ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

 

 

Arkiv Nyheter

Mars 2012


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2012-03-06

Premiärbilder En natt i Venedig

2012-03-09

Inslag i Plats På Scen! från succéoperetten Mädi med musik av Robert Stolz

2012-03-15

Många rariteter i radioserien Plats På Scen! den 16 mars 2012

2012-03-15

Lehár Festival Bad Ischl sommaren 2012

2012-03-26

Succé vid lunchkonsert med Karlbergs Musikkår

2012-03-26

Bilder från Lunchkonsert den 22 mars 2012 med Karlbergs Musikkår på Militärhögskolan Karlberg

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Premiärbilder En natt i Venedig

Sallay, Sjögren, Concha och Magnusson i En natt i Venedig.

Vogel och Concha i En natt i Venedig.

Sallay och Sjögren i En natt i Venedig.

Magnusson och Tornborg i En natt i Venedig.

Magnusson och Concha i En natt i Venedig.

Sallay, Concha, Tornborg, Magnusson och Sjögren i En natt i Venedig.


Inslag från succéoperetten Mädi med musik av Robert Stolz

Operetten Mädi med musik av Robert Stolz. Premiäraffisch 1 april 1923.Upplaga nummer 354 i radioserien Plats På Scen!om och med operett, musikal och filmmusik innehåller bland annat en stor bukett musik från Mädi, succéoperett med premiär den 1 april 1923 (affischen till vänster) och med musiken komponerad av Professor Robert Stolz. Därutöver avsnitt från det svenska uruppförandet 1947 av George Gershwins Porgy And Bess i Radiotjänsts Riksprogram och musik från Benny Anderssons och Björn Ulvaeus Kristina från Duvemåla med anledning av Radio Vikings lyssnarresa till Helsingfors och Svenska Teatern den 18 - 21 mars.

Plats På Scen! med Bo Magnusson som programvärd sänds direkt fredagar kl 12:00 - 13:00. Repris söndagar kl 15:00 - 16:00. Kanal: Radio Viking på 101,4 MHz och via Internet på adressen www.radioviking.se. Under en vecka efter direktsändningen kan programmet också avlyssnas via Radio Vikings webbradiosida.

För uppgifter om musiken i varje veckas upplaga av Plats På Scen! är Du välkommen att klicka på Plats På Scen! i menyn till vänster på webbplatsens första sida.

Varmt välkomna! (2012-03-09)


Många rariteter i radioserien Plats På Scen! den 16 mars 2012

Som vanligt bjuder programvärden Bo Magnusson på både välkänt och mindre känt när den 355:e upplagan i radioserien sänds fredagen den 16 mars. Bland det mindre kända finns några verkliga rariteter som till exempel ett avsnitt från Franz Lehárs enaktsoperett Mitislaw der Moderne från 1907 och en duett från Ralph Benatzkys Die drei Musketiere med premiär Bibi Nyström.1929. Sjunger gör den svenska sopranen Göta Ljungberg och Herbert Janssen. Vidare unika inslag med sångerskorna Bibi Nyström (bilden till höger) och Anne-Lie Kinnunen.

Plats På Scen! sänds direkt fredagar kl 12:00 - 13:00. Repris söndagar kl 15:00 - 16:00. Kanal: Radio Viking på 101,4 MHz och via Internet på adressen www.radioviking.se. Under en vecka efter direktsändningen kan programmet också avlyssnas via Radio Vikings webbradiosida.

För uppgifter om musiken i varje veckas upplaga är Du välkommen att klicka på Plats På Scen! i menyn till vänster. Länken här nedanför till höger leder direkt till veckans upplaga.

Varmt välkommen att lyssna!

Till musikförteckning Plats På Scen! nr 355 »

(2012-03-15)


Lehár Festival Bad Ischl sommaren 2012

Lehár Festival Bad Ischl sommaren 2012.Sommarens Lehár Festival i Bad Ischl genomförs i år mellan den 14 juli och 2 september. De operetter som spelas är Carl Zellers Der Vogelhändler och Zigeunerliebe med musik av Franz Lehár. Välkommen att klicka på den lilla bilden till höger för att se sommarens alla föreställningar (PDF-dokument).

