ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Mars 2006


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2006-03-09

Cirkusprinsessan och Evita i Baden bei Wien

2006-03-11

Operett i Bad Ischl Österrike

2006-03-29

Ny sökfunktion

2006-03-31

Plats På Scen Special Blåsmusik!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Cirkusprinsessan och Evita i Baden bei Wien

Maya Hakvoort i musikalen Evita. Stadttheater Baden bei Wien.En mycket förnämlig uppsättning av Emmerich Kálmáns Cirkusprinsessan från 1926 har nu fått sällskap på den högklassiga operetteatern i Baden bei Wien av Evita med musik av Andrew Lloyd Webber och sångtexter av Tim Rice. De båda produktionerna spelas omväxlande till och med slutet av mars. Mera information via länken här nedan till höger.

Ett referat från uppsättningen i Baden bei Wien av Die Zirkusprinzessin kommer fredagen den 10 mars kl 12.00 i radioprogrammet Plats På Scen!. Repris söndagen den 12 mars kl 15.00. Kanalen är Radio Viking på 101,4 MHz och på Internet med adressen www.radioviking.mine.nu. Plats På Scen! sänds också över Kustradion 105 MHz på spanska solkusten - Costa del Sol. Internet www.kustradion.nu. Kustradions sändningstider är tisdagar och söndagar  kl 21.00. Programmet den 10 mars innehåller också referat och musik från en aktuell produktion på Volksoper i Wien av operetten Die Herzogin von Chicago. (2006-03-09)

Till musikförteckningar Plats På Scen! »


Operett i Bad Ischl, Österrike

I österrikiska Salzkammergut, ett av Europas mest natursköna områden, ligger kurstaden Bad Ischl. Få, om ens någon, stad har under de senaste 150 åren under kortare eller längre tider hyst så många av de stora kompositörerna, textförfattarna, regissörerna och producenterna från den musikaliska världen. För att nämna några av kompositörerna: Johannes Brahms, Johann Strauss d y, Oscar Straus, Leo Fall, Carl Michael Ziehrer, Robert Stolz, Emmerich Kálmán och Franz Lehár. Den senare var stadigvarande bosatt i Bad Ischl vilket dagens besökare påminns om genom den palatslika villa som var Lehárs hem och som nuförtiden är ett fascinerande museum. Stadens musikaliska traditioner förs vidare bland annat med årliga operettfestspel i det mycket vackra gamla kurhuset numera benämnt Kongress und Theaterhaus. Spelperiod 2006 är 8 juli till 27 augusti och då uppförs dels Franz Lehárs Den glada änkan, dels den mycket sällan spelade Fatinitza med musik av Franz von Suppé.

Under vinterhalvåret kan invånare och besökare i Bad Ischl avnjuta musik i många olika former av såväl små ensembler som stora symfoniorkestrar med sång och instrumentalsolister. Varje fredagseftermiddag ger Salzkammergut Salonquintett under ledning av stadens musikchef Walter Erla mycket omtyckta operettkonserter på det världsberömda Café Zauner. (2006-03-11)

Mera information om sommarens operettfestspel i Bad Ischl »

Mera information om Café Zauner »

Mera information om Bad Ischl »


Ny sökfunktion

Det är med stor glädje som vi nu kan erbjuda alla besökare en ny och bekväm sökfunktion på vår Internet-plats www.allegromusik.com. Sökfunktionen använder sig av Googles avancerade verktyg vilket garanterar mycket goda och kompletta resultat.

Sökfunktionen och mera information om användningen når Du från Första sidan och Nyheter på vår Internet-plats, och Första sidan och Nyheter kan Du alltid komma till från Huvudmenyn längst upp till vänster på varje sida.

Varmt välkommen att prova den nya funktionen genom att klicka på länken här nedanför till höger. (2006-03-29)


Plats På Scen Special Blåsmusik!

Mats Janhagen dirigerar Militärmusiksamfundets musikkår vid jubileumskonsert den 19 mars 2006 på Piperksa Muren i Stockholm.Alla vänner av blåsmusik bjuds på en högtidsstund fredagen den 31 mars kl 12.00 - 13.00 i radioprogrammet Plats På Scen Special Blåsmusik! Tema är kungliga marschkompositörer. Dessutom innehåller programmet referat och musik från Militärmusiksamfundets jubileumskonsert den 19 mars 2006 på Piperska Muren i Stockholm med Mats Janhagen som dirigent och Christian Sundberg, grundare av Militärmusiksamfundets musikkår, som gästdirigent.

I radiostudion finns blåsmusikkännarna Lars C Stolt och Kjell Sandberg tillsammans med ordinarie programvärden i Plats På Scen!, Bo Magnusson.

Plats På Scen! sänds varje fredag kl 12.00 - 13.00. Repris söndagar kl 15.00 - 16.00. Kanalen är Radio Viking på 101,4 MHz och på Internet med adressen www.radioviking.mine.nu. Plats På Scen! sänds också över Kustradion 105 MHz på spanska solkusten - Costa del Sol. Internet www.kustradion.nu. Kustradions sändningstider är tisdagar och söndagar  kl 21.00.  (2006-03-31)

Till musikförteckning »

Till Miltärmusiksamfundet »


     

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

  

   

   

   

   

   

  

   

    

Stadttheater Baden bei Wien.

Stadttheater Baden bei Wien.


Bilden till vänster:

Maya Hakvoort som Evita Perón i Andrew Lloyd Webbers musikal Evita.

Foto: (c) www.christian-husar.com


Lia Burger, sopran och Walter Erla, ledare för Salzkammergut Salonquintett.

Lia Burger, sopran och Walter Erla, ledare för Salzkammergut Salonquintett, vid operettkonsert den 3 mars 2006 på det världsberömda Café Zauner i

Bad Ischl.

Christian Sundberg, grundare och mångårig ledare av Militärmusiksamfundets musikkår, vid jubileumskonsert den 19 mars 2006.

Christian Sundberg, grundare och mångårig ledare av Militärmusiksamfundets musikkår, vid jubileumskonsert den 19 mars 2006 på Piperska Muren i Stockholm. Foto: Bo Sten. 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 23 augusti 2006

© Edition Allegro Musik HB