ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik


MENY ERBJUDANDEN

  Festkonsert med musik av Robert Stolz - Operettens och wienermusikens siste store mästare

  Fyra unika konsertprogram med sångerskan Karin Pagmar

 

 

För kontakt med oss om mera information, prisuppgifter och bokning är Du varmt välkommen att använda formuläret längst ner på den här sidan.

Erbjudanden


Kära konsert- och evenemangsarrangör!

Det är ett mycket stort nöje för oss att nu på denna plats kunna erbjuda levande och angenäma upplevelser från den oändligt rika skatt av musik från operett, musikal, film, komisk opera, sångspel, wienerlieder med mera som har skapats de senaste 150 åren och som blommar ut i full prakt först när den framförs på det sätt som kompositörerna en gång avsåg.

Med de konserter vi erbjuder vill vi på nytt öppna porten till den värld av harmoni, värme och njutningsfulla musikupplevelser som har varit stängd under många år.

Väl mött i denna sköna värld!


Festkonsert med musik av Robert Stolz - operettens och wienermusikens siste store mästare

Professor Robert Stolz (1880-1975).För 125 år sedan, närmare bestämt den 25 augusti 1880, föddes den världsberömde kompositören och dirigenten Professor Robert Stolz. Under nästan ett helt sekel, han gick bort i juni 1975, var Stolz en av de allra främsta och mest ansedda företrädarna för den lättare klassiska musiken på konsertestrader, inom teater, film, radio och TV och i studior hos världens ledande grammofonbolag. Som skapare av musik till bland annat ett femtiotal operetter, sångspel och musikaler, hundra filmer och närmare tusentalet fristående musikstycken var Professor Stolz också en av alla tiders mest produktiva kompositörer.

Delar av Västerås Symfoniorkester - Arosorkestern.Det Robert Stolz komponerade, det gjorde han så bra och så genialt att det inte bara överlevde dagen, år och årtionden utan förblir evigt grönt. Genom hela sitt sekellånga liv skapade Stolz ödmjukt och generöst för att ge till alla sina medmänniskor. Hans gåvor var och förblir tröst, hopp, ljus, livsglädje och framtidstro hämtade ur en aldrig sinande musikalisk källådra. Det är en mycket stor glädje för Västerås Symfoniorkester - Arosorkestern - med solister att kunna bjuda på musikaliska klenoder från detta goda hjärta.

Levande musik i sin allra mest angenäma form!


Orkester och dirigent: Symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - med cirka 45 musiker under ledning av Helen Grönberg.

Sångsolister: Eva Magnusson, sopran och Jonas Grönberg, tenor.

Innehåll: Musik från operett, sångspel, film och musikal samt wienersånger. Mellan musikinslagen ett fascinerande bild- och ljudspel om och kring kompositörens liv och verk.

Konserten längd: Cirka två och en halv timme inklusive paus.

Lokal: Konserthus, teater, samlingslokal eller motsvarande med plats på estraden för symfoniorkester.

Instrument: Välstämd flygel

Teknik: Lämplig belysning för symfoniorkester samt möjlighet till punktbelysning av solister och dirigent. Eventuellt mikrofoner för två solister och konferencier.

Upphovsrätt: Arrangören svarar för upphovsrättsersättning.

Ersättning: Enligt överenskommelse.

Övrigt: Konserten kan kombineras med en fängslande utställning om Robert Stolz, hans liv och hans verk.

Konsertprogram, exempel (PDF) »

Musikexempel 1 Min himmel alltid blå sig ter (mp3) »

Musikexempel 2 Wien wird schön erst bei Nacht (mp3) »


Fyra unika konsertprogram med sångerskan Karin Pagmar

Efter ett stort antal kritikerrosade framträdanden i såväl opera-, operett- och musikalroller som vid storslagna konsertanta publiksuccéer runt om i det centrala Europa under de senaste femton åren kommer nu också svensk publik att kunna njuta av av den mörka och utsökt vackra röst som tillhör den från Gävle bördiga sångerskan Karin Pagmar.

Det är en stor glädje för oss att kunna erbjuda arrangörer av konserter och evenemang fyra olika och unika konsertprogram med den internationellt välkända och omtyckta Karin Pagmar.

 

En bukett evigt gröna melodier

Klassiska och ständigt omtyckta melodier från 1930-talet och framåt av kompositörer som Micahel Jary, Norbert Schulze, Peter Kreuder, Cole Porter, Jule Styne, Duke Ellington och Victor Young. Några exempel på sånger: Ich bin von Kopf bis Fuß, Lili Marleen, So In Love, People, Over The Rainbow och La vie en rose.

Mera information »

Karin Pagmar.Zarah Leander - Stjärna och legend

En hyllning i ord och ton till artisten och människan Zarah Leander.

Mera information »

Musikexempel (mp3) »

En resa i operettens och musikalens värld

Operett- och musikalklassiker för konsert och gala. Avsnitt från Den glada änkan, Läderlappen, Csárdásfurstinnan, Fågelhandlaren, Pariser Leben, Greven av Luxemburg, Operabalen, Vita Hästen, Sound Of Music, Cabaret och många fler.

Mera information »

Opera- och romanspärlor

Habanera från Carmen, Barcarole från Hoffmans äventyr och Solvejs sång av Edvard Grieg är något av innehållet i detta finstämda program.

Mera information »


Ackompanjemang: Samtliga konsertprogram kan genomföras med olika ackompanjemangsalternativ från enbart piano till stor symfoniorkester.

Orkestermaterial: Kan vid behov tillhandahållas.

Innehåll: Länkar till sidor med programinnehåll finns vid respektive konsertprogram här ovanför.

Konserten längd: Kan varieras efter arrangörens önskemål.

Lokal: Konserthus, teater, samlingslokal eller motsvarande med plats på estraden för aktuell orkesterstorlek.

Instrument: Välstämd flygel

Teknik: Lämplig belysning för orkester samt möjlighet till punktbelysning av solist och och i förekommande fall dirigent. Eventuellt mikrofoner för solist och konferencier.

Upphovsrätt: Arrangören svarar för upphovsrättsersättning.

Ersättning: Enligt överenskommelse.


Mera information, prisuppgifter och bokning

Du är varmt välkommen att när som helst kontakta oss för mera information om våra konserterbjudanden, anpassning till speciella evenemang, beställning av trycksaker och demoinspelningar, för prisuppgifter och för bokning. Enklast kontaktar Du oss genom att lämna uppgifter i formuläret här nedanför.

Förnamn

Efternamn

Företag, förening, organisation etc

Adress

Postnummer

Ort

E-post

Telefon

Meddelande

 


   

Tillbaka till sidans början »

   

    

     

Eva Magnusson, sopran.

Eva Magnusson vid Robert Stolz-konsert i Västerås Konserthus i november 2005.

Eva Magnusson, sopran.

Eva Magnusson.

Karin Pagmar.

 

Karin Pagmar.

Karin Pagmar.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 13 maj 2006

© Edition Allegro Musik HB