Medverkar gör bland andra den förnämlige tenoren Sebastian Reinthaller och sopranen Theresa Grabner (Adam respektive Die Brief-Christl i Fågelhandlaren). Bilden till vänster. Klicka gärna för större format.

Operetterna spelas i det förnämliga och traditionsrika Kongress & TheaterHaus som är beläget i den vackra kurparken i Bad Ischl som i sin tur är centralort i Salzkammergut - ett av Europas mest natursköna områden.

Bad Ischl var under lång tid vistelseort under somrarna för de flesta som var engagerade inom musikteaterformen operett. För att nämna några: Johann Strauss d y, Emmerich Kálmán, Robert Stolz och Oscar Straus. Franz Lehár var under större delen av sitt liv permanent bosatt i Bad Ischl och hans villa där - Lehár-Villa - är i våra dagar museum.

I vårens program i radioserien Plats På Scen!  kommer inslag om och musik från de operetter som spelas i sommar i Bad Ischl.

Detaljerad information om operettfestivalen finns på www.leharfestival.at.

Lehár Festival i Bad Ischl är en resa väl värd! (2012-03-15)


Succé vid Lunchkonsert med Karlbergs Musikkår

Eva Magnusson och Nils-Åke Nilsson vid lunchkonsert med Karlbergs Musikkår på Militärhögskolan Karlberg den 22 mars 2012.

Torsdagen den 22 mars 2012 konserterade den anrika Karlbergs Musikkår i Militärhögskolans restaurang på Karlbergs Slott. Lunchkonsertens publik var främst kadetter och personal vid Militärhögskolan men en del lunchgäster utifrån hade också sökt sig till Karlberg för att uppleva konserten.

Musikkåren med Nils-Åke Nilsson som dirigent och Eva Magnusson  som sångsolist (bilden ovan; klicka på den för större format) bjöd på ett varierat och rikt program av marscher, operett-, musikal-, film- och underhållningsmusik. Bland marscherna fanns Sam Rydbergs Italia och Jules Sylvains Ankaret opp. Musikkåren spelade också signaturen till den mångåriga radioserien Plats På Scen!Frühjahrsparade Marsch av Robert Stolz. Eva Magnusson sjöng bland annat Tulpaner från Amsterdam, Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad och I Could Have Danced All Night.

Att konserten var omtyckt framgick av det entusiastiska gensvaret och upprepade bravoropen från lunchgästerna. En allmän önskan var att fler konserter med musikkåren skall arrangeras framöver. (2012-03-26)

En konsert som gav mersmak!

Lyssna på Wien, mina drömmars stad inspelad Karlberg den 22 mars 2012 »


Bilder från Lunchkonsert den 22 mars 2012 med Karlbergs Musikkår på Militärhögskolan Karlberg

Eva Magnusson, sångsolist med dirigenten Nils-Åke Nilsson till vänster och Tony Piludu, en av Karlbergs Musikkårs klarinettister, till höger.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format. (2012-03-26)


 

 

     

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

  

   

   

   

   

   

  

   

    

Torsdagen den 1 mars 2012 hade operetten En natt i Venedig festlig nypremiär på ÅrstaOperan i Stockholm.
Musik av Johann Strauss d y.
 Medverkande:
Eva Magnusson, Linnea Sallay, Peter Tornborg, Fernando Concha,, Björn Sjögren, Claes Vogel,  Julien Matei och Aigars Dzelvitis. Regi: Anne-Marie Brinck.

Välkommen att klicka på bilderna till vänster och här nedan för att se dem i större format!

Samtliga bilder: Edition Allegro Musik HB.

(2012-03-06)

 Concha i En natt i Venedig.
Tornborg i En natt i Venedig.

Program Lehár Festival Bad Ischl 2012.

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 28 november 2012

© Edition Allegro Musik HB