underhållare och ledare på Fredriksdalsteatern med en första uppsättning år 1966 och den sista - Bröderna Östermans huskors - år 1993 varefter Eva Rydberg tog över.

Lorden från gränden, Fredriksdalsteatern i Helsingborg sommaren 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lorden från gränden spelas i sommar på Fredriksdalsteatern i Helsingborg i en uppsättning med bland andra Sofie Lindberg, Claes Malmberg och Eva Rydberg. För bearbetningen svarar denna gång Anders Aldgård. Regi: Jan Hertz. Programförklaringen lyder: Med pompa och ståt och glimten i ögat släpper vi loss en formidabel bergsprängare i lustspelsgenren. Med andra torde en hög skrattfaktor kunna utlovas.

Lorden från Gränden spelas från den 12 juni och till den 16 augusti varje dag utom måndagar och utom tisdag - torsdag i midsommarveckan. Vardagar och lördagar börjar föreställningen kl 19:30. Söndagar samt midsommarafton och midsommardagen kl 18:00. Från och med den 4 juli också föreställningar varje lördag kl 16:00. (2009-06-17)


Operetthälsningar från Wien på Hallwylska

Hallwylska Palatsets innergård.Stockholms Operettensemble står sedan fler än 25 år för lättsam sommarmusik på Hallwylska Palatsets innergård. Så också denna sommar. Premiär den 4 juli kl 19:00 och därefter föreställningar till och med den 16 augusti. (2009-06-18)


Anne-Lie Kinnunen och Mattias Nilsson på Hallwylska Palatset.Operetthälsningar från Wien på Hallwylska Palatset

Stockholms Operettensemble står sedan fler än 25 år för lättsam sommarmusik på Hallwylska Palatsets gård. Så också denna sommar. Premiär den 4 juli kl 19:00 och därefter föreställningar till och med den 16 augusti.

Som vanligt under juli och augusti gästas den inbjudande gården på det vackra Hallwylska Palatset av Stockholms Operettensemble. Årets produktion har titeln Operetthälsningar från Wien med en stor bukett operettmelodier, wienermusik och dans, allt sammanställt av Anne-Lie Kinnunen. Koreografi: Annika Listén. Hallwylska Palatset finns på Hamngatan 4 i Stockholm.

Premiärföreställningen äger rum lördagen den 4 juli kl 19:00. Därefter föreställningar onsdagar, torsdagar och lördagar kl 19:00 samt söndagar kl 16:00 till och med den 16 augusti. (2009-06-18)


Donau-Träume - Stor operettkavalkad med musik av Johann Strauss d y

Sedan år 1995 spelas sommaroperett i Lübeck, Tyskland. Platsen är Neue Freilichtbühne Johanneum. Årets upplaga är utformad som en stor kavalkad med sång musik från operetter av Johann Strauss d y.

Den i Lübeck verksamme regissören Michael P. Schulz grundade år 1995 Lübecker Sommeroperette. Första uppsättningen var Eduard Künneckes Der Vetter aus Dingsda - Kusinen från Batavia. Sedan dess har fjorton operetter och ett flertal operettkavalkader uppförts på den teater som är hemvist för evenemangen - Neue Freilichtbühne Johanneum.

I sommarens upplaga av Lübecker Someroperette bjuds publiken på en stor kavalkad med avsnitt från en rad kända och mindre kända operetter med musik av Johann Strauss d y. Exempel på kända operetter är Wiener Blut, Die Fledermaus och Eine Nacht in Venedig. Till de sällan eller mycket sällan framförda operetter från vilka avsnitt framförs i Lübeck hör Jabuka eller Das Apfelfest, Casanova och Waldmeister.

Lübecker Sommeroperette har premiär den 25 juli och sista föreställningen spelas den 23 augusti. (2009-06-18)


Der Vogelhändler, Langenlois, Österrike 2009.

 

Der Vogelhändler i Langenlois, Österrike

I ett mjukt böljande vinodlingsdistrikt några mil nordväst om Wien ligger den lilla staden Langenlois med det anrika och vackra Schloss Haindorf. Det vackra slottet utgör kuliss till de operetter som varje sommar sedan 1996 uppförs i Langenlois. Sommaren 2009 har valet fallit på Der Vogelhändler med musik av Carl Celler. (2009-06-20)

 


Bad Hall, Österrike bjuder på Der Graf von LuxemburgDer Graf von Luxemburg i Bad Hall, Österrike sommaren 2009.

I den vackra kurstaden Bad Hall några mil söder om Linz i Österrike bjuds teaterbesökare varje sommar på förnämliga operettfestspel. Spelplats är ortens Stadsteater. Innevarande sommar ges Franz Lehárs Der Graf von Luxemburg - Greven av Luxemburg.

