ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

November 2008


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2008-11-27

Årets sista blåsmusikupplaga i Plats På Scen!

2008-11-24

Feststämning i Västerås Konserthus när Arosorkestern firade 80-årsjubileum

2008-11-24

10.000-kronorsvinnaren Leif Johannisson gästade Plats På Scen!

2008-11-19

Berit Carlberg i Plats På Scen!

2008-11-19

Arosorketerns 80-årsjubileum i Västerås Konserthus

2008-11-09

Opera, operett och musikal på Kungliga Borgen

2008-11-07

Operettpremiär på Boulevardteatern

2008-11-06

Finstämd musik i den gångna Allhelgonahelgen

2008-11-06

Finstämd musik i den gångna Allhelgonahelgen

2008-11-05

Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

2008-11-05

Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Årets sista blåsmusikupplaga i Plats På Scen!

Fredagen den 28 november 2008 kl 12:00 är Du välkommen att höra årets sista upplaga med blåsmusik i radioserien Plats På Scen!. Som vanligt är det blåsmusikkännarna Lars Stolt och Kjell Sandberg som tillsammans med ordinarie programvärden Bo Magnusson bjuder på en vacker bukett med Stockholmsmelodier, gammal dansmusik och så förstås gamla och nya marscher. Välkommen att klicka här för att se musikförteckning.

Programmet sänds över Radio Viking på 101,4 MHz, stationen för alla med vuxen smak. Reprissändning söndag kl 15:00. Programmet kan också höras via Internet på adressen www.radioviking.se. (2008-11-27)


Tack till alla er som uppvaktade med blommor vid Arosorkesterns Festkonsert den 17 november!Feststämning i Västerås Konserthus när Arosorkestern firade 80-årsjubileum

En stor och entusiastisk publik hade måndagen den 17 november 2008 sökt sig till Västerås Konserthus för att uppleva när den 60-hövdade Arosorkestern firade  80-årsjubileum.

Annons VLT Festkonsert Arosorkestern i Västerås Konserthus den 17 november 2008.I den festsmyckade och vackert belysta Stora Konsertsalen i Västerås Konserthus celebrerade Arosorkestern måndagen den 17 november sitt 80-årsjubileum med en stor festkonsert. Inspirerad av den entusiastiska publiken blev konserten en ny höjdpunkt i orkesterns långa och alltmer aktiva historia. Med understöd av den välklingande orkestern under ledning av dirigenten Helen Grönberg fick publiken också uppleva en rad briljanta solistframträdanden av både sångare och instrumentalister. För skön sopransång svarade Eva Magnusson (som också på scenen genomförde ett bejublat snabbyte från clowndräkt till galaklänning), Markus Norrman i känslosam och vacker barytonsång samt Peter Tornborg, kvällens bravurtenor. För glansfulla instrumentalinsatser svarade Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano och Helen Nilsson, flöjt. Slutligen förgylldes festkonserten av Tyrolerkören från den i våras i Arosorkesterns regi uruppförda nya svenska musikalen Tyrolerprinsessan.

För bilderna här till höger från Festkonserten svarar fotografen Thomas Fredriksson. Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format. Fler bilder finns på Thomas Fredriksson hemsida som Du når genom att klicka på länken här nedanför.  (2008-11-24)

Varmt tack till alla er som kom till Arosorkesterns Festkonsert!


Leif Johannisson och staden Wiens vice borgmästare Felix Slavik år 1966.10.000-kronorsvinnaren Leif Johannisson gästade Plats På Scen!

Fredagen den 21 november 2008 gästades radioprogrammet Plats På Scen! av Leif Johannisson, en av landets främsta kännare av musikerdynastin Strauss och 10.000-kronorsvinnare på ämnet i Kvitt eller dubbelt, ett av TV-historiens mest populära program.

För att komma till en förteckning över den musik som spelades i programmet den 21 november är Du välkommen att klicka här.

Radioprogrammet Plats På Scen! om och med musik från operett, musikal och film sänds varje fredag kl 12:00 över Radio Viking på 101,4 MHz. Reprissändning söndagar kl 15:00. Programmet kan också höras via Internet www.radioviking.se. Programvärd är Bo Magnusson. (2008-11-24)


Berit Carlberg.

 

 

Berit Carlberg i Plats På Scen!

Fredagen den 5 december 2008 är sångerskan och skådespelerskan Berit Carlberg efterlängtad gäst i radioserien Plats På Scen!. Många fascinerande minnen och härlig musik har Carlberg lovat att bjuda på. (2008-11-19)
 


Arosorkestern vid Jubileumskonserten den 17 november 2008. I förgrunden Esbjörn Ferm, accordion.

