ALLEGRO

Edition Allegro Musik

För angenäma musikupplevelser   

HUVUDMENY

Första sidan

Nyheter

Artiklar

Dialog

Erbjudanden

Beställningar

Bibliotek

Hänvisningar

Om Edition Allegro Musik

Arkiv Nyheter

Juni 2007


Välkommen till vårt arkiv! Du når önskat material genom att klicka på datumet till vänster i tabellen. Vi önskar Dig intressanta och angenäma läsupplevelser!

   

Datum

Titel

2007-06-02

Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

2007-06-04

Konstnärlig och publik succé vid konsert på Karlbergs Slott

2007-06-08

Musik till minne av Povel Ramel i Plats På Scen!

2007-06-12

Festlig Nationaldagskonsert med stor publik i Västerås Konserthus

2007-06-15

Arrangören och orkesterledaren Mats Olsson gäst i säsongens sista upplaga av Plats På Scen!

2007-06-18

Promenadkonsert med Karlbergs Musikkår i Slottsparken vid Karlbergs Slott

2007-06-20

Göta kanal i våra hjärtan i Östergötland

2007-06-25

En hälsning från Wien på Hallwylska Palatsets gård

2007-06-25

Kvinnans list i Södertälje

   Tillbaka till Arkiv Nyheter »


Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus

Musiker i Arosorkestern, Västerås under repetition.

I samband med firandet av Nationaldagen den 6 juni 2007 bjuder symfoniorkestern i Västerås - Arosorkestern - under ledning av Helen Grönberg på en riktig musikalisk högtidsstund. Blandat med välkända och omtyckta svenska stamsånger framförda av en stor kör, och där också publiken får delta med sina röster, undfägnar den i olika sammanhang allt oftare förekommande och med superlativer omtalade Arosorkestern med vacker instrumentalmusik. Som orkesterns konsertmästare medverkar violinisten Christer Norrman.

Sångsolister vid konserten är sopranen Eva Magnusson och Marcus Norrman, baryton. Högtidstal kommer att hållas av Mikael Damsgaard, ordförande i Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden i Västerås.

Konserten börjar kl 18.00 och den äger rum i Stora salen i det förnämliga konserthuset i Västerås.

En extra anledning att ta sig till den mycket angenäma miljön i konserthuset i Västerås på Nationaldagen det är att inträdet till konserten är fritt. Och varför inte passa på att tillbringa en avkopplande stund, kanske med en medhavd kaffekorg, i den vackra parken utanför Konserthuset innan konserten börjar. (2007-06-02)

Här finns information om hur Du hittar till Västerås Konserthus »


Konstnärlig och publik succé vid konsert på Karlbergs Slott

Programblad, titelsida till sångspelet Friarstråt.Publiken i den fullsatta och mycket vackra Rikssalen på Karbergs Slott fick söndagen den 3 juni 2007 uppleva en unik och högklassig konsert med Stockholmi Eesti Segakoor - Stockholms Estniska Kör - och en tiohövdad ensemble från Karlbergs Musikkår. Växelvis framförde kören och instrumentalensemblen såväl kända och mindre kända musikinslag i ett nyskrivet och festligt sångspel med titeln Friarstråt och med handling förlagd till både Estland och Sverige. Sångspelets libretto, med den oväntade kärleken som tema, är författat av Hando Kask som också är medlem i kören.

Publikens entusiasm, glädje och tacksamhet över vad den fått uppleva var inget att ta miste på vilket resulterade i flera extranummer.

Kören dirigerades av Epp Jaansoo, Kaspar Kõrvits och Toomas Tuulse och blåsarensemblen från Karlbergs Musikkår leddes av Jan-Erik Thylander.

(2007-06-04)


Musik till minne av Povel Ramel i Plats På Scen!

Tisdagen den 5 juni 2007 gick en av vårt lands främsta och mest älskade artister ur tiden - Povel Ramel. Det känns väldigt tomt och ödsligt när han inte längre finns bland oss. Men hans ekvilibristiska musik och alla de underfundiga texterna, de kommer att leva vidare under lång tid.

