ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Oktober 2008


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2008-10-06

Ny stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

2008-10-06

Stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

2008-10-08

Angenäma upplevelser för alla sinnen på Restaurang Sjöjungfrun

2008-10-19

Musikalisk soaré med mersmak

2008-10-19

Fullsatt när Restaurang Sjöjungfrun bjöd på musikalisk soaré

2008-10-22

Allhelgonatid - Tid att minnas

2008-10-22

Allhelgonatid - Tid att minnas

2008-10-26

Jubileumskonsert Berga Brassband 15 år

2008-10-26

Jubileumskonsert när Berga Brassband fyller 15 år

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Helen Grönberg, dirigent Arosorkestern.Ny stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

Den vackra Vårfrukyrkan i Enköping var fylld till sista plats av entusiastiska åhörare när Arosorkestern med femtio musiker och tre sångsolister gästade Enköping lördagen den 4 oktober 2008 med konsertprogrammet Säg det i toner.

Arosorkestern i Västerås under ledning av Helen Grönberg har uppenbarligen träffat på en musikådra med stor attraktionskraft när man för något år sedan tillsammans med goda sångsolister började framföra högklassig och evigt grön underhållningsmusik i stort format. Detta bekräftades ännu en gång vid en helt utsåld konsert lördagen den 4 oktober 2008 i Vårfrukyrkan i Enköping. Orkestern och de tre sångsolisterna Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg bjöd där på en härligt vacker bukett av melodier och sånger från operett-, musikal-, film- och Från vänster: Markus Norrman, Eva Magnusson och Peter Tornborg.wienermusikens värld.

Till den angenäma upplevelsen bidrog också flera av orkesterns medlemmar i fina soloinsatser. Särskilt kan nämnas Magnus Palmkvists glänsande trumpetsolo i Paul Burkhards O mein Papa från den musikaliska komedin Feuerwerk. För att skapa rätt stämning i ett stycke från den nyskrivna svenska musikalen Tyrolerprinsessan bytte några av violinisterna elegant till mandolin. En extra och mycket behaglig krydda i orkesterns klangbild är det ackordion som med stor ackuratess trakteras av Esbjörn Ferm.

Den stora publik som kom till Vårfrukyrkan i den vackra höstaftonen fick höra den här musiken så som kompositörerna en gång skrev den - för stor symfoniorkester - något som att döma av publikens bifall är högeligen uppskattat. Arosorkestern och dess sång- och instrumentalsolister är att gratulera till denna efterlängtade utveckling i svenskt musikliv.

Delar av Arosorkestern vid konsert i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett stort tack till Kulturföreningen Gamla Tingshusets Vänner i Enköping som arrangerade konserten. (2008-10-06)


Stor succé när Arosorkestern gästade Enköping

Arosorkestern i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

Bilden ovan: Arosorkestern vid konsert i Vårfrukyrkan, Enköping den 4 oktober 2008.

Förtjust storpublik tog emot Arosorkestern när den lördagen den 4 oktober tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg gästade Vårfrukyrkan i Enköping med underhållningsmusik i stort format. (2008-10-06)


Angenäma upplevelser för alla sinnen på Restaurang Sjöjungfrun

Torsdagen den 16 oktober 2008 kl 20:00 bjuder Eva Magnusson, sopran och Sven Idar, musiker och estradör på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar bland kulinariska läckerheter på Restaurang Sjöjungfrun invid Hammarby Sjö i Stockholm.

Restaurang Sjöjungfrun.Vid stranden av Hammarby Sjö, längst österut på det levande Söder i Stockholm, finns Restaurang Sjöjungfrun - en riktig liten pärla för den som söker kulinariskt välbefinnande. Men också angenäm och lättsam själslig spis då och då. Så till exempel den 16 oktober kl 20:00 när sopranen Eva Magnusson tillsammans med estradören Sven Idar bjuder på en bukett evigt gröna melodier blandade med vardagsnära tankar under rubriken Att ta vara på livet.

Restaurang Sjöjungfrun finns på Tegelviksgatan 85. Vill Du äta middag innan underhållningen den 16 oktober så boka bord i god tid på telefon 08-642 21 30 eller e-posta till info@sjojungfrun.se. Mera information om Sjöjungfrun når Du genom länken här nedanför. Där finns bland annat menyer och en karta som visar restaurangens läge. (2008-10-08)

Varmt välkommen!

Till Restaurang Sjöjungfrun »


Sven Idar och Eva Magnusson på Restaurang Sjöjungfrun i Stockholm.Musikalisk soaré med mersmak

Eva Magnusson och Sven Idar bjöd på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar bland kulinariska läckerheter på en fullsatt  Restaurang Sjöjungfrun i Stockholm. (2008-10-19)

 

  


Fullsatt när Restaurang Sjöjungfrun bjöd på musikalisk soaré

Restaurang Sjöjungfrun den 16 oktober 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdagen den 16 oktober 2008 kl 20:00 bjöd Eva Magnusson, sopran och Sven Idar, musiker och estradör på evigt gröna melodier och vardagsnära tankar på en fullsatt Restaurang Sjöjungfrun invid Hammarby Sjö i Stockholm.

