ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Oktober 2004


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2004-10-15

Dirigenten Heinz Wallberg har gått bort

2004-10-10

Vita Hästen på Lilla Teatern i Norrköping

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Dirigenten Heinz Wallberg har gått bort

Den 29 september 2004 gick den mycket uppskattade och aktade dirigenten Heinz Wallberg bort i en ålder av 81 år. Wallberg var en världsdirigent utan divalater och med ett utomordentligt stort livsverk i musikens tjänst bakom sig. I Sverige har han bland annat gjort sig känd som en mycket omtyckt dirigent hos Malmö Symfoniorkester.

Wallberg medverkade som dirigent i mer än hundra skivinspelningar. Till dessa hör några av de allra förnämsta operettinspelningar som gjorts. Musik från en av dessa, Gasparone av Carl Millöcker, kan höras i Radio Vikings program Plats På Scen! fredagen den 15 oktober kl 12.00 med repris söndagen den 17 oktober kl 15.00. Kanal 101.4 MHz och på Internet www.radioviking.mine.nu. (2004-10-15)


Vita Hästen på Lilla Teatern i Norrköping

Ännu 74 år efter urpremiären på Grosses Schauspielhaus i Berlin med Max Hansen i huvudrollen som överkyparen Leopold är operetten Vita Hästen en högst livskraftig musikteateranrättning. Det visade sig när stycket hade nypremiär på Lilla Teatern i Norrköping lördagen den 2 oktober 2004. Med varsamt genomförda kortningar i pjäsen, välspelande ensemble, smakfullt musikackompanjemang och en elegant återhållsam dekor serveras publiken en synnerligen fräsch och underhållande föreställning i Lilla Teaterns nyrenoverade och inbjudande bekväma salong.

I rollerna bland andra Helena Eriksson som Josepha, Robert Lindblad som Leopold, Bernd Uthas som Fritjof Blomqvist, Maria Olofsson som Britta Blomqvist och Pontus Helander som Dr Siedler. Helander står också för den gedigna regin. En höjdpunkt i uppsättningen nås när Åsa Forsberg och Martin Öster gör entré som Klärchen respektive Sigismund Sülzheimer. De åstadkommer en suverän och obetalbart humoristisk framställning av det redan i originalversion något udda paret.

Musiken i Vita Hästen är komponerad av Ralph Benatzky, Robert Stolz, Bruno Granichstaedten och Robert Gilbert som också har författat sångtexterna. Dialog Hans Müller. Översättning till svenska av Kar de Mumma. Uppsättningen på Lilla Teatern i Norrköping produceras av Chopp Event.

Föreställningar spelas fredagar kl 15.00 samt lördagar och söndagar kl 16.00 till och med den 29 oktober. Biljetter kan beställas på telefon 011-13 94 10 eller 0705-79 73 70. Det går också utmärkt att beställa biljetter genom vår Dialog-sida på Huvudmenyn längst upp till vänster. (2004-10-10)


      

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

Dirigenten Heinz Wallberg (1923-2004).

Heinz Wallberg.

Programblad Im Weissen Rössl, Grosses Schauspielhaus Berlin 1930.

Programblad från operetten eller, som det egentligen från början benämndes, sångspelet Im weissen Rössl vid uruppförandet på Grosses Schauspielhaus i Berlin i november 1930.

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad 21 mars 2005

© Edition Allegro Musik HB