Musik till minne av Povel Ramel blir det i radioprogrammet Plats På Scen! fredagen den 8 juni 2007 kl 12.00 med repris söndagen den 10 juni kl 15.00. Plats På Scen! sänds över Radio Viking - stationen för lyssnare med vuxen smak. Och den hittar Du på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. Utan geografiska begränsningar går det också utmärkt att lyssna via Internet på adressen www.radioviking.mine.nu. Plats På Scen! sänds även tisdagar kl 21.00-22.00 och söndagar kl 11.00-12.00 över den nordiska Kustradion 105 MHz på spanska Solkusten. Internet: www.kustradion.nu.

Mera information om Plats På Scen! hittar via länken här nedanför till höger. Där finns också utförliga uppgifter om den musik som presenterats i de närmare 180 upplagorna i programserien. (2007-06-08)

Till Plats På Scen! »


Festlig Nationaldagskonsert med stor publik i Västerås Konserthus

Harry Sernklef, solist på klarinett, Eva Magnusson, sångsolist och Helen Grönberg, dirigent vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.På Sveriges Nationaldag den 6 juni 2007 och i strålande sommarväder hade en fulltalig publik i feststämning samlats i det det stora och vackra konserthuset i Västerås för att som traditionen numera bjuder avnjuta en Nationaldagskonsert med den femtiohövdade Arosorkestern under ledning av Helen Grönberg. Orkestern tillsammans med sångsolisterna Eva Magnusson, sopran och Marcus Norrman, baryton bjöd på en rad av våra vackraste svenska sommarsånger. En höjdpunkt var det framförande av den musikaliskt skira  Kristallen den fina där Eva Magnussons sång blandades med jazzimprovisation av den legendariske soloklarinettisten Harry Sernklef. Väl utnyttjade möjligheter gavs också för publiken att sjunga med i till exempel några av våra mest älskade sommarpsalmer.

Konserthuset i Västerås.I samband med konserten höll Mikael Damsgaard, ordförande i Västerås Kultur-, Idrotts- och Fritidsnämnd, ett tänkvärt högtidstal med anledning av Nationaldagen.

Glädjande nog hade ett stort antal sponsorer slutit upp bakom konserten med generösa bidrag.  (2007-06-12)


Arrangören och orkesterledaren Mats Olsson gäst i säsongens sista upplaga i radioserien Plats På Scen!

Mats Olsson - en av Sveriges genom tiderna allra främsta och mest produktiva arrangörer och orkesterledare - gästar fredagen den 15 juni 2007 radioprogrammet Plats På Scen!. Mats Olsson samtalar med programmets värd Bo Magnusson om ett långt och spännande liv i musikens tjänst. Samtalet blandas med en rad unika musikinslag.

Plats På Scen! sänds fredagar kl 12.00-13.00 och söndagar kl 15.00-16.00 över Radio Viking som Du hittar på 101,4 MHz. Stationen kan avlyssnas i Stockholm med omgivningar. Utan geografiska begränsningar går det också utmärkt att lyssna via Internet på adressen Mats Olsson och Bo Magnusson efter utsändningen av Plats På Scen! den 15 juni 2007.www.radioviking.mine.nu.

Plats På Scen! sänds även tisdagar kl 21.00-22.00 och söndagar kl 11.00-12.00 över den nordiska Kustradion 105 MHz på spanska Solkusten. Internet: www.kustradion.nu.

Mera information om Plats På Scen! via länken här nedanför till höger. Där finns också utförliga uppgifter om den musik som presenterats i det hittills närmare 180-talet upplagor i programserien. (2007-06-15)

Till Plats På Scen!


Promenadkonsert med Karlbergs Musikkår i Slottsparken vid Karlberg

Karlbergs Musikkår med Jan-Erik Thylander, dirigent och Eva Magnusson, sångsolist.I samband med en större festlighet på Karlbergs Slott lördagen den 16 juni bjöd Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist på en mycket välklingande och uppskattad promenadkonsert. Konserten genomfördes i strålande försommarväder och med de mäktiga träden i den vackra slottsparken som kuliss och kulissen effektfullt belyst av den nedgående eftermiddagssolen. (2007-06-18)


Göta Kanal i våra hjärtan i Östergötland

Den omtyckta sångarkvartetten Helena Eriksson, Eva Magnusson, Iwar Bergkwist och Linus Flogell återfinns även detta år i det sköna östgötska högsommarlandskapet i ett högst spirituellt divertissemang. Kvartetten har denna sommar utökats med Mona Lundgren, mångårig och framstående skådespelerska vid Östgötateatern. Ackompanjatör är Sanna Sundstedt och programvärd är som vanligt landshövding Björn Eriksson.