 

Arosorkesterns 80-årsjubileum i Västerås Konserthus

Välkommen att klicka på länken här nedan för att läsa referat och se bilder tagna av fotografen Thomas Fredriksson!

(2008-11-19)


Opera, operett och musikal på Kungliga Borgen

Upplev opera, operett, musikal och god mat i den fascinerande miljön på Kungliga Borgen invid Gärdet i Stockholm.

I början av 1800-talet lät Carl XIV Johan uppföra den Kungliga Borgen på en utlöpare av Drottningberget invid Gärdet i Stockholm. I den praktfulla byggnaden bodde kungen veckor i sträck och kunde därifrån överblicka de övningar som ägde rum på Gärdet. På Borgen anordnades också storslagna baler och middagar där gästerna kunde lyssna till dåtidens dansmusik.

I våra dagar bedrivs restaurangrörelse på den vackra Borgen. Där bjuds också regelbundet på underhållning. Sådan blir det till exempel den 26 och 27 november 2008 kl 19:00 med rubrikerna På middag hos greveparet respektive Bella Notte. Det är Ulrika Nilsson, Peter Tornborg, Håkan  Starkenberg, Benedikte Weinreich och Aigars Dzelvitis som bjuder på opera, operett, musikal och italienska sånger med mera.

Underhållningen kombineras med maträtter från en härlig meny i den fascinerande miljön. Välkommen att klicka på bilden till höger för mera information. Borgen finns på Greve von Essens väg 39 i Stockholm. (2008-11-09)


Operettpremiär på Boulevardteatern

Kurt Jacobsson och Anne-Lie Kinnunen i Grevinnan Mariza på Boulevardteatern 2008/2009.Söndagen den 9 november har Stockholms Operettensemble nypremiär på Emmerich Kálmáns operett Grevinnan Mariza. Bulevardteatern på Söder i Stockholm är spelplats. Premiärföreställningen börjar kl 14:00.

Stockholms Operettensemble grundades i samband med en konsert på Jarlateatern i Stockholm hösten 1979. Redan ett år senare producerade ensemblen sin första helaftonsoperett. Och denna allra första operett var just Grevinnan Mariza med musik av Emmerich Kálmán (1878-1953) och originaltexter av Julius Brammer och Alfred Grünwald. Urpremiär den 25 februari 1924 på Theater an der Wien i Wien. Operettensemblen återkom med Grevinnan Mariza säsongen 1991/1992. Det är nu alltså tredje gången som ensemblen spelar operetten.

Efter nypremiären på Boulevardteatern söndagen den 9 november 2008 kl 14:00 spelas Grevinnan Mariza fram till slutet av året. Information om medverkande, speltider, biljettförsäljning med mera kan nås via länken här nedanför. (2008-11-07)


Finstämd musik i den gångna Allhelgonahelgen

Vacker och rikt varierad musik fick besökarna i S:t Johannes Kyrka i Stockholm och i Österåkers Kyrka i Åkersberga uppleva i den nyss gångna Allhelgonahelgen när Karlbergs Musikkår respektive Berga Brassband gästade kyrkorna.

Karlbergs Musikkår i S:t Johannes Kyrka den 1 november 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skrudad i eftermiddagssolens varma ljus tog S:t Johannes Kyrka emot Karlbergs Musikkår Allhelgonadagen den 1 november 2008. Tillsammans med Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano framfördes musik av bland andra August Söderman, Olle Adolphson, Göte Strandsjö, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Robert Stolz, och Lars Erik Larsson. Av Robert Stolz fick publiken uppleva två unika kompositioner. Ave Maria, som Eva Magnusson sjöng till ackompanjemang på piano av Per Olof Olsson, och så med hela orkestern Auf der Heide blüh'n die letzten Rosen. Eva Magnusson och Samuel Petersson i Österåkers kyrka den 2 november 2008.Officiant och värd för den mycket uppskattade konserten var kyrkoherde Per Qvarnström och för den musikaliska ledningen svarade Jan-Erik Thylander.

Söndagen den 2 november 2008 firade det mycket välljudande Berga Brassband 15-årsjubileum i den av hundratals vackra levande ljus omslutna Österåkers Berga Brassband under ledning av Samuel Petersson i Österåkers Kyrka den 2 november 2008.kyrka invid Åkersberga. Konserten inleddes med en vacker och ekvilibristiskt anlagd Toccata för orgel och brassband komponerad av församlingens organist Magnus Holmlund. Därefter följde musik av Carl Nielsen och flera kompositioner av legendariska engelska skapare av musik för brassband.