Franz Lehárs riktiga genombrott som operettkompositör kom den 30 december 1905 i och med Den glada änkans urpremiär på Theater an der Wien i Wien. Premiären blev inledningen på det som brukar kallas för Operettens silverepok, en epok kom att vara några tiotal år framåt i tiden. Knappa fyra år efter Glada änkans premiär gjorde den andra i raden av Franz Lehárs många succéoperetter entré. Titel: Der Graf von Luxemburg. Handlingen baserar sig på en av Johann Strauss d y:s mindre framgångsrika operetter med titeln Die Göttin der Vernuft från 1897. För omarbetningen svarade Alfred Maria Willner och Robert Bodanzky.

Stadttheater, Bad Hall.Och det är alltså Der Graf von Luxemburg som teaterbesökarna i Bad Hall bjuds på i sommar. Premiären ägde rum den 19 juni och operetten spelas till och med den 8 augusti. Föreställningarna börjar kl 19:30.

Den idylliska kurstaden Bad Hall ligger invid kanten av Alperna några mil söder om Linz i Oberösterreich, Österrike. (2009-06-20)


Die lustige Witwe Kufstein 2009.Die lustige Witwe - årets sommaroperett i Kufstein

Sedan 2007 spelas sommaroperett på en unik och storslagen arena med vidunderlig utsikt över Kufstein och de omkringliggande Alperna. Årets operett är Die lustige Witwe - Den glada änkan - med musik av Franz Lehár.

 Kufstein ligger några mil in i Österrike, ungefär halvvägs mellan München och Salzburg.

(2009-06-20)


Die lustige Witve, Kufstein somaren 2009.Die lustige Witve i Kufstein, Österrike

Ett nytt centrum för sommaroperett håller på att växa fram i Kufstein, Österrike. Premiäroperetten var Die Fledermaus år 2007. 2008 följde Die Csárdásfürstin och kommande sommar spelas Die lustige Witve med musik av Franz Lehár.

En härlig uppsättning kommer det alldeles säkert att bli på den mycket vackra och säregna utomhusarenan i Kufstein, Österrike instundande sommar. Där spelas då Den glada änkan - Die lustige Witwe, Franz Lehars mästerverk med urpremiär på Theater an der Wien i Wien den 30 december 1905. Text av Victor Léon och Leo Stein. Till uppsättningen i Kufstein har arrangörerna lyckats engagera den förnämliga orkestern och kören vid Staatsoper Timisoara i Rumänien. Dirigent är Professor Michael Tomaschek som vanligtvis dirigerar vid Volksoper i Wien och som också leder det berömda Johann-Strauss-Kapelle i samma stad.

Föreställningstider Glada änkan i Kufstein är 31 juli, 1, 7, 8, 14 och 15 augusti. Möjligen blir det också föreställningar den 5 och 12 augusti. Föreställningarna börjar kl 20:30.

Arenan i Kufstein, inklusive publikutrymmena, är unik på det viset att den vid regn kan täckas över med något som liknar ett jättelikt paraply. Den ligger alldeles intill den stora stadsfästningen på ett berg mitt i staden. Fästningen i sig är en stor sevärdhet och utsikten från berget är hänförande vacker. Har du vägarna förbi Kufstein i slutet av juli och början av augusti så kan en föreställning av Glada änkan varmt rekommenderas. (2009-06-20)

Den medeltida fästningen i Kufstein.


Der Vogelhändler vid Schloss Haindorf i Langenlois, Österrike

I ett mjukt böljande vinodlingsdistrikt några mil nordväst om Wien ligger den lilla staden Langenlois med det anrika och vackra Schloss Haindorf. Det vackra slottet utgör kuliss till de operetter som varje sommar sedan 1996 uppförs i Langenlois. Sommaren 2009 har valet fallit på Der Vogelhändler med musik av Carl Celler.

Niederöstereichscher Operettensommer.Den 10 januari 1891 hade Carl Zellers operett Der Vogelhändler - Fågelhandlaren - urpremiär på Theater an der Wien i Wien. Operetten skulle visa sig bli hans mest framgångsrika och den sätts regelbundet upp på teatrar över hela världen. Zeller var jurist och högt uppsatt tjänsteman i det österrikiska Kulturministeriet men också musikaliskt mycket välutbildad och framgångsrik som kompositör.

Sommarens operett i den pittoreska lilla orten Langenlois, som ligger ett stycke nordväst om Wien, är just Carl Zellers Der Vogelhändler. Operetten spelas invid Schloss Haindorf där slottets fasad utgör en mycket vacker scenisk kuliss.

