ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

 

 

Arkiv Nyheter

Maj 2012


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2012-05-16

En raritet och en klassiker under operettsommaren i BAden bei Wien - Die drei Musketiere, Benatzky och Gräfin Mariza, Kálmán

2012-05-26

Militärmusiksamfundets orförande Jan Thor gästade radioprogrammet Plats På Scen!

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


En raritet och en klassiker under operettsommaren i Baden bei Wien - Die drei Musketiere, Benatzky och Gräfin Mariza, Kálmán

Die drei Musketiere Baden bei Wien 2012.

 

 

 

Gräfin Mariza Baden bei Wien 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I den pittoreska kurstaden Baden bei Wien lite söder om Wien, finns Europas kanske mest ambitiösa operettensemble av artister, regissörer, musiker, dirigenter, producenter och många andra. Under vinterhalvåret är det Stadsteatern som är ensemblens scen och så under sommaren den utomordentligt vackra Sommerarena i stadens kurpark. Sommarens två operetter är Emmerich Kálmáns Gräfin MarizaGrevinnan Mariza – och Die Drei MusketiereDe tre musketörerna - med musik av Ralph Benatszky.

Grevinnan Mariza spelas på sommarteatern från och med fredagen den 13 juli till och med torsdagen den 6 september och Die drei Musketiere från och med fredagen de 22 juni till och med fredagen den 31 augusti. Under senare delen av augsuti ges desutom några föreställningar av Andrew Lloyd Webbers musikal Evita.

Om ni har vägarna förbi Österrike i sommar så missa inte en operettföreställning i Baden. Ett vackert minne för livet kan utlovas!

(2012-05-16)

Till Bühne Baden - Baden bei Wien »


Militärmusiksamfundets ordförande Jan Thor gästade radioprogrammet Plats På Scen!

Plats På Scen! 2012-05-25 Lars Stolt Jan Thor Kjell Sandberg.I säsongens sista upplaga med blåsmusik i radioserien Plats På Scen! den 25 maj 2012 medverkade Militärmusiksamfundets ordförande Jan Thor. Thor berätttade minnen från en lång tid i blåsmusikens tjänst och spelade sin favoritmusik. Men samtalet med Thor kom också att handla om tilltron till en ljus framtid för blåsmusiken. Med i studion fanns blåsmusikkännarna Lars Stolt och Kjell Sandberg samt ordinarie programvärden i Plats På Scen! - Bo Magnusson. På bilden ovan från vänster: Stolt, Thor och Sandberg. Klicka på bilden för att se den i större format.

Från och med söndagen den 27 maj 2012 finns programmet med Jan Thor för avlyssning under en vecka på Internet-adressen www.radioviking.se. Gå till sidan Webbradio och klicka på programrubriken.

Nästa blåsmusikspecial i programserien Plats På Scen! sänds fredagen den 28 september 2012. Operett-, musikal- och filmusiksändingarna fortsätter till slutet av juni. Det blir därefter ett sommaruppehåll fram till månadsskiftet augusti/september.

Till musikförteckning Plats På Scen Special Blåsmusik! den 25 maj 2012 »

(2012-05-26)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

 Tillbaka till sidans början »

     

  

  

  

      

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 30 oktober 2012

© Edition Allegro Musik HB