Den något ovanliga kombinationen brassband och sångsolist visade sig fungera alldeles utmärkt när Eva Magnusson tillsammans med orkestern framförde bland annat folkvisan Allt under himmelens fäste, Sune Waldimirs Allt detta och himlen därtill och Min Kärlekssång av Robert Stolz.

Berga Brassband deltar inom kort i årets SM-tävling för brassband och inför tävlingen gavs vid konserten i Österåkers Kyrka möjlighet att generalrepetera tävlingsstycket Ad Optimum av Peter Graham, vilket gjordes med stor bravur under ledning av orkesterns dirigent Samuel Petersson. (2008-11-06)


S:t Johannes Kyrka i Stockholm.Finstämd musik i den gångna Allhelgonahelgen

Blåsmusik med stora ensembler och sångsolist blandat med sångsolist till ackompanjemang på piano fick publiken i S:t Johannes Kyrka och Österåkers kyrka njuta av i den nyss gångna Allhelgonahelgen.

Välkommen att läsa mera och se fler bilder genom att klicka på länken här nedanför.      (2008-11-06)

 

Bilden här ovanför kan Du se i större format

genom att klicka på den.


Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

År 1928 lades grunden till det som idag är den symfoniska Arosorkestern i Västerås. Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern den 17 november 2008 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus.

I år är det 80 år sedan KFUM:s stråkkapell i Västerås etablerades, det som efter hand utvecklats till den symfoniska Arosorkestern. Orkestern består numera av cirka 50 medlemmar - professionella musiker, musicerande lärare i kulturskolorna, musikstuderande och fritidsmusiker i alla åldrar. Inslaget av yngre medlemmar, till exempel från kammarmusikerutbildningen vid Mälardalens Högskola, har på senare tid ökat. Orkesterns fasta plats för repetitioner och konserter är det vackra Västerås Konserthus.

Festkonsert Arosorkestern 80 år.Arosorkesterns konsertverksamhet har vuxit de senaste åren och repertoaren har utökats kraftigt. Sång- och instrumentalsolister engageras i allt större utsträckning. Orkestern torde numera vara den enda i Sverige som regelbundet ger konserter med underhållningsmusik av hög kvalité i stora symfoniorkesterarrangemang. Därmed för man vidare traditioner från till exempel Sveriges Radios berömda underhållningsorkester.

Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern måndagen den 17 november 2008 kl 19:00 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus. Publiken bjuds då på höjdpunkter från konserter de senaste åren. Medverkande är bland andra Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano, Helen Nilsson, flöjt, Tyrolerkören samt sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Konsertmästare är Christer Norrman och dirigent Helen Grönberg. (2008-11-05)


Festkonsert Arosorkestern 80 år.Arosorkestern 80 år - Stor Festkonsert

År 1928 lades grunden till det som idag är den symfoniska Arosorkestern i Västerås. Sitt 80-årsjubileum högtidlighåller orkestern den 17 november 2008 med en Stor Festkonsert i Västerås Konserthus. Medverkande i konserten den 17 november är bland andra Harvinder Singh, sitar, Daniel Klanger, piano, Helen Nilsson, flöjt samt sångsolisterna Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Dirigent: Helen Grönberg. (2008-11-05)


 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 

Från vänster: Lars Stolt och Kjell Sandberg - blåsmusikkännare i Plats På Scen Special Blåsmusik!

Helen Grönberg och Harvinder Singh, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.
Helén Nilsson, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.
Daniel Klanger, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.

Eva Magnusson, Festkonsert Arosorkestern den 17 november 2008.

Foton här ovanför:

Thomas Fredriksson.

Foto ovan till vänster:

Edition Allegro Musik

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Leif Johannisson.

Leif Johannisson.

Julkonserter på Borgen.

Affisch föreställningar Kungliga Borgen i november.

Välkommen att klicka på affischen för att se den i större format.

Grevinnan Mariza. Originalnoter från 1924.

Originalnoter Grevinnan Mariza från premiäråret 1924.

S:t Johannes Kyrka i Stockholm den 1 november 2008.


Bilderna till vänster.

Överst: Karlbergs Musikkår med dirigenten Jan-Erik Thylander i

S:t Johannes Kyrka.

I mitten: Eva Magnusson, sångsolist och Samuel Petersson, dirigent i Österåkers Kyrka.

Nederst: Berga Brassband med dirigenten Samuel Petersson i Österåkers Kyrka.

 Välkommen att klicka på bildarna här ovan och till vänster för att se dem i större format.


Välkommen att besöka Berga Brassbands webbplats med adress www.bergabrassband.se


 

Arosorkestern 80 år.

Affisch Stor Festkonsert - Arosorkestern 80 år.

Välkommen att klicka på affischen för att se den i större format (PDF).


 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 3 april 2009

© Edition Allegro Musik HB