Söders restaurangpärla Sjöjungfrun invid Hammarby sjö i Stockholm bjuder inte bara på utsökta maträtter utan numera också  på musikaliska delikatesser. Bådadera kunde gästerna njuta av den 16 oktober 2008 när sopranen Eva Magnusson under rubriken Att ta vara på livet underhöll med egna dikter och sång till ackompanjemang av Sven Idar, pianist, kompositör och estradör. (2008-10-19)

Till Restaurang Sjöjungfrun »


S:t Johannes kyrka i Stockholm.Allhelgonatid - Tid att minnas

Lördagen den 1 november 2008 kl 15:00 bjuder Karlbergs Musikkår på stämningsfull musik i S:t Johannes kyrka i Stockholm. Solister är Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano. Dirigent: Jan-Erik Thylander. (2008-10-22)Karlbergs Musikkår.

 

 

 

 

 

 


Allhelgonatid - Tid att minnas

Lördagen den 1 november 2008 kl 15:00 bjuder Karlbergs Musikkår på stämningsfull musik i S:t Johannes kyrka i Stockholm. Solister är Eva Magnusson, sopran och Per Olof Olsson, piano. Dirigent: Jan-Erik Thylander. Värd: Kyrkoherde Per Qvarnström.

Allhelgonahelgen har blivit en tid då vi kanske mera påtagligt låter tankarna gå till våra kära, nära och vänner som har gått bort. Just i denna tid vill Karlbergs Musikkår i samverkan med S:t Johannes församling skänka en lugn och stämningsfull stund i den vackra S:t Johannes kyrka. Som sångsolist medverkar sopranen Eva Magnusson och hon ackompanjeras i några stycken av pianisten Per Olof Olsson. Värd för konserten är kyrkoherde Per Qvarnström. Den musik som framförs är företrädesvis av svenska kompositörer med räckvidd från omtyckta psalmer till känslofull musikal.

Karlbergs Musikkår.Karlbergs Musikkår är en av Sveriges äldsta aktiva musikkårer. Den grundades 1926 och har sin placering vid Militärhögskolan på Karlbergs Slott. Kåren dirigeras av Jan-Erik Thylander och Samuel Petersson. (2008-10-22)

Varmt välkommen!

 


 

 

Jubileumskonsert Berga Brassband 15 år

Hösten 1993 bildades Berga Brassband. Nu, femton år och många framgångar senare, bjuder Berga Brassband på festlig Jubileumskonsert under ledning av Samuel Petersson. Solister: Eva Magnusson, sopran och Magnus Holmlund, orgel. Plats Österåkers kyrka och tid söndagen den 2 november kl 18:00. (2008-10-26)

 


Jubileumskonsert när Berga Brassband fyller 15 år

Hösten 1993 bildades Berga Brassband. Nu, femton år och många framgångar senare, bjuder orkestern på festlig Jubileumskonsert under ledning av Samuel Petersson. Solister: Eva Magnusson, sopran och Magnus Holmlund, orgel. Plats Österåkers kyrka. Tid söndagen den 2 november kl 18:00.

Berga Brassband.Både högstämt och festligt blir det i Österåkers kyrka söndagen den 2 november 2008 när Berga Brassband, ett av Stockholms-områdets främsta brassband, firar femtonårsjubileum. För den musikaliska ledningen vid konserten svarar Samuel Petersson, orkestern nuvarande dirigent. Sångsolist är sopranen Eva Magnusson och på orgel medverkar Magnus Holmlund.

Det var hösten 1993 som entusiasten Sven-Olof Gellerstedt för första gången höjde taktpinnen i täten för det då nybildade Berga Brassband. Bandet kom snabbt att karaktäriseras av hög kvalité parad med en påtaglig känsla av samhörighet och ömsesidig uppmuntran.

2001 nådde orkestern en bronsplats i SM för brassband, vilket i sin tur ledde till att bandet fick representera Sverige vid Europamästerskapen i Bryssel 2002. Berga Brassband arbetar hårt på att fortsätta höja sina musikaliska kvaliteter samtidigt som man lägger sig vinn om att bibehålla den generösa stämningen. Veckan efter konserten i Österåkers kyrka deltar orkestern i brassbands-SM i Värnamo. (2008-10-26)

Varmt välkommen till Jubileumskonserten!


 

 

 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 
Eva Magnusson och Markus Norrman.
Magnus Palmkvist.
Eva Magnusson.
Esbjörn Ferm.
Eva Magnusson i samspråk med Bo Magnusson, programvärd i konserten den 4 oktober 2008.

Bilderna här ovanför och till vänster togs vid konserten i Vårfrukyrkan, Enköping

den 4 oktober 2008.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Foto: Åke Hägglund med

Olympus SLR E-510.

Sven Idar och Eva Magnusson.

Att ta vara på livet

Musik, sång och vardagsnära tankar med Eva Magnusson och Sven Idar.

Bilden till vänster: Eva Magnusson och Sven Idar tillsammans med Restaurang Sjöjungfruns eldsjälar (från mitten) Anna, Dave och Therése.

Välkommen att klicka på bilderna för att se dem i större format.

Allhelgonakonsert med Karlbergs Musikkår i S:t Johannes kyrka.

Allhelgonatid - Tid att minnas

den 1 november 2008 med Karlbergs Musikkår, Eva Magnusson och Per Olof Olsson. Dirigent Jan-Erik Thylander.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format (PDF).

Affisch Jubileumskonsert Berga Brassband den 2 november 2008.

Jubileumskonsert 15 år med

Berga Brassband

den 2 november 2008.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format (PDF).

Samuel Petersson, dirigent Berga Brassband.

Samuel Petersson.

Dirigent Berga Brassband.

Bilden till vänster:

Eva Magnusson.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad 29 december 2008

© Edition Allegro Musik HB