ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Oktober 2006


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2006-10-02

Stor populärkonsert i Västerås Konserthus

2006-10-20

Två aktuella konserter för blåsmusikvänner

2006-10-22

Militärmusiksamfundet 40-årsjubilerar på Nybrokajen

2006-10-30

Karin Pagmar och Eva Magnusson i Västerås Konserthus

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Stor populärkonsert i Västerås Konserthus

Västerås Konserthus, Stora salen.Årets konserthändelse för operett-, musikal- och filmmusikvänner äger rum den 13 november i Västerås Konserthus. Det är symfoniorkestern i Västerås – Arosorkestern – under ledning av Helen Grönberg som bjuder på ett knippe utsökta och evigt gröna melodier från operett, musikal och film.

Eva Magnusson.Medverkande sångsolister är den mycket omtyckta operettsopranen Eva Magnusson, tenoren Jonas Grönberg och, direkt från Tyskland, Karin Pagmar, vår tids främsta uttolkerska av Zarah Leanders musik. Som solist på piano medverkar den unge och begåvade Samuel Skönberg i ett unikt uppförande av ouvertyren till Wiener Frauen, Franz Lehárs allra första operett. Bland andra kompositörer som är företrädda i konsertenKarin Pagmar. finns Emmerich Kálmán, Cole Porter, Robert Stolz, Paul Lincke, Rudolf Sieczinsky, Richard Rodgers, Michael Jary, Jacques Offenbach och Johann Schrammel. Konsertmästare är Christer Norrman.

För mera information om konserten samt biljettbeställning är Du mycket välkommen att använda länken här nedanför till höger. (2006-10-02)


Två aktuella konserter för blåsmusikvänner

Lördagen den 21 oktober firar Karlbergs Musikkår sitt 80-årsjubileum med en konsert på Karlbergs Slott. Dirigenter är Per-Olof Ukkonen och Samuel Petersson. Konserten äger rum i Ritsalen och den börjar kl 16.00.

Även den andra konserten är föranledd av ett jubileum. Det är Militärmusiksamfundet - MMS -som i år fyller 40 år och detta celebreras söndagen den 22 oktober med en konsert på Nybrokajen 11. Militärmusiksamfundets egen musikkår spelar under ledning av Ingemar Badman. Gästdirigent är Christian Sundberg. Konserten, som börjar kl 14.00, modereras av Bo Sten. (2006-10-20)


Militärmusiksamfundet 40-årsjubilerar på Nybrokajen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med anledning av sitt 40-årsjubileum genomförde Militärmusiksamfundet söndagen den 22 oktober en välbesökt festkonsert av högsta klass på Nybrokajen 11 i Stockholm. För musiken svarade samfundets egen musikkår under ledning av Ingemar Badman och med musikkårens grundare Christian Sundberg som gästdirigent. Intressant och roande ciceron var Bo Sten. Militärmusiksamfundets ordförande Stig Wallin dekorerade under konserten ett antal personer för lovvärda insatser inom blåsmusikområdet. Stig Wallin presenterade också en ny dubbel-CD med 45 marscher som framförts av Militärmusiksamfundets Musikkår under de senaste 40 åren. Mera information om skivan, med titeln Givakt! och nummer Marcia MACD 123-124, finns på samfundets hemsida. (Länk nedan.)

Ett litet smakprov från konserten på Nybrokajen den 22 oktober kan höras i en specialupplaga av radioprogrammet Plats På Scen! med sändningstider fredag den 27 oktober kl 12.00 och repris söndag den 29 oktober kl 15.00. Kanalen är Radio Viking på 101,4 MHz. (2006-10-22)

Till Militärmusiksamfundet »

Till musikförteckningar Plats På Scen! »


Karin Pagmar och Eva Magnusson i Västerås Konserthus

Karin Pagmar i "100 Jahre Zarah Leander".

Direkt från stora framgångar i Österrike och Tyskland kommer Sverige-bördiga Karin Pagmar till Västerås den 13 november för att medverka i den stora populärkonserten med Arosorkestern. Särskilt har Karin Pagmars tolkningar av Zarah Leanders musik kritikerrosats. Leander skulle ha fyllt 100 år i mars nästa år och publiken i det vackra konserthuset i Västerås kommer att få en försmak av det som bjuds under minnesåret 2007.

Eva Magnusson och medlemmar i Arosorkestern, Västerås.En välkänd och mycket omtyckt sångerska, som vid konserten den 13 november är tillbaka i Västerås Konserthus, är sopranen Eva Magnusson. Den här gången bjuder hon på en rad operettklenoder och anslående wienerlieder.  Men också på en riktig nyhet. För några år sedan skrev den ansedde kompositören och musikern Sven Idar en ny svensk operett med titeln Paljettprinsessan och i en urpremiär med stor orkester får publiken höra en duett från operetten med titeln Är du inte säker på din känsla som Eva Magnusson framför tillsammans med konsertens skönsjungande tenor Jonas Grönberg. En annan och mycket älskad duett, Barcarole från Hoffmans äventyr, sjunger Eva Magnusson tillsammans med Karin Pagmar.

Som solist på piano medverkar den mycket begåvade och inom operett- och musikallitteraturen väl bevandrade Samuel Skönberg. Bland annat får publiken höra honom spela en verklig raritet - Valse brillante, opus 4, komponerad av Robert Stolz år 1898. Stycket var det allra första som publicerades av den mycket produktive och berömde kompositören och dirigenten. Arosorkestern i Västerås. Dirigent: Helen Grönberg.

 

 

 

 

 

 

Dirigent vid konserten i Västerås Konserthus är Arosorkesterns mångåriga ledare Helen Grönberg. Konsertmästare är Christer Norrman. (2006-10-30)


  

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 

Eva Magnusson och Helen Grönberg.

Eva Magnusson, sångsolist och Helen Grönberg, dirigent vid den stora populärkonserten i

Västerås Konserthus

den 13 november 2006.

En del av Arosorkestern i Västerås.

Arosorkestern i Västerås.


Bilderna till vänster:

Överst Konserthuset i Västerås, Stora salen. Därunder till vänster Eva Magnusson och till höger Karin Pagmar.


 

Givakt!

Militärmusiksamfundets Musikkår 1972-2005.

Huvuddirigent: Christian Sundberg.

Övriga dirigenter: Ingemar Badman och Harry Sernklef.

CD Marcia MACD 123-124.

Välkommen att klicka på bilden ovan för mera information och för att beställa den unika dubbel-CD:n.

 

Affisch, Stor Populärkonsert i Västerås Konserthus måndagen den 13 november 2006 kl 19.30.

Välkommen att klicka på bilden för affisch i stort format (PDF).

Valse brillante. Komposition för piano, opus 4, av Robert Stolz. Notutgåva publicerad 1898.

Valse brillante.

Komposition för piano, opus 4, av Robert Stolz.

Notugåva publicerad år 1898.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad 5 februari 2007

© Edition Allegro Musik HB