Sommarens produktion - Göta Kanal i våra hjärtan - är ensemblens tionde och den är en hyllning i ord och ton till Göta Kanal som fyller 175 år.

(2007-06-20)


En hälsning från Wien på Hallwylska Palatsets gård

Precis som så många gånger tidigare finns Stockholms Operettensemble även i sommar på Hallwylska Palatsets gård med en operett-, musikal-, dans- och wienermusikkavalkad. Premiären äger rum tisdagen den 26 juni kl 19.00. Föreställningar blir det sedan onsdagar, torsdagar och lördagar kl 19.00 och så matiné på söndagar kl 16.00. Fram till den 5 augusti kan du uppleva konserterna, som har titeln En hälsning från Wien. Platsen är alltså Hallwylska Palatsets gård. Adress Hamngatan 4 i Stockholm. (2007-06-25)


Kvinnans list i Södertälje

"Räddaren i nöden" vid Wendela Hebbes Hus i Södertälje sommaren 2006.Invid det vackra Wendela Hebbes Hus mitt i centrala Södertälje bjuder Berit Carlberg med ensemble under sommaren på sedvanlig festlig komedi med musik och sång. Titeln på årets produktion är Kvinnans list av Arnold & Bach, de berömda pjäsförfattare som bland mycket annat har skrivit Spanska flugan. Premiär onsdagen den 27 juni kl 19.00. Kvinnans list kan sedan upplevas fram till den 12 augusti varje onsdag, torsdag och fredag med början kl 19.00 och dessutom lördagar och söndagar kl 15.00. Biljetter kan beställas på telefon 073-615 03 50.

(2007-06-25)


 

 

Tillbaka till Arkiv Nyheter »

    

Tillbaka till sidans början »

     

      

      

 
Marcus Norrman - Sångsolist vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Eva Magnusson - Sångsolist vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Marcus Norrman och

Eva Magnusson - Sångsolister vid Nationaldagskonserten i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Foto: Anders Forngren respektive Allegro Musik.

Stockholms Estniska Kör och Ensemble från Karlbergs Musikkår vid konsert i Rikssalen, Karlbergs Slott den 3 juni 2007.

Ensemble från Karlbergs Musikkår vid konsert i Rikssalen, Karlbergs Slott den 3 juni 2007. Dirigent: Jan-Erik Thylander.

Välkommen att klicka på bilderna här ovan för större format.

Povel Ramel.

Povel Ramel

(1922-2007)

Helen Grönberg, dirigent och Mikael Damsgaard, högtidstalare vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.
Marcus Norrman, baryton, Eva Magnusson, sopran och Christer Norrman, konsertmästare vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Eva Magnusson, sångsolist och Harry Sernklef, solist på klarinett vid Nationaldagskonsert i Västerås Konserthus den 6 juni 2007.

Från vänster till höger uppifrån: Helen Grönberg, Mikael Damsgaard, Marcus Norrman, Eva Magnusson, Christer Norrman, Eva Magnusson och Harry Sernklef.

Välkommen att klicka på bilderna för större format.

Mats Olsson.

Mats Olsson - Gäst i Plats På Scen! den 15 juni 2007. Bild från LP Det Sjunger Någonting Inom Mig inspelad i april 1963.


Bilden till vänster: Mats Olsson och Bo Magnusson efter utsändningen av Plats På Scen! den 15 juni 2007. Foto: Bengt Eklöf.


Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist vid konsert i Slottsparken på Karlberg den 16 juni 2007.

Karlbergs Musikkår under ledning av Jan-Erik Thylander och med Eva Magnusson som sångsolist vid konsert i Slottsparken på Karlberg den 16 juni 2007.

Välkommen att klicka på bilden ovan och den till vänster för större format.

Mona Lundgren och Iwar Bergkwist.

Mona Lundgren

och

Iwar Bergkwist.

Stockholms Operettensemble.

Stockholms Operettensemble.

Kvinnans list i Södertälje sommaren 2007.

Bilden till vänster: Berit Carlberg med ensemble i en tidigare produktion vid Wendela Hebbes Hus i Södertälje.


 

 

Regattakajen 10

SE-120 71 Stockholm Sweden

+46 (0)8 702 94 70

 

    EDITION ALLEGRO MUSIK HB ®

Publicerad den 28 juli 1999

Senast ändrad den 22 september 2007

© Edition Allegro Musik HB