ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Oktober 2007


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2007-10-13

Operetten Casanova med musik av Johann Strauss d y i österrikisk urpremiär på Stadttheater Baden bei Wien

2007-10-16

Slottskonsert med Karlbergs Musikkår och solister

2007-10-11

Läderlappen på Boulevard Teatern i Stockholm

2007-10-26

Säg det i toner - Festlig promenadkonsert för hela familjen i Västerås Konserthus

2007-10-26

Blåsmusiklegenden Birger Jarl gäst i Plats På Scen!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Operetten Casanova med musik av Johann Strauss d y i österrikisk urpremiär på Stadttheater, Baden bei Wien

Scenbild, Casanova, Baden bei Wien.I operettmetropolen Baden bei Wien strax söder om Wien är det lördagen den 13 oktober 2007 dags för en riktig Johann Strauss-raritet. Då har nämligen operetten Casanova österrikisk urpremiär.

Casanova är nu inget originalverk av Strauss d y utan en revyoperett som kom till 1928 och där man använde musik av Strauss. Den som arrangerade musiken var Ralph Benatzky. För texterna svarade de rutinerade Rudolph Schanzer och Ernst Welitsch.

Casanova hade urpremiär på Grosses Schauspielhaus i Berlin och var där stilmässigt en slags föregångare till Värdshuset Vita Hästen. För regin svarade den berömde Erik Charell och Casanova var den första i en rad spektakulära Charell-insceneringar där Värdshuset Vita Hästen år 1930 blev höjdpunkten. Casanova tog sig också till London så småningom. Det var år 1932 och där blev den så populär att den vissa perioder fick spelas två gånger om dagen.

Råkar Du ha vägarna förbi Wien under tiden fram till slutet av november 2007 så ta spåvagnen från Operan ner till Baden bei Wien och njut av en härlig teaterkväll i sällskap med Casanova på den vackra stadsteatern.

Ett prov på musiken i Casanova kan Du höra i radioserien Plats På Scen! söndagen den 14 oktober kl 15.00-16.00. Stationen är Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen hörs i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet. (2007-10-13)


Slottskonsert med Karlbergs Musikkår och solister

Flyer, Slottskonsert den 18 november 2007, Rikssalen, Karlbergs Slott.I den vackra Rikssalen på Karlbergs Slott genomförs varje år mycket omtyckta konsertserier under rubriken Musik på Karlberg. Efter en konsert med Mikael Samuelsson och hans vänner den 21 oktober (utsåld) avslutas höstens serie söndagen den 18 november då Karlbergs Musikkår med solister bjuder på en festlig Slottskonsert.

Det omväxlande konsertprogrammet innehåller musikaliska pärlor alltifrån avsnitt ur J H Romans Drottningholmsmusik och B Crusells Klarinettkonsert i B dur till musikal, visor, storbandsmusik, marscher och svensk beredskapsschlager. Den drygt åttioåriga Karlbergs Musikkår dirigeras av Jan-Erik Thylander. Solister är Eva Magnusson, sopran, Sölve Kingstedt, klarinett och Torgny Nilsson, trombon.

Konserten äger alltså rum i Rikssalen på Karlbergs Slott söndagen den 18 november och den börjar kl 19.00.

Biljettpriset är 200 kr och biljetter kan bokas genom www.ticnet.se eller per telefon 077-170 70 70. Eventuellt resterande biljetter säljs i slottsentrén från kl 18.00 konsertdagen. Guidad visning av slottet ingår i biljettpriset. Gratis parkering på slottsplanen för Dig som kommer med bil. (2007-10-16)

Varmt välkommen till en angenäm konsertupplevelse!


