ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Maj 2006


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2006-05-02

Raffinerad musik med Arosorkestern och Harvinder Singh

2006-05-08

En vårkväll med sång och dikt på Millesgården

2006-05-19

Musikdirektör Helge Lundqvist i Plats På Scen Special Blåsmusik!

2006-05-27

Der Graf von Luxemburg i Mörbisch

2006-05-27

Die lustige Witwe och Fatinitza i Bad Ischl

2006-05-27

Sommarens operett i Langenlois - Das Land des Lächelns

2006-05-29

Friluftskonsert i Västerås den 6 juni med Arosorkestern

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Raffinerad musik med Arosorkestern och Harvinder Singh

Arosorkestsern under ledning av Helen Grönberg vid konsert den 1 maj 2006 i Västerås Konserthus. Solist: Harvinder Singh på sitar.

Med den indiska ambassadören som hedersgäst kunde publiken i Västerås Konserthus avnjuta en synnerligen angenäm musikafton när Arosorkestern i Västerås måndagen den 1 maj 2006 bjöd på utsökt symfonisk musik med den världsberömde Harvinder Singh som solist på sitar. Bland annat framfördes ett av Gunnar Valakare specialkomponerat verk för sitar och symfoniorkester. En höjdpunkt i konserten var det mycket finstämda mötet mellan den indiska sitaren och symfoniorkestern i folkmelodin Kristallen den fina i ett arrangemang av dirigenten Helen Grönberg.

(2006-05-02)

Till Arosorkestern »


En vårkväll med sång och dikt på Millesgården

Publiken i den stora och vackra konsthallen vid Millesgården på Lidingö fick söndagen den 7 maj 2006 vara med om det något ovanliga och mycket spännande att framstående pedagoger, sångare och recitatörer i Svenska Sång- och Talpedagogförbundet - SSTPF - bjöd på ett mycket angenämt divertissemang med det passande temat En vårkväll med sång och dikt. Publiken kunde avnjuta allt från opera, operett, musikal, romanser, wienerlieder till lyrik och prosa. Bland andra medverkade Maria Bernhardsson, Jacqueline Delman, Torsten Föllinger, Michaela von Koch, Tobjörn Lillieqvist, Eva Magnusson, Carl Johan Nygren, Iwa Sörenson och Elisabeth Wärnfeldt. För utsökt ackompanjemang på piano svarade Samuel Skönberg. (2006-05-08)


Musikdirektör Helge Lundqvist i Plats På Scen Special Blåsmusik!

Lars Stolt, Helge Lundqvist och Kjell Sandberg den 15 maj 2006.I radioprogrammet Plats På Scen! fredagen den 19 maj kl 12.00 - 13.00 med repris söndagen den 21 maj kl 15.00 - 16.00 samtalar en nestor inom det svenska musiklivet,  musikdirektören, kapellmästaren och kompositören Helge Lundqvist, med programvärdarna Kjell Sandberg, Lars C Stolt och Bo Magnusson.

Plats På Scen! sänds varje fredag kl 12.00 - 13.00. Repris söndagar kl 15.00 - 16.00. Kanalen är Radio Viking på 101,4 MHz och på Internet med adressen www.radioviking.mine.nu. Plats På Scen! sänds också över Kustradion 105 MHz på spanska solkusten - Costa del Sol. Internet www.kustradion.nu. Kustradions sändningstider är tisdagar och söndagar  kl 21.00.  (2006-05-19)

Till musikförteckning »


Der Graf von Luxemburg i Mörbisch

Några mil sydöst om Wien vid den vackra Neusiedler See, och i ett av Österrikes mest betydande vinodlingsdistrikt, ligger den idylliska lilla orten Mörbisch. Förutom vinet är det årliga operettfestspel som har gjort orten känd och berömd. Festspelen har genomförts varje sommar sedan 1957 och med tiden blivit världens största inom konstriktningen operett. 220000 Friluftsteatern i Mörbisch vid Neusiedler See, Burgenland, Österrike.besökare kommer numera varje sommar till Mörbisch för att uppleva operett.

Föreställningarna spelas på en imponerande stor sjöscen och på den konstgjorda sluttningen ner mot scenen finns plats för mer än 6000 åskådare på bekväma och fast monterade stolar. Intendent för festspelen är sedan 1993 sångaren och skådespelaren Harald Serafin. Musikalisk ledare är Rudolf Bibl.