Det musikaliska ansvaret för produktionen har Professor Uwe Theimer. Bland de medverkande finns den mycket folkkära veteranen från Volksoper i Wien - Guggi Löwinger. Fågelhandlaren Adam spelas av Thomas Ebenstein och Brevbärerskan Postchristel av Maria Rosendorfsky. Se bild till höger.

Der Vogelhändler har premiär torsdagen den 23 juli  och spelas sedan till och med den 15 augusti. Föreställningarna startar kl 20:30.

Att uppleva en operettföreställning vid det idylliska Schloss Haindorf med anslutande promenad och lättare förtäring i den vackra slottsträdgården är en mycket behaglig upplevelse. (2009-06-20)


Slottsteatern, Schönbrunn i Wien.

En evigt grön och en rar operett på Slottsteatern i Schönbrunn

På den vackra teatern vid slottet Schönbrunn i Wien spelas sedan några år sommaroperett. Denna säsong står två produktioner på programmet, båda med musik av Carl Zeller: Den evigt gröna Der Vogelhändler och rariteten Der Obersteiger.Carl Zeller (1842-1898).

I mitten av 1700-talet lät den dåvarande österrikiska kejsarinnan Maria Theresia inreda en teater på slottet Schönbrunn i Wien. Teatern invigdes 1747 och den har under århundradenas lopp varit platsen för många fascinerande skådespel, inte minst med politisk anknytning. Under Wien-kongressens dagar underhölls kejsare och kungar från hela Europa på teatern. Numera är den under vinterhalvåret övningsscen för elever vid  Wien-universitets kultur- och musiklinje.

Sedan några år produceras också sommaroperett på den vackra teatern. I år står två operetter på programmet, båda med musik av Carl Zeller (1842-1898): Den evigt gröna Der Vogelhändler och rariteten Der Obersteiger. Der Vogelhändler hade premiär den 10 januari 1891 på Theater an der Wien i Wien och blev en succé som består även i våra dagar. För samma teater skrev Carl Zeller musiken till Der Obersteiger med premiär den 5 januari 1894. I operetten används samma folkliga framgångsrecept som i Der Vogelhändler. Textförfattarna är också desamma - Moritz West och Ludwig Held. Att upprepa succén med Der Vogelhändler lyckades nu inte och Der Obersteiger uppförs numera mycket sällan. Det är därför mycket glädjande att Herbert Mogg, musikalisk ledare för sommaroperetterna på Schönbrunn och en av nutidens främsta operettkännare, låter uppföra den här rariteten.

Der Vogelhändler har premiär torsdagen den 16 juli  och spelas sedan till och med den 30 augusti. Föreställningarna startar med ett par undantag kl 19:30. Der Obersteiger spelas två föreställningar - den 9 och den 16 augusti kl 19:30 (2009-06-21)


Sommaroperett och -musikal i Frankrike

La belle de Cadix i Lamalou-Les-Bains, Frankrike sommaren 2009.I den vackra lilla orten Lamalou-les-Bains inte långt från Montpellier i södra Frankrike bjuds besökarna under sommaren 2009 på ett stort musikal-, operett- och operaprogram. De operetter som produceras är L'auberge du Cheval Blanc - Värdshuset Vita Hästen och så en riktig raritet: La belle de Cadix - Den vackra från Cadix. Musikalinslaget i festivalen är Hello Dolly.

Även i Frankrike spelas sommaroperett, närmare bestämt i Lamalou-Les Bains, en pittoresk liten kurort i det natursköna området lite nordöst om Montpellier i södra Frankrike. I det mycket ambitiösa festivalprogrammet ingår två operetter och en musikal.

Den inledande operetten är en raritet med titeln La belle de Cadix - Den vackra från Cadix. Operetten hade urpremiär den 24 december 1945 på Casino-Montparnasse i Paris. Musiken är komponerad av Francis LopezRobert Stolz (1880-1975). (1916-1995). Texten är skriven av Maurice Vandair.

Operett nummer två är en av alla tiders mest omtyckta och framförda - L'auberge du Cheval Blanc - Värdshuset Vita Hästen från 1930 med musik av bland andra Ralph Benatzky och Robert Stolz. (Bilden till höger.)

Även en musikal ingår i festivalen. Det är Jerry Hermans mycket framgångsrika Hello Dolly med texter av Herman själv och Michael Stewart. Urpremiär år 1964.

Operetterna och musikalen uppförs mellan den 29 juli och 23 augusti 2009 på Théâtre du Casio de Lamalou-Les Bains. Avslutningen den 23 augusti sker med ett stort musikaliskt operettfyrverkeri. (2009-06-25)


Berit Carlberg åter med musikalisk sommarkomedi

Med Wendela Hebbes Hus i Södertälje som intagande kuliss bjuder Berit Carlberg, Lottie Ejebrant, Kent Malmström och Åke Hellberg i sommar på elegant musikalisk komedi i form av Ronald Harwoods pjäs Kvartetten.

