ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter 

September 2008


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2008-09-04

Plats På Scen! åter i etern efter sommaruppehållet

2008-09-10

Lyckad premiär för nytt konsertprogram

2008-09-10

Säg det i toner - Nytt konsertprogram med Eva Magnusson och Samuel Skönberg

2008-09-19

Arosorkestern gästar Enköping

2008-09-27

Säsongstart för specialupplagor med blåsmusik i radioserien Plats På Scen!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Plats På Scen! åter i etern efter sommaruppehållet

Radioprogrammet Plats På Scen! om och med musik för operett-, musikal- och filmmusikvänner är nu åter i etern efter att ha gjort ett uppehåll över sommarmånaderna. Programvärd är som tidigare Bo Magnusson. Fredagen den 5 september kan lyssnarna höra det 219:e programmet i serien bland annat med information om några av sommarens operetter i Österrike. Repris söndagen den 7 september.

Plats På Scen! sänds fredagar kl 12.00-13.00 och söndagar kl 15.00-16.00 över Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet på adressen www.radioviking.se.

Plats På Scen! sänds även söndagar kl 19.00-20.00 över den nordiska Kustradion 105 MHz på spanska Solkusten. Internet: www.kustradion.nu.

Mera information om Plats På Scen! via länken här nedanför till höger. Där finns också utförliga uppgifter om den musik som presenterats i de hittills 218 upplagorna i programserien. (2008-09-04)

Till Plats På Scen! »


Eva Magnusson och Samuel Skönberg.Lyckad premiär för nytt konsertprogram

En förtjust publik på Stora Sköndal söder om Stockholm fick tisdagen den 2 september 2008 var med om premiären på ett alldeles nytt konsertprogram med titeln Säg det i toner innehållande  Klenoder från operett, musikal och film.

För de musikaliska inslagen i programmet svarar Eva Magnusson, mycket uppskattad och flitigt anlitad operettsopran och Samuel Skönberg, driven pianist med stor och unik operett- och musikalrepertoar. Ciceron på vandringen från Jacques Offenbachs första operetter på 1850-talet till nutidens musikaler är Bo Magnusson, mångårig värd i radioserien Plats På Scen!

Arrangör vid premiärföreställningen var SPF Sköndal företrädd av Ingemar Eriksson och Sture Simonsson. De medverkande ber att få framföra ett varmt tack till er och alla i den fulltaliga publiken för allt vänligt bemötande.

Arrangerar Du konserter? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan bjuda Din publik på en stunds behaglig och högklassig underhållning i operettens, musikalens och filmens värld! Lättast kommer Du i kontakt med oss genom att klicka på Om Edition Allegro Musik i menyn längst upp till vänster. (2008-09-10)

Varmt tack till alla er som kom till premiären!


Eva Magnusson och Samuel Skönberg i det nya konsertprogrammet Säg det i toner.Säg det i toner - Nytt konsertprogram med Eva Magnusson och Samuel Skönberg

Publiken bjöds på en angenäm promenad i operettens, musikalens och filmens värld när konsertprogrammet Säg det i toner framfördes för första gången.

(2008-09-10)


Arosorkestern gästar Enköping

Lördagen den 4 oktober gästas Enköping av Arosorkestern från Västerås. På programmet står klenoder från operett, musikal och film. Medverkande solister är Eva Magnusson, Markus Norrman och Peter Tornborg. Dirigent: Helen Grönberg.

Från vänster: Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Peter Tornborg.Tycker du om operett, klassisk musikal, film- och wienermusik? Missa då inte detta unika tillfälle att njuta av en konsert med riktig guldkant! Efter flera uppmärksammade succéer kommer nu Arosorkestern - den femtio musiker starka symfoniorkestern i Västerås - till Enköping för att, tillsammans med en trio charmanta sångsolister, bjuda på en sprakande vacker bukett med härliga melodier från operett-, musikal-, film- och wienermusikvärlden. Bland företrädda kompositörer: Johann Repetition Arosorkestern i Västerås Konserthus.Schrammel, Eduard Strauss, Paul Lincke, Franz Lehár, Robert Stolz, Emmerich Kálmán, Ralph Benatzky, Carl Millöcker, Paul Lincke, Paul Burkhard och Sven Idar.

Sångsolister i konserten är Eva Magnusson, sopran, Markus Norrman, baryton och Peter Tornborg, tenor. Dirigent är Helen Grönberg och konsertmästare Christer Norrman.

Konserten kan Du uppleva lördagen den 4 oktober med början kl 18.00 och den äger rum i Vårfrukyrkan i Enköping.

Biljetter kan bokas på telefon 0171-299 21 och Biljettpriset är 100 kr.

Du som kommer till Vårfrukyrkan får höra musiken så som kompositörerna en gång skrev den – för stor symfoniorkester. Något som svensk konsertpublik numera har mycket få tillfällen att få var med om. Här har du chansen att bli en av de lyckliga! (2008-09-19)

Arosorkestern i Västerås Konserthus den 6 juni 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmt välkommen till en härlig musikupplevelse!


Säsongstart för specialupplagor med blåsmusik i radioserien Plats På Scen!

Fredagen den 26 september var det säsongstart för blåsmusik-upplagorna i radioserien Plats På Scen!. Gäst i det här första programmet var den unge musikern och dirigenten Samuel Peterson. Peterson leder bland andra Berga Brass Band som i höst firar femtonårsjubileum.

Plats På Scen Special Blåsmusik! sänds sista fredagen i varje månad kl 12.00-13.00 med repris efterföljande söndag kl 15.00-16.00 över Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. Det går också utmärkt att lyssna via Internet på adressen www.radioviking.se. Övriga fredagar är temat i Plats På Scen! operett, musikal och filmmusik.

Plats På Scen! sänds även söndagar kl 19.00-20.00 över den nordiska Kustradion 105 MHz på spanska Solkusten. Internet: www.kustradion.nu.

Mera information om programserien via länken här nedanför till höger. Där finns också utförliga uppgifter om den musik som ingår i varje program. (2008-09-27)

Till Plats På Scen! »


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

 

 

      

 

Konsertprogram Säg det i toner med Eva Magnusson och Samuel Skönberg.

Titelsida, programblad Säg det i toner, konsertprogram med klenoder från operett, musikal och film.

Välkommen att klicka på bilden för att se titelsidan i stort format (PDF).


Bilden till vänster:

Eva Magnusson och

Samuel Skönberg

efter premiären på konsertprogrammet

Säg det i toner.


Affisch, konsert Arosorkestern den 4 oktober 2008 i Enköping.

Affisch Säg det i toner Enköping den 4 oktober 2008. Konsert med klenoder från operett, musikal och film.

Välkommen att klicka på bilden för att se affischen i stort format (PDF).


Bilden överst till vänster:

Markus Norrman, Eva Magnusson, Helen Grönberg och Peter Tornborg.

Mellersta och nedre bilderna till vänster:

Arosorkestern under repetition och vid konsert.


 

Från vänster: Kjell Sandberg, Samuel Peterson och Lars Stolt.

Samuel Peterson, gäst i Plats På Scen! den 26 september 2008, flankerad av Kjell Sandberg (till vänster) och Lars Stolt.

Välkommen att klicka på bilden för att se den i större format!

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 25 december 2008

© Edition Allegro Musik HB