ALLEGRO

Edition Allegro Musik

Eva Magnusson   

MENY EVA MAGNUSSON

Biografi

Artiklar 2012

Artiklar 2010

Artiklar 2009

Artiklar 2008

Artiklar 2007

Artiklar 2006

Artiklar 2005

Artiklar 2004

 

ÅTER TILL

Meny artister

Första sidan

 

Biografi


Eva Magnusson som Ottilie/Brita i sångspelet Värdshuset Vita Hästen.Eva Magnusson, lyrisk sopran, född och uppvuxen i Sollentuna. Efter sångpedagogexamen vid Stockholms Musikpedagogiska Institut SMI genomgick hon sång- och musikdramatisk utbildning vid Östermalms Lilla Operaskola och har därefter studerat vidare hos privata lärare. Sedan 1988 är Eva Magnusson flitigt anlitad inom den lättare musikdramatiska teatern, främst operett, och som  konsertsångerska både i Sverige och utomlands. Hon har i Stockholm och under ett flertal lMagnus Mattiessen, dirigent Östgöta Blåsarsymfoniker samt Eva Magnusson och Pontus Helander.andsomfattande turnéer medverkat i cirka 2500 musik-teaterföreställningar. De fem senaste somrarna har publiken på många platser i Östergötland kunnat njuta av hennes sång och skådespeleri i stora succéer med operettlustspel som till exempel Den Glada Blanka år 2003, Sköna Helena år 2004 och Bubblor i Champagnen år 2005. I samma landskap turnerade Eva Magnusson våren 2006 med Östgöta blåsarsymfoniker i ett nydanande och uppmärksammat konsertprogram och senare under sommaren med emigrantmusikalen Från Östergötland till Manhattan. Eva Magnusson medverkade också i augusti 2006 i engelsk version av musikalen - Time For US - under Mid Wales Music Week i Wales.


Bland roller som Eva Magnusson exekverat kan nämnas:

Stasi i Csárdásfurstinnan (Kálmán)

Pepi Pleiniger i Wienerblod (J Strauss d y)

Juliette i Greven av Luxemburg (Lehár)

Post-Christel i Fågelhandlaren (Zeller)

Britta/Ottilie i Värdhuset Vita Hästen (Benatzky)

Valencienne i Den Glada Änkan (Lehár)

Hattie i Kiss Me Kate (Porter)

Bronislava i Tiggarstudenten (Millöcker)

Annerl i En Valsdröm (O Straus)

Petruschka i Sista Valsen (O Straus)

Ulla Billquist i Vill ni se en stjärna?

Annina i En natt i Venedig (J Strauss d y)


Eva Magnusson, Hallwylska Palatset, Stockholm.Eva Magnusson har en naturlig charm, stor utstrålning och en mångsidighet som alldeles särskilt kommer till sin rätt i de konstnärligt krävande musikteaterriktningarna operett och musikalisk komedi. År 2000 utsågs hon till Årets svenska operettartist.

Med en repertoar som sträcker sig från sakral musik till opera, operett, filmmusik, musikal och wienerlieder ger och medverkar Eva Magnusson också ofta i konserter av olika slag. Med Stockholms Operett-ensemble har hon framträtt i fler än 300 av de omtyckta sommarkonserterna på det vackra Hallwylska Palatset i Stockholm.

Ett samarbete med den traditionsrika Karlbergs Musikkår har resulterat i stora framgångar för operett, musikal och wienermusik i den nydanande och välljudande kombinationen sångsolist och stor blåsorkester. Samarbetet har bland annat lett till flera utsålda konserter och en succéfylld konsertresa till Österrike i augusti 2004.

Eva Magnusson och Karlbergs FBU-musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander. Repetition Sveriges Radio inför konsert den 17 november 2004.

 

Eva Magnusson, St Wolfgang, Salzkammergut, Österrike.   

   

   

     

   

Eva Magnusson invid minnesmärke över professor Robert Stolz i St Wolfgang, Österrike.

