ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Oktober 2005


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2005-10-27

Plats På Scen Special Blåsmusik

2005-10-27

Ove Engström och Ulla Roxby trettio år på scen och skiva

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Plats På Scen Special Blåsmusik!

Blåsmusikfestival Wien i juni 2005.

I Radio Vikings programserie Plats På Scen! sänds fredagen den 28 oktober kl 12.00 - 13.00 det tredje av höstens fyra specialupplagor med blåsmusik. Gäst i programmet är Regimentstrumpetare Gustav Lundström. Medverkar gör också som vanligt blåsmusikkännarna Lars C. Stolt och Kjell Sandberg. Kanalen är 101,4 MHz och den hörs i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet. (2005-10-27)

Mera information om blåsmusikprogrammen (PDF) »

Till musikförteckningar Plats På Scen! »


Ove Engström och Ulla Roxby trettio år på scen och skiva

I samband med att visduon Ove Engström och Ulla Roxby firar trettio år som artistpar har en ny samlings-CD utkommit. Titel: En Sång för Våra Vänner. På skivan medverkar också parets sjungande dotter Beatrice Engström.

Ove Engström är sedan flera decennier en av de främsta företrädarna för den svenska viskonsten. Ursprungligen ingenjör men med stor musikalisk talang utbildade han sig under 1960-talet hos bland andra Martin Öhman, Hjördis Schymberg och Erik Saedén. Efter vidareutbildning på Operahögskolan har Engström sedan 1972 arbetat med musik på heltid. Vid sidan av tusentals konserter har han också satt musik till ett stort antal dikter av svenska författare som till exempel Dan Andersson, Bo Bergman, Albert Engström, Gustav Fröding och Bo Zetterlind.

Ove Engström är sedan många år värd i det populära visprogrammet Valle Vikings Visbar som sänds varje onsdag kl 12.00-13.00 över Radio Viking på 101,4 MHz och över Internet på adressen www.radioviking.mine.nu.

(2005-10-27)

Musikförteckning CD En Sång för Våra Vänner (PDF) »  


  

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 
 

En sång för våra vänner.

Ny CD med Ove Engström, Ulla Roxby och Beatrice Engström. Beställ den gärna genom oss.

Pris 125 kr plus fraktkostnader. Klicka på bilden ovan för att komma till vår DIALOG-sida där du kan fylla i beställningsuppgifter. 

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad 20 januari 2006

© Edition Allegro Musik HB