Sommarens uppsättning i Mörbisch är Der Graf von Luxemburg med musik av Franz Lehár och text av Victor Léon och Leo Stein. Premiären äger rum den 13 juli 2006 och föreställningar ges därefter varje torsdag, fredag, lördag och söndag till och med den 27 augusti. (2006-05-27)

Till artikel om Seefestspiele Mörbisch »


Die lustige Witwe och Fatinitza i Bad Ischl

Kongress- und Theaterhaus i Bad Ischl, Österrike.

I österrikiska Salzkammergut, ett av Europas mest natursköna områden, ligger kurstaden Bad Ischl. Få, om ens några, orter har under de senaste 150 åren under kortare eller längre tider hyst så många av de riktigt stora kompositörerna, textförfattarna, regissörerna och producenterna från den musikaliska världen. Sedan år 1961 förs stadens musikaliska traditioner vidare bland annat med årliga operettfestspel i det mycket vackra gamla kurhuset numera benämnt Kongress und Theaterhaus. Spelperiod 2006 är 8 juli till 27 augusti och då uppförs dels Franz Lehárs Die lustige Witwe - Den glada änkan, dels den mycket sällan spelade Fatinitza med musik av Franz von Suppé. (2006-05-27)


Sommarens operett i Langenlois - Das Land des Lächelns

Elisabeth Flechl som Lisa i Das Land des Lächelns, Langenlois, Österrike sommaren 2006. Foto: Christian Schneider.I ett mjukt böljande vinodlingsdistrikt några mil nordväst om Wien ligger den lilla staden Langenlois med det anrika och vackra Schloss Haindorf. Med slottet som en alldeles äkta kuliss genomförs varje år den så kallade Niederösterreichischer Operettensommer. Verksamheten inleddes år 1996 med Robert Stolz operett Zwei Herzen im Dreivierteltakt och när operettsomrarna nu går in på sin elfte säsong så sker detta med Das Land des Lächelns, Franz Lehárs mästerverk från 1929.

Föreställningsserien i Langelois börjar den 21 juli och sista föreställningen spelas den 13 augusti. (2006-05-27)


Friluftskonsert i Västerås den 6 juni med Arosorkestern

Eva Magnusson och Jonas Grönberg med Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg.I samband med firandet av Sveriges Nationaldag tisdagen den 6 juni 2006 bjuder symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - på en musikalisk högtidsstund invid det mycket lovordade nya konserthuset i Västerås. Konserthuset hyser en förnämlig utomhusestrad som vetter ut mot den vackra Vasaparken och det är på denna estrad som Arosorkestern konserterar den 6 juni. En alldeles speciell glädje är det att i konserten kunna bjuda på en utsökt version av Kom i min famn i arrangemang av Mats Olsson, en av Sveriges främsta arrangörer genom tiderna. 

Dirigent vid konserten, som börjar kl 18.00, är Helen Grönberg och sångsolister är sopranen Eva Magnusson. Fri entré. (2006-05-29)

Välkommen till en angenäm musikupplevelse i den vackra svenska försommartiden!

Till Arosorkestern »

Till Västmanlandsmusiken »


 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

  

  

  

      

 

 

Harvinder Singh, solist på sitar, och dirigenten Helen Grönberg efter konsert i Västerås Konserthus den 1 maj 2006.

Harvinder Singh, solist på sitar, och dirigenten Helen Grönberg efter konserten den 1 maj 2006 i Västerås Konserthus. 


Bilden till vänster: Konsertbesökaren Mildred Jansson (i hatt) flankerad av Torbjörn Lillieqvist och Eva Magnusson. Längst till höger Gunnel Bergström som tillsammans med Jacqueline Delman svarade för konsertens programsammanställning, regi och presentation.


 


Från vänster på bilden:

Lars C Stolt, Helge Lundqvist och Kjell Sandberg.


Affisch Der Graf von Luxemburg, Mörbisch sommaren 2006.
Informationsfolder Lehár Festival Bad Ischl 2006.
Affisch Das Land des Lächelns i Langenlois, Österrike sommaren 2006.

Eva Magnusson, solist och Helen Grönberg, dirigent i Arosorkestern, Västerås.

Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg (till höger på bilden) ger konsert den 6 juni på utomhusestraden vid Västerås Konserthus. Sångsolister är

Eva Magnusson och Jonas Grönberg.

Västerås Konserthus mot Vasaparken där Arosorkestern konserterar på Svenska Flaggans Dag den 6 juni 2006. Välkommen att klicka på bilden för större format.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 2 september 2006

© Edition Allegro Musik HB