Eva Magnusson har ägnat musik av kompositören Robert Stolz ett alldeles särskilt intresse och för sina insatser tilldelades hon år 1995 The International Robert Stolz Society Diploma of Honour och fem år senare Robert Stolz-medaljen. Bland de verk av Robert Stolz som Eva Magnusson Eva Magnusson, sopran, i Västerås Konserthus den 7 november 2005.framför kan särskilt nämnas den vackra sångcykeln 20 Blumenlieder.

I samband med högtidlighållandet år 2005 av kompositörens födelse för 125 år sedan medverkade Eva Magnusson sångsolist i en för Sverige unik och mycket uppmärksammad jubileumskonsert i Västerås Konserthus tillsammans med symfoniorkestern i Västerås.

Musikexempel Min himmel alltid blå sig ter (mp3) »


Eva Magnusson skriver även lyrik och i särskilt sammansatta konsert-program blandar hon sång med recitation av de egna dikterna. Ett sådant program har titeln Att ta vara på livet.

Eva Magnusson undervisar i sång såväl privat som i Franska Skolan i Stockholm. Hon har varit sekreterare i både Svenska Sång- och Talpedagogförbundet och European Voice Teachers Association. 


Aktuella framträdandenLars Lönndahl och Eva Magnusson vid konsert på Gamla Musikaliska Akademien i Stockholm den 20 maj 2007. Foto: Else-Marie Teste.

Efter medverkan i en bejublad Festkonsert med Arosorkestern i Sveriges Radios Studio 2 i Stockholm den 22 april 2007 och ett oförglömligt möte med Lars Lönndahl och Karlbergs Musikkår den 20 maj i Gamla Musikaliska Akademiens Stora Konsertsal på Nybrokajen 11 i Stockholm kommer Eva Magnusson närmast att framträda onsdagen den 6 juni 2007 vid den traditionella Nationaldagskonserten med Arosorkestern i Västerås Konserthus, Stora Salen. Konserten börjar kl 18.00. Eva har i konserten sällskap av den unge och mycket lovande Marcus Norrman, baryton.

Mera information om ovanstående och andra aktuella evenemang där Eva Magnusson framträder finner Du på vår Nyhetssida och på sidan Beställningar.


Kontakt

Du som är intresserad av att engagera Eva Magnusson är varmt välkommen att kontakta Edition Allegro Musik HB. Enklast gör Du detta genom att gå till sidan Erbjudanden.  

Du kan även välja sidan Dialog på Huvudmenyn. Givetvis går det också bra att använda  e-post, telefon/telefax 08-702 94 70 eller brev adresserat Edition Allegro Musik HB, Regattakajen 10, 116 68 Stockholm.


© Edition Allegro Musik HB

Tillbaka till sidans början »

   

    

    

Eva Magnusson, privat, Wien.

Eva Magnusson, privat, Wien.


Bilden till vänster: Eva Magnusson tillsammans Magnus Mattiessen, dirigent Östgöta Blåsarsymfoniker, och sångaren Pontus Helander vid konserter i Östergötland våren 2006.


Linus Flogell och Eva Magnusson i Sköna Helena.

Linus Flogell och Eva Magnusson i Sköna Helena.

Eva Magnusson, St Wolfgang, Salzkammergut, Österrike.

Eva Magnusson i St Wolfgang, Österrike.

Eva Magnusson vid Kurkonsert 21 augusti 2004 i Bad Ischl, Österrike.

Eva Magnusson vid konsert med Karlbergs Musikkår i Bad Ischl, Österrike.


Eva Magnusson och Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander vid konsert i Sveriges Radios Studio 2 i november 2004.


Bengt Gustavsson och Eva Magnusson, Hallwylska Palatset, Stockholm.

Eva Magnusson och Bengt Gustafsson på Hallwylska Palatset i Stockholm.

Eva Magnusson, Baden bei Wien, Österrike. Eva Magnusson i Baden bei Wien, Österrike.

Eva Magnusson och den nyligen från Operahögskolan utexaminerade Linus Flogell.


Bilden till vänster: Eva Magnusson tillsammans med Lars Lönndahl vid konsert på Gamla Musikaliska Akademien den 20 maj 2007.


Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 3 december 2012

© Edition Allegro Musik HB