En elegant musikalisk komedi spelas i sommar invid det vackra och Wendela Hebbes Hus i Södertälje. Titel: Kvartetten. Text av engelsmannen Ronald Harwood. Det är sångerskan, regissören med mera Berit Carlberg som ännu en sommar undfägnar publiken med kultiverad, klassisk och underhållande komedi. Övriga medverkande är Lottie Ejebrant, Kent Malte Malmström och Åke Hellberg.

Det hela tilldrar sig på ett hem för pensionerade operasångare. I hemmets vardagsrum samlas fyra operadivor och minns gamla tider och en och annan aria. Mycket humor kan utlovas men också stänk av allvar.

Kvartetten har premiär den 8 juli och spelas sedan onsdagar, torsdagar och fredagar kl 19:00 samt lördagar och söndagar kl 16:00 till och med den 23 augusti. Platsen är alltså Wendela Hebbes Hus i Södertälje. (2009-06-27)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 

Eva Magnusson, sopran med Arosorkestern den 6 juni 2009.

Eva Magnusson, sopran och Helen Grönberg.

Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Arosorkestern den 6 juni 2009.

Markus Norrman, baryton, Eva Magnusson, sopran och Helen Grönberg.

Arosorkestern med ackordionisten Esbjörn Ferm i Västerås Konserthus den 6 juni 2009.

Arosorkestern med ackordionisten Esbjörn Ferm.


Välkommen att klicka på bilderna här ovan och till vänster för att se dem i större format.


Plats På Scen! Informationsblad.


Välkommen att klicka på bilden här ovan för att se den i större format.


Der Zigeunerbaron, Sommerarena Baden 2009.

Bild från Der Zigeunerbaron på Sommerarena Baden bei Wien - en av de två operetter som spelas där sommaren 2009. Den andra är Maske in Blau.

Foto och copyright:

Christian Husar.

My Fair Lady, Mörbisch, Österrike 2009.

Nadine Zeintl och Harald Serafin i My Fair Lady, Mörbisch 2009.

Harald Serafin som Överste Pickering och Nadine Zeintl som Eliza Doolittle i My Fair Lady Mörbisch 2009.

Friluftsarenan i Mörbisch, Österrike.

Välkommen att klicka på bilderna här ovan och till vänster för att se dem i större format.


Lorden från Gränden, Fredriksdalsteatern i Helsingborg 2009.

Lorden från gränden, Fredriksdalsteatern i Helsingborg sommaren 2009.

Lorden från Gränden. Fredriksdalsteatern i Helsingborg sommaren 2009.

Johann Strauss d y.

Johann Strauss d y

1825-1899

Litografi av Josef Kriehuber 1853.

Historisches Museum, Wien.

Der Graf von Luxemburg, Bad Hall, Österrike sommaren 2009.
Der Graf von Luxemburg, Bad Hall.

Kufstein. Utsikt från Fästningsberget.

Utsikt från Fästningsberget i Kufstein. På berget finns den unika arena - se nedan - där det sedan 2007 spelas sommaroperett.

Kufstein, Sommararenan på Fästningsberget.

Välkommen att klicka på bilderna här ovan för att se dem i större format.


 

Der Vogelhändler, Langenlois, Österrike 2009.
Maria Rosendorfsky och Thomas Ebenstein i Der Vogelhändler, Langenlois 2009.

Schlosstheater Schönbrunn i Wien.

Schlosstheater Schönbrunn i Wien.

Scenbild Der Vogelhändler, Schlosstheater Schönbrunn sommaren 2009.

Scenbild från Der Vogelhändler, Schlosstheater Schönbrunn sommaren 2009.

Kurbad i Lamalou-Les-Bains, Frankrike.

Kurbad i Lamalou-Les-Bains, Frankrike.

Hello Dolly i Lamalou-Les-Bains sommaren 2009.

Hello Dolly i Lamalou-Les-Bains sommaren 2009.

L'auberge du Cheval Blanc - Värdshuset Vita Hästen i Lamalou-Les-Bains sommaren 2009.

L'auberge du Cheval Blanc - Värdshuset Vita Hästen i Lamalou-Les-Bains sommaren 2009.

Kvartetten, Södertälje sommaren 2009.

Berit Carlberg, Lottie Ejebrant, Kent Malte Malmström och Åke Hellberg i Kvartetten vid Wendela Hebbes Hus i Södertälje sommaren 2009.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 26 november 2009

© Edition Allegro Musik HB