Läderlappen på Boulevard Teatern i Stockholm

Från premiär Läderlappen 13 oktober 2007, Stockholms Operettensemble, Boulevard Teatern, Stockholm.Efter ett lysande framförande av operettrariteten Fürstin Ninetta i Berwaldhallen i Stockholm den 7 oktober är det så dags för nästa Johann Strauss-begivenhet. Det är Stockholms Operettensemble som på Boulevard Teatern, Götgatan 73 i Stockholm producerar den allra mest framgångsrika Strauss-operetten, det vill säga Läderlappen från 1874. Premiären äger rum lördagen den 13 oktober kl 19.00 och operetten spelas sedan fram till slutet av december.

Biljetter i teaterns kassa kl 12.00-18.00, telefon 08-642 98 eller hos Ticnet på telefon 077-170 70 70.

Musikrariteter från Läderlappen, bland annat en inspelning från år 1907, kan Du höra i radioserien Plats På Scen! fredagen den 12 oktober kl 12.00-13.00. Stationen är Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. Utan geografiska begränsningar går det också utmärkt att lyssna via Internet.  (2007-10-11)


Säg det i toner... Festlig promenadkonsert för hela familjen i Västerås Konserthus

Tycker du om musikal, operett, film- och evigt grön underhållningsmusik? Missa då inte detta unika tillfälle att njuta av en konsert med riktig guldkant! Efter flera uppmärksammade succéer, bland annat i Sveriges Radios Studio 2 i Stockholm i våras, är den femtiohövdade Arosorkestern åter i Västerås Konserthus med en bukett härligt vackra melodier av framstående svenska och utländska kompositörer. Och du som kommer till Konserthuset är att gratulera! Du får nämligen höra musiken så som kompositörerna har skrivit den – för stor symfoniorkester med sångsolister. Något som svensk konsertpublik numera har mycket få tillfällen att få uppleva. Här har du chansen att bli en av de lyckliga!

Dirigent är Helen Grönberg och som
sångsolister medverkar Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Christer Norrman är konsertmästare. Konserten kan Du uppleva måndagen den 19 november med början kl 19.00 och lokalen är Stora Salen i det vackra Västerås Konserthus. Klicka på länken här nedanför så når Du mera information om biljettpriser och biljettbokning.

Är Du företagare och vill ordna något alldeles extra för Dina medarbetare så här mot slutet av året? Klicka här så får Du veta mera. (2007-10-26)

Varmt välkommen till en härlig konsertkväll!


Blåsmusiklegenden Birger Jarl gäst i Plats På Scen!

Kapellmästare Birger Jarl omgiven av Kjell Sandberg och Lars Stolt i smaband med inspelning av Plats På Scen! den 18 oktober 2007.Radio Vikings programserie Plats På Scen! har fredagen den 26 oktober celebert besök av en verklig nestor inom svensk blåsmusik - den legendariske kapellmästaren Birger Jarl från Bohus Bataljon i Uddevalla. Programtiden är kl 12.00-13.00. Repris söndagen den 28 oktober kl 15.00-16.00. Stationen hittar Du på 101,4 MHz och den hörs i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet.  (2007-10-26)

Till musikförteckningar Plats På Scen! »


     

  

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 

Scenbild, Casanova, Baden bei Wien.

Ovan och till vänster: Scenbilder från operetten Casanova som den 13 oktober 2007 har österrikisk urpremiär på Stadttheater i Baden bei Wien.

Foto: Christian Husar, Wien.

www.christian-husar.com

Programbok Casanova, titelsida, Grosses Schauspielhaus Berlin, 1928.

Karlbergs Slott.

Eva Magnusson, sopran.

Eva Magnusson - sångsolist vid konserten med Karlbergs Musikkår den 18 november 2007.


Välkommen att klicka på informationsbladet till vänster för större format.


 

Läderlappen, Boulevard Teatern 2007, Stockholms Operettensemble.

Stockholms Operettensemble i Läderlappen på Boulevardteatern hösten 2007.

Västerås Konserthus, Stora Salen.

Västerås Konserthus, Stora Salen.


Välkommen att klicka på informationsbladet till vänster för större format (PDF).


 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad 30 december 2007

© Edition Allegro Musik HB