ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Augusti 2003


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2003-08-07

Succé för operettlustspelet Den Glada Blanka

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Succé för operettlustspelet Den Glada Blanka

Föregången av en omfattande bevakning i press-, radio- och TV och med 400 förväntansfulla åskådare i publiken hade det nyskrivna operettlustspelet Den Glada Blanka premiär fredagen den 25 juli 2003. Platsen var borggården på Linköpings Slott. 

Det förtjusta auditoriet fick vara med om en rad humoristiska men likafullt verklighetsanknutna nedslag i den intressanta östgötska historien på Valdemar Atterdags, Drottning Blankas, Magnus Erikssons och Den Heliga Birgittas tid - det vill säga 1300-talet. Allt framfört i högst tidstypiska klädedräkter och sammanvävt med vacker sång och musik. 

Bakom den intressanta noviteten står sångaren, regissören och tidigare rektorn vid Musikhögskolan i Göteborg - Iwar Bergkwist.

Några tidningscitat:

 - Fredagens vackraste sång presterades av Eva Magnusson, som har Blanka-rollen. (Östgöta-Correspondenten 28/7.)

- Eva Magnusson, Blond Blanka, fyllde rummet med sin öppna lyriska sopran i soli som Jag är en kvinna som vet vad hon vill och duetter (ur Cirkusprinsessan och Csárdásfurstinnan) med kung Magnus. (Norrköpings Tidningar 4/8.)

   

   

    

   

Eva Magnusson och Linus Flogell i Den Glada Blanka.

- Linus Flogell, som gör kung Magnus, har en otroligt kraftfull och karismatisk röst. Det känns inte som en överraskning att han blivit antagen till Operahögskolan i Stockholm till hösten. Att höra honom och Eva Magnusson, Blanka, sjunga tillsammans är verkligen en njutning. Eva Magnusson har förmågan att i sången uttrycka så många känslor när hon sjunger. Hennes röst är varierande och hon liksom leker med den. De bådas röster är både samspelta och kompletterar varandra på ett mycket vackert sätt. (Kindaposten 7/8.)

(2003-08-07)


     

Tillbaka till sidans början »

    

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 

     

      

      

Eva Magnusson som Drottning Blanka och Linus Flogell som Magnus Eriksson vid premiären den 25 juli 2003 på operettlustspelet Den Glada Blanka.

 

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 26 september 2004

© Edition Allegro Musik HB