ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Mars 2009


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2009-03-19

Hör operett, musikal och filmmusik i radioserien Plats På Scen!

2009-03-23

Ännu en succé för den nya svenska musikalen Tyrolerprinsessan

2009-03-24

Stor framgång för musikalen Tyrolerprinsessan i Enköping

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Hör operett, musikal och filmmusik i radioserien Plats På Scen!

Varje fredag kl 12:00 och varje söndag kl 15:00. Kanal: Radio Viking på 101,4 MHz och Internet www.radioviking.se. Stationen för lyssnare med vuxen smak! Programvärd: Bo Magnusson.

I Plats På Scen! fredagen den 20 mars med repris söndagen den 22 mars bland mycket annat om och med den nyligen bortgångne Sydney Chaplin, son till Charlie Chaplin. Musik från Funny Girl 1964 i vilken Chaplin spelade den manliga huvudrollen mot Barbara Streisand.

Välkommen att klicka på länken här nedanför för utförliga uppgifter om musiken i veckans och de tidigare drygt 240 upplagorna i programserien. (2009-03-19)

Till musikförteckning Plats På Scen! 20 mars 2009 »


Tyrolerprinsessan Enköping 21 mars 2009. Från vänster: Eva Magnusson, Sven Idar och Helen Grönberg.Ännu en succé för den nya svenska musikalen Tyrolerprinsessan

Lördagen den 21 mars 2009 var det dags för publiken på den fina teatern i Enköping att få stifta bekantskap med Sven Idars och Peter Tornborgs musikal Tyrolerprinsessan. Och med tanke på den fulltaliga publikens stora gensvar var det uppenbarligen en mycket angenäm bekantskap. På bilden ovan syns från vänster Eva Magnusson, Tyrolerprinsessan Heidi, Sven Idar, kompositör av musiken i Tyrolerprinsessan och Helen Grönberg, dirigent i den ackompanjerande, symfoniska Arosorkestern. (2009-03-23)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stor framgång för musikalen Tyrolerprinsessan i Enköping

Stor publiksuccé kunde noteras i Enköping den 21 mars 2009 när Opera Congratia med sju sångsolister, Arosorkestern med 50 musiker och den 30-hövdade Tyrolerkören gästade stadens teater Joar Blå med Tyrolerprinsessan - nyskriven svensk musikal. De som först och främst skall hedras för att detta stora och lyckade arrangemang kom till stånd i Enköping är medlemmarna i Kulturföreningen Gamla Tingshusets Vänner.

Tyrolerprinsessan i Enköping den 21 mars 2009.Frågan är väl om Joar Blå, teatern i Enköping, någon gång tidigare har intagits av ett så stort teatersällskap som lördagen den 21 mars 2009. Med sångare, kör, orkester och teknikpersonal handlade det om närmare 100 personer. Stora delar av teaterscenen fylldes av orkester och kör under ledning av dirigenten Helen Grönberg. På den resterande delen agerade musikalens sångsolister med stor spelglädje och både mustig och vacker sång - Ulrika Nilsson (Rosie Warbler, teaterdirektris), Eva Magnusson (Heidi, Tyrolerprinsessa ), Anne-Marie Brinck (Poppy, allt i allo på teatern), Peter Tornborg (Greve), Harald Nygren (Fritz, bondpojke) Alf Olsson (Kronofogde och Tvålhandlare) och Peter Strandberg (Hermann, värdshusvärd).

Manus och sångtexter i Tyrolerprinsessan är skrivna av Peter Tornborg. Musiken är komponerad och arrangerad för symfoniorkester av Sven Idar. Idar är sedan decennier en välkänd och uppskattad profil i svenskt musikliv inte mins som ackompanjatör åt rader av sångare, sångerskor och skådespelare. Vid nyligen fyllda 70 år fortsätter musik att flöda från en aldrig sinande inre ådra. Den nya musikalen Tyrolerprinsessan är ett gott exempel. Och i den får publiken nu uppleva en efterlängtad, och mycket uppskattad, renässans för melodin i musikalvärlden, kännemärket för de stora klassiska verken i genren.

En alldeles särskild eloge går till medlemmarna, och särskilt Astrid Schyberg, i Kulturföreningen Gamla Tingshusets Vänner i Enköping vars initiativ, engagemang och arbete säkerställde genomförandet av det stora evenemanget. Andra som med sitt välvilliga stöd bidrog till att göra evenemanget möjligt var Länshem Fastighetsförmedling, PEAB, Sparbanken i Enköping, AB Enköpings Hyresbostäder, Nordea och Kulturnämnden i Enköping. En avgörande insats gjordes av TJ Produktion som svarade för ljud och ljus. (2009-03-24)

Varmt tack till alla er som kom till Joar Blå den 21 mars!


 

     

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

  

   

   

   

   

   

  

   

    

Bilden här ovan, från vänster:

Eva Magnusson, Sven Idar och Helen Grönberg.


Bilden till vänster, och från vänster: Alf Olsson, Kronofogde och Tvålhandlare, Peter Strandberg, Värdshusvärden Hermann, Eva Magnusson, Tyrolerprinsessan Heidi, Peter Tornborg, Greven, Helen Grönberg, dirigent Arosorkestern, Harald Nygren, Bondpojken Fritz, Ulrika Nilsson, Teaterdirektrisen Rosie Warbler, Sven Idar, kompositör. Längst fram Anne-Marie Brinck, Poppy, Allt i allo i pjäsen, här i björnskepnad.


Välkommen att klicka på bilder och affisch som hör till den här artikeln för att se dem i större format.


Ulrika Nilsson.

Ulrika Nilsson - Rosie i Tyrolerprinsessan.

Eva Magnusson.

Eva Magnusson - Heidi i Tyrolerprinsessan.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 30 oktober 2009

© Edition